Cel mai mare latifundiar din țara lui Putin! Cultivă o suprafață cât aproape toate terenurile Republicii Moldova

13 Dec. 2022, 15:21
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
13 Dec. 2022, 15:21 // Actual //  Lupu Eduard

Cei mai mari proprietari de terenuri agricole din Rusia. Un clasament realizat anual cu cei mai mari fermieri din Rusia arată că cea mai mare fermă din țara lui Putin are în exploatație peste un milion de hectare. Este aproape cât toată suprafața terenurilor agricole a Republicii Moldova de 1,6 milioane hectare.

”Datorită marjelor mai mari pentru producțiile agricole obținute anul trecut, o cerere în creștere a acitvelor de producție a culturilor, dar cu o ofertă limitată și cu instabilitate valutară, agricultura din Rusia s-a dovedit a fi o zonă durabilă pentru investiții”, se arată într-o analiză realizată în Federație Rusă.

Conform acestei surse, la finalul anului 2021 – începutul anului 2022, în centrul și sudul Rusiei, prețurile pentru culturile agricole au crescut cu 30-50%, iar în unele zone aceste prețuri s-au dublat.

Top 10 cei mai mari fermieri din Rusia 2022 – suprafețe aproximative:

Locul 1 – Miratorg – 1.105.000 de hectare;

Locul 2: Prodimex + Agrokultura – 900.000 de hectare;

Locul 3: Agrocomplex – 818.000 de hectare;

Locul 4: Rusagro – 643.000 de hectare;

Locul 5: EkoNiva Gropu – 630.000 de hectare;

Locul 6: Stepp + RZ Agro – 578.000 de hectare;

Locul 7: Bio-Ton – 500.000 de hectare;

Locul 8: Agroinvest Group – 451.000 de hectare;

Locul 9: Avangard-Agro – 448.000 de hectare;

Locul 10: Vasilina – 380.000 de hectare.

Cea mai mare fermă din Rusia a început afacerile cu carne de vită

Conform clasamentului, cea mai mare exploatație agricolă din Federația Rusă este Miratorg Agribusiness Holding care lucrează circa 1,105 milioane de hectare de teren agricol.

Miratorg este o companie privată cu sediul în Moscova, fondată în 1995 și care este recunoscută nu doar ca cea mai mare exploatație vegetală, dar și ca unul dintre cei mai mari producători, procesatori și distribuitori de produse din carne.

Grupul MiraTorg este fondat și condus de frații gemeni Viktor și Alexander Linnik. Afacerea a pornit ca importator de carne de vită din America Latină.

Cea de-a doua mare fermă din Rusia se apropie de un milion de hectare

Locul al doilea din topul celor mai mari ferme din Rusia este ocupat de o asociere de societăți care, împreună, ajung la peste 900.000 de hectare. Prodimex figurează oficial cu o suprafață de 675.000 de hectare, în timp ce pe Agrokultura se lucrează circa 190.000 de hectare.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Realitatea Live

26 Apr. 2024, 10:51
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
26 Apr. 2024, 10:51 // Actual //  Lupu Eduard

Veneţia a devenit joi primul oraş din lume care a introdus un sistem de plată pentru vizitatori în cadrul unui experiment menit să descurajeze turiştii să sosească în perioadele de vârf, relatează Reuters.

Cu toate acestea, acesta nu este singurul loc din Italia care a introdus recent noi măsuri menite să încetinească fluxurile turistice.

Iată câteva dintre iniţiativele în vigoare în prezent

Veneţia

Oraşul lagunar a introdus bilete pentru călătorii de o zi care costă cinci euro şi sunt valabile de la 08:30 la 16:00, ora locală. Experimentul a intrat în vigoare la 25 aprilie, o sărbătoare naţională în Italia. Bilete vor fi necesare pentru următoarele 10 zile şi ulterior pentru majoritatea weekend-urilor până la jumătatea lunii iulie.

Alte oraşe, precum Como, au anunţat că iau în considerare introducerea unei măsuri similare, dar aşteaptă să vadă cum funcţionează iniţiativa de la Veneţia înainte de a lua o decizie.

Pe lângă aceasta, autorităţile din Veneţia au spus că din iunie va limita dimensiunea grupurilor de turişti la 25 de persoane şi va interzice utilizarea difuzoarelor de către ghizii turistici.

Florenţa

Florenţa a anunţat în octombrie că interzice noile închirieri rezidenţiale pe termen scurt pe platforme precum Airbnb în centrul său istoric. De asemenea, a oferit trei ani de reduceri fiscale proprietarilor de închirieri de vacanţă pe termen scurt, dacă încep să ofere locaţii obişnuite pentru rezidenţi.

Celebrul muzeu al oraşului, Uffizi, oferă reduceri persoanelor care sosesc înainte de ora 08.55 şi preţuri mai mici în afara sezonului. Pentru a diminua aglomeraţia, muzeul se închide şi la ora 22:00 o dată pe săptămână.

Cinque Terre

Cele cinci sate care alcătuiesc Cinque Terre de pe Riviera italiană sunt în mod constant asaltate de vizitatori.

Pentru a încerca să reducă supraaglomerarea în perioadele de vârf, autoritatea care supraveghează zona a declarat săptămâna aceasta că va percepe vizitatorilor 15 euro pentru a merge pe cea mai celebră potecă de coastă. În plus, poteca poate fi parcursă doar într-o singură direcţie.

Capri

Mica insulă pitorească care se află peste golf faţă de oraşul Napoli din sud şi-a dublat taxa de intrare, care se adaugă automat la biletele de feribot, la 5 euro. Taxa se va percepe în perioada 1 aprilie – 1 octombrie.

Capri, Ischia, Procida, Lampedusa, Linosa

Aceste insule au introdus limite sau interdicţii definitive la maşinile celor care nu sunt rezidenţi în timpul principalului sezonului turistic.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău