Ceban, foc și pară. Amenință businessul ca-l deconectează de la canalizare

15 Dec. 2021, 14:55
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
15 Dec. 2021, 14:55 // Actual //  Lupu Eduard

Primarul municipiului Chișinău, Ion Ceban, a amenințat astăzi, într-o conferință de presă, că va deconecta de la rețeaua de canalizare a orașului marii agenți economici dacă Inspectoratul pentru Protecția Mediului nu își retrage amenda de 12 milioane de lei aplicată Apă Canal Chișinău. Potrivit edilului capitalei, sancțiunea este una exagerată, principalii vinovații ai încălcărilor legislației de mediu sunt marii agenți economici de stat, care nu și-au construit pe teritoriu stații de pre-epurare.

Tot transmisem scrisori oficiale, dar nu suntem auziți. Astăzi anunț public despre decizia Primăriei asupra ultimului atac raider asupra întreprinderilor municipiului Chișinău, și anume Apă-Canal Chișinău. Dacă cei de la Ispectoratul pentru Protecția Mediului nu își amână jupuierea, iar acești bani trebuie să fie achitați de întreprindere, declar public că de săptămâna viitoare, începând de luni, cei mai mari agenți economici din industria alimentară vor fi deconectați de la serviciile de apeduct și canalizare”.

Totodată, Ceban a declarat că deconectările vor începe de la întreprinderile strategice de stat, iar în condițiile actuale și situațiile de criză, Guvernul trebuie să susțină autoritățile, nu să le „îngroape”.

În aceste condiții este nevoie de suportul financiar al autorităților. Problema cu stația de epurare nu este doar a Chișinăului, este una națională. La fel ca și problema deșeurilor și selectarea acestora. La nivel de țară ei nu au făcut nimic”.

Joi, 9 decembrie curent, într-o conferință de presă, primarul Capitalei Ion Ceban a declarat că întreprinderii municipale Apă-Canal Chișinău i-a fost aplicată o sancțiune în valoare de circa 12 milioane de lei și a declarat că acesta este un „plan” al guvernării actuale pentru delapidare întreprinderii.

Realitatea Live

09 Dec. 2022, 17:27
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Dumitrita Culiuc
09 Dec. 2022, 17:27 // Bani și Afaceri //  Dumitrita Culiuc

O nouă companie aeriană va opera zboruri din Iași, începând cu luna martie 2023. Ryanair, companie irlandeză de tip low-cost, cea mai mare din Europa, va lansa patru rute directe ce vor lega Aeroportul Iași de destinații europene precum: Milano (Bergamo), Paris (Beauvais), Bruxelles (Charleroi) și Dublin (Irlanda), scrie stireadeiasi.ro.

Compania low-cost organizează frecvent promoții, astfel călătorii pot cumpăra bilete și cu 10 euro într-o direcție. Odată cu lansarea zborurilor din Iași, pentru moldoveni va fi mai accesibil să opteze pentru zborurile operate de Ryanair

Ryanair va opera aceste curse cu mai multe frecvențe săptămânale, după cum urmează:

IAȘI – BERGAMO, din 26 martie 2023, în zilele de marți, miercuri, joi, sâmbătă și duminică;

IAȘI – BEAUVAIS, din 26 martie 2023, în zilele de marți, joi, vineri și duminică;

IAȘI – CHARLEROI, din 26 martie 2023, în zilele de marți, miercuri și duminică;

IAȘI – DUBLIN, din 26 martie 2023, în zilele de marti, joi și duminică.

Pentru mai multă diversitate și comoditate, urmărește-ne pe TELEGRAM!

Zborurile Ryanair spre Bergamo și Beauvais (și retur) vor fi efectate cu aeronave Boeing 737-8200, iar cele spre Dublin și Charleroi (și retur) cu Boeing-uri 737-800.

Biletele de avion au fost puse în vânzare pentru rezervare, începând de astăzi, în sistemul online al companiei aeriene: www.ryanair.com

Ryanair va fi a cincea companie aeriană ce va opera pe Aeroportul Internațional Iași.

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău