Ce avere are Vladimir Putin? Imperiul financiar pe care l-ar deține în realitate

15 Apr. 2022, 22:39
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
15 Apr. 2022, 22:39 // Actual //  Lupu Eduard

Kremlinul a publicat vineri declarațiile de avere ale administrației prezidențiale, Vladimir Putin figurând în scriptele publice cu venituri modeste, chiar mai mici decât ale angajaților săi. În realitate însă, potrivit evaluărilor independendente, averea lui Putin este una colosală.

Potrivit declarației de avere publicate de Kremlin, Vladimir Putin a avut un venit anual în 2021 de 10,2 milioane de ruble, ceea ce înseamnă în jur de 112.000 de euro, adică nici 10.000 pe lună.

Mai sărac decât subalternul său, Vladimir Medinsky, negociatorul șef al Rusiei cu Ucraina, care a declarat un venit anual de 108 milioane de ruble.

La capitolul proprietăți, Vladimir Putin declară un apartament de 77 de metri pătrați și un garaj de 18 metri pătrați. Are două mașini vechi tip Gaz M21, și o Lada Niva cu remorcă Skif.

Care ar fi în realitate averea lui Vladimir Putin. Opozanții săi vorbesc de 200 de miliarde de dolari

Contestatarii liderului de la Kremlin susțin însă că, în realitate, averea lui Vladimir Putin ar fi în jurul a 200 de miliarde de dolari.
Cifra de 200 de miliarde de dolari a fost avasată de finanțatistul Bill Browder, care, într-o mărturie în Senatul SUA în 2017, a spus că Putin și-a strâns cea mai mare parte a averii după ce un tribunal de la Moscova l-a închis în 2003 pe oligarhul Mihail Hodorkovski.

„După condamnarea lui Hodorkovski, ceilalți oligarhi s-au dus la Putin și l-au întrebat ce trebuie să facă pentru a evita să stea în aceeași celulă cu Hodorkovski. Din cele ce a urmat, se pare că răspunsul lui Putin a fost „50%””, a spus el.

Boris Nemțov, unul dintre cei mai aprigi critici ai lui Vladimir Putin, asasinat în 2015, susținea că președintele Rusiei are 43 de avioane, 700 de mașini și 15 elicoptere, inclusiv o aeronavă cu reacție.

Un imens palat pe malul Mării Negre, evaluat la 1,1 miliarde de euro

Alexei Navalnîi l-a acuzat pe Vladimir Putin este beneficiarul unei vaste proprietăți și a unui palat în apropiere de localitatea rusească Gelendjik, pe malul Mării Negre.
Acest ansamblu foarte luxos este dotat printre altele cu podgorii, o sală de hochei pe gheață și chiar un cazinou. Construcția a fost finanțată, spune opozantul, de apropiați ai președintelui rus, precum directorul Rosneft Igor Secin sau omul de afaceri Ghenadi Timcenko.

Potrivit lui Navalnîi au fost cheltuite 100 de miliarde de ruble (1,12 miliarde euro) pentru construirea acestui complex cu o suprafață totală de 7.000 de hectare, de „39 de ori mai mare ca Monaco”. Oficial, complexul este proprietatea FSB, serviciul secret rusesc.
Complexul ar fi dotat și cu un tunel săpat prin munte care duce la Marea Neagră. În complex fost construită chiar și o biserică. Doar palatul are aproape 18.000 de metri pătrați.

Omul de afaceri rus Arkady Rotenberg a declarat însă că el este cel care deține imensul palat în sudul Rusiei, pe care criticul Kremlinului Aleksei Navalnîi l-a legat de președintele Vladimir Putin.

Tot Navalnîi a susținut că iahtul Șeherezada, evaluat la 700 de milioane de dolari ar fi al lui Vladimir Putin. La fel și iachtul Graceful, evaluat la 100 de milioane de dolari, potrivit NYT.

De asemenea, au fost făcute legături cu Vladimir putin și o proprietate la Monaco, de 4,1 milione de dolari. Aceasta a fost cumpărată printr-o companie pffshore despre care se spune că ar fi a iubitei liderului de la Kremlin. De asemenea, o vilă din sudul Franței este legată de fosta soție a președintelui rus.

Realitatea Live

23 Apr. 2024, 14:24
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
23 Apr. 2024, 14:24 // Actual //  Lupu Eduard

Astăzi, 23 aprilie, a intrat în vigoare Convenția dintre Guvernul Republicii Moldova și Guvernul Republicii Franceze pentru evitarea dublei impuneri și prevenirea evaziunii și fraudei fiscale cu privire la impozitele pe venit, semnată la Chișinău la 15 iunie 2022. Prevederile acestei Convenții se aplică începând cu 1 ianuarie 2025, anunță Ministerul de Externe.

Implementarea Convenției marchează un pas semnificativ în dezvoltarea relațiilor economice dintre Republica Moldova și Franța. Eliminarea dublei impuneri pentru persoanele fizice și juridice va consolida legăturile economice dintre cele două țări și va spori atractivitatea Republicii Moldova pentru investitorii francezi. Cadru legal și fiscal propice va fi un factor important pentru inițierea și dezvoltarea afacerilor în Republica Moldova.

Convenția are drept scop, de asemenea, consolidarea sistemelor financiare și fiscale din cele două țări. Prin coordonarea acțiunilor și schimbul eficient de informații în domeniul fiscal, se va contribui la avansarea dialogului economic moldo-francez și la realizarea proiectelor investiționale de interes comun. Această cooperare va consolida în continuare relațiile bilaterale și va crea oportunități noi pentru ambele țări în ceea ce privește dezvoltarea economică și comercială.

Prin intrarea în vigoare a acestei Convenții, se întăresc bazele unei colaborări mai strânse între Republica Moldova și Franța în domeniul fiscal și economic, consolidând încrederea reciprocă și promovând un mediu de afaceri favorabil și transparent.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău