Cât costă să stai la cele mai scumpe hoteluri din Dubai? O noapte costă chiar și cât un apartament în Chișinău

04 Iul. 2024, 15:56
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
04 Iul. 2024, 15:56 // Actual //  Lupu Eduard

Dubai, cunoscut ca Orașul de Aur, continuă să impresioneze cu opulența și farmecul său, oferind o gamă largă de hoteluri de cinci stele. Cu peste 150 de stațiuni, turiștii cu gusturi rafinate și bugete generoase au la dispoziție o varietate de opțiuni extravagante. Unele dintre aceste hoteluri oferă apartamente și vile exclusiviste, care se numără printre cele mai scumpe din lume, cu prețuri de până la 100.000 de dolari pe noapte, echivalentul unui apartament în Chișinău.

Vila Royal Malakiya este una dintre opțiunile mai „accesibile,” oferind turiștilor o piscină privată, un majordom personal și acces la plaja privată a stațiunii pentru 3.800 de dolari pe noapte. Noul penthouse, de 850 de metri pătrați, emană lux din momentul în care pășești în liftul privat. Ferestrele panoramice oferă o priveliște uimitoare asupra mării, iar terasa privată de pe acoperiș include o piscină de 7 metri cu vedere la Golful Arabiei. Pentru 20.000 de dolari pe noapte, oaspeții pot beneficia de o sală de mese pentru 16 persoane, o bucătărie cu propriul chef și o sală de gimnastică privată.

În acest „hotel de șapte stele,” luxul atinge noi culmi. Pereții și podelele sunt acoperite cu 24.000 de metri pătrați de marmură, iar tavanul este decorat cu 21.000 de cristale Swarovski, în valoare de 354.000 de dolari. Oaspeții de la Jumeirah Burj Al Arab au la dispoziție transferuri cu flota de Rolls-Royce a hotelului și pot alege dintr-un meniu de nouă perne de dormit. Suita Prezidențială, cu două dormitoare, este un duplex decorat cu aur și catifea, întins pe 667 de metri pătrați, cu băi echipate cu căzi jacuzzi și coloane de marmură aurie în stil roman.

The Royal Mansion este cea mai scumpă cazare din Dubai și una dintre cele mai exclusiviste din lume. Duplexul de 1.100 de metri pătrați, vizitat de vedete precum Beyoncé și Jay Z, oferă intimitate maximă cu o intrare privată, lift și majordom personal. Oaspeții pot organiza cine în sala de mese pentru 12 persoane, iar bucătarii de la cele 17 restaurante ale stațiunii sunt disponibili pentru a găti în bucătăria privată. Fiecare ședere este personalizată, iar prețul unei nopți este disponibil doar la cerere, estimându-se la aproximativ 100.000 de dolari.

Dubaiul, cu strălucirea și farmecul său de neegalat, continuă să fie un magnet pentru cei care caută experiențe de lux de neegalat.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Realitatea Live

21 Iul. 2024, 17:13
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
21 Iul. 2024, 17:13 // Actual //  Lupu Eduard

Administraţia Naţională (AN) Apele Române a anunţat vineri că România a solicitat majorarea debitului de apă eliberată din barajul Stânca-Costeşti, de la 38 mc/s la circa 60 mc/s, pentru o perioadă de 7 zile.

”În urma solicitării părţii române, grupul operativ tehnic de la acumularea Stânca-Costeşti a aprobat şi executat majorarea debitului evacuat din acumulare, de la 38 mc/s la circa 60 mc/s pentru o perioadă de 7 zile. Partea română şi cea din Republica Moldova vor monitoriza situaţia debitelor afluente (care intră în acumulare) în vederea pregătirii manevrelor ulterioare,” a transmis ANM Apele Române, potrivit news.ro.

Instituţia a precizat că reparaţia conductei prizei de rezervă de la barajul Stânca-Costeşti a fost finalizată, asigurând astfel resursele de apă necesare atât pentru alimentarea cu apă a judeţului Botoşani, cât şi pentru irigaţiile deservite de această sursă.

Din cauza secetei severe, mai multe zone din România se confruntă cu probleme în furnizarea apei, în peste 290 de localităţi fiind impuse restricţii. Majorarea debitului de apă evacuată din barajul Stânca-Costeşti este o măsură esenţială pentru a face faţă acestei situaţii critice şi pentru a asigura necesarul de apă pentru populaţie şi agricultură.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău