Ce nume a ales Ford pentru prima sa camioneta pick-up electrică. Când va putea fi comercializată

11 Mai 2021, 13:25
 // Categoria: Au Bani // Autor:  MD Bani
11 Mai 2021, 13:25 // Au Bani //  MD Bani

Ford a anunţat că a ales numele „F-150 Lightning” pentru prima sa camionetă pick-up electrică. Prezentarea oficială ar putea avea loc pe 19 mai, la un eveniment organizat la sediul său din Dearborn (Michigan).

Lansarea va fi transmisă în direct pe reţelele de socializare şi va putea fi văzută în 18 locuri emblematice din SUA, precum Times Square, din New York, a menţionat compania printr-un comunicat.

„F-150 Lightning” este o versiune a camionetei F-150, autovehiculul cel mai vândut în SUA de mai bine de patru decenii şi principala sursă de venituri a companiei.

Potrivit Ford, construcția „F-150 Lightning” va începe în primăvara lui 2022 la Rouge, o nouă fabrică de montaj situată în apropiere de Detroit. Fabrica, în care Ford a investit 700 milioane de dolari şi care este situată aproape de centrul unde se produce versiunea tradiţională a F-150, va avea circa 500 de angajaţi.

„F-150 Lightning” va fi comercializată la mijlocul anului 2022 pentru a concura cu Cybertruck de la Tesla sau GMC Hummer de la General Motors (GM).

Ford, ca şi alţi producători americani, a accelerat transformarea într-o companie de vehicule electrice. „F-150 Lightning” este o piesă de bază a acestei modernizări, pe care a demarat-o la finele anului trecut cu lansarea SUV Mustang Mach-E.

În februarie, Ford a anunţat că va creşte investiţiile în vehiculele electrice la 22 miliarde de dolari până în 2025.

Preşedintele şi directorul general al Ford, Jim Farley, consideră că noua camionetă electrică va intra pe lista de autovehicule-cheie din istoria sectorului, pe care a inclus modele ale unor competitori precum Toyota sau Tesla.

El a subliniat că, „din când în când, apare un nou vehicul care modifică ‘statu quog-ul şi schimbă regulile jocului: Model T, Mustang, Prius, Model 3”.

„Acum vine F-150 Lightning”, a adăugat el.

Numele de „F-150 Ligthning” a fost deja utilizat de Ford la finele secolului XX pentru o camionetă pick-up cu performanţă ridicată, echipată cu un motor de 5,8 litri, V8, cu o putere de 240 de cai.

Realitatea Live

31 Mart. 2025, 14:06
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Ursu Victor
31 Mart. 2025, 14:06 // Bani și Afaceri //  Ursu Victor

Ministerul Economiei a aprobat primul ajutor de stat destinat industriei alimentare, în valoare de 30 de milioane de lei, pentru compania Imcomvil Grup. Firma are legături comerciale directe cu gigantul rus SolPro – parte a imperiului „Rusagro”, deținut de oligarhul Vadim Moșkovici, aflat sub sancțiuni internaționale și arestat recent pentru fraudă și corupție la nivel înalt.

Imcomvil Grup, companie moldovenească specializată în producția de snacksuri și distribuția de produse alimentare, va deveni primul beneficiar al ajutorului de stat pentru investiții în industrie. Potrivit autorităților, compania va primi aproape 30 de milioane de lei, sub formă de granturi și facilități fiscale.

Concret, 7,5 milioane de lei vor fi acordate ca grant nerambursabil, iar 22,7 milioane de lei reprezintă scutiri de 50% din impozitul pe venit, în cadrul mecanismului guvernamental de susținere a investițiilor în industrie.

Imcomvil Grup va investi din surse proprii circa 60 de milioane de lei, care vor fi folosiți pentru modernizarea infrastructurii, optimizarea proceselor operaționale și instalarea de echipamente moderne. Planul investițional prevede crearea a cel puțin 60 de noi locuri de muncă.

Compania este deținută de soții Viaceslav și Lilia Curchi, și furnizează produse alimentare pentru sectorul HoReCa, fiind distribuitor oficial al unor branduri internaționale precum Heinz, Corny, dar și al companiei ruse SolPro, cunoscută pentru marca „Московский провансаль”.

SolPro face parte din grupul Rusagro, controlat de oligarhul rus Vadim Moșkovici, aflat sub sancțiuni internaționale și arestat recent în Rusia pentru fraudă și abuz de putere. Acesta este cunoscut drept „regele maionezei” în mediul de afaceri rusesc.

Programul de ajutor de stat vizează susținerea investițiilor în industrii strategice precum electronica, industria chimică, farmaceutică, auto, textilă, a materialelor de construcție și industria alimentară.

Mecanismul de sprijin presupune returnarea a până la 60% din valoarea investiției, din care 25% sub formă de grant și 75% prin reducerea cu 50% a impozitului pe venit.

Bugetul total alocat pentru anul 2025 este limitat la aproximativ 200 de milioane de lei, ceea ce înseamnă că numărul beneficiarilor va fi redus, iar selecția este competitivă.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
NO COMMENT | Exercițiu de simulare a procesului legislativ din Parlamentul European
NO COMMENT | Exercițiu de simulare a procesului legislativ din Parlamentul European
NO COMMENT | PREȘEDINTELE CEHIEI, PETR PAVEL, ÎN VIZITĂ OFICIALĂ LA CHIȘINĂU
NO COMMENT | PREȘEDINTELE CEHIEI, PETR PAVEL, ÎN VIZITĂ OFICIALĂ LA CHIȘINĂU
NO COMMENT | FEROVIARII AU IEȘIT DIN NOU LA PROTEST ÎN FAȚA GUVERNULUI ȘI PREȘEDINȚIEI
NO COMMENT | FEROVIARII AU IEȘIT DIN NOU LA PROTEST ÎN FAȚA GUVERNULUI ȘI PREȘEDINȚIEI
NO COMMENT | NOUA MINISTRĂ A DEZVOLTĂRII ECONOMICE ȘI DIGITALIZĂRII A DEPUS JURĂMÂNTUL
NO COMMENT | NOUA MINISTRĂ A DEZVOLTĂRII ECONOMICE ȘI DIGITALIZĂRII A DEPUS JURĂMÂNTUL
NO COMMENT | SALVATORII ATENŢIONEAZĂ DESPRE PERICOLELE INCENDIILOR DE VEGETAŢIE
NO COMMENT | SALVATORII ATENŢIONEAZĂ DESPRE PERICOLELE INCENDIILOR DE VEGETAŢIE
NO COMMENT | INTERVENŢIA POMPIERILOR LA LICHIDAREA INCENDIULUI DIN CAPITALĂ
NO COMMENT | INTERVENŢIA POMPIERILOR LA LICHIDAREA INCENDIULUI DIN CAPITALĂ