Cel mai mare latifundiar din țara lui Putin! Cultivă o suprafață cât aproape toate terenurile Republicii Moldova

13 Dec. 2022, 15:21
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
13 Dec. 2022, 15:21 // Actual //  Lupu Eduard

Cei mai mari proprietari de terenuri agricole din Rusia. Un clasament realizat anual cu cei mai mari fermieri din Rusia arată că cea mai mare fermă din țara lui Putin are în exploatație peste un milion de hectare. Este aproape cât toată suprafața terenurilor agricole a Republicii Moldova de 1,6 milioane hectare.

”Datorită marjelor mai mari pentru producțiile agricole obținute anul trecut, o cerere în creștere a acitvelor de producție a culturilor, dar cu o ofertă limitată și cu instabilitate valutară, agricultura din Rusia s-a dovedit a fi o zonă durabilă pentru investiții”, se arată într-o analiză realizată în Federație Rusă.

Conform acestei surse, la finalul anului 2021 – începutul anului 2022, în centrul și sudul Rusiei, prețurile pentru culturile agricole au crescut cu 30-50%, iar în unele zone aceste prețuri s-au dublat.

Top 10 cei mai mari fermieri din Rusia 2022 – suprafețe aproximative:

Locul 1 – Miratorg – 1.105.000 de hectare;

Locul 2: Prodimex + Agrokultura – 900.000 de hectare;

Locul 3: Agrocomplex – 818.000 de hectare;

Locul 4: Rusagro – 643.000 de hectare;

Locul 5: EkoNiva Gropu – 630.000 de hectare;

Locul 6: Stepp + RZ Agro – 578.000 de hectare;

Locul 7: Bio-Ton – 500.000 de hectare;

Locul 8: Agroinvest Group – 451.000 de hectare;

Locul 9: Avangard-Agro – 448.000 de hectare;

Locul 10: Vasilina – 380.000 de hectare.

Cea mai mare fermă din Rusia a început afacerile cu carne de vită

Conform clasamentului, cea mai mare exploatație agricolă din Federația Rusă este Miratorg Agribusiness Holding care lucrează circa 1,105 milioane de hectare de teren agricol.

Miratorg este o companie privată cu sediul în Moscova, fondată în 1995 și care este recunoscută nu doar ca cea mai mare exploatație vegetală, dar și ca unul dintre cei mai mari producători, procesatori și distribuitori de produse din carne.

Grupul MiraTorg este fondat și condus de frații gemeni Viktor și Alexander Linnik. Afacerea a pornit ca importator de carne de vită din America Latină.

Cea de-a doua mare fermă din Rusia se apropie de un milion de hectare

Locul al doilea din topul celor mai mari ferme din Rusia este ocupat de o asociere de societăți care, împreună, ajung la peste 900.000 de hectare. Prodimex figurează oficial cu o suprafață de 675.000 de hectare, în timp ce pe Agrokultura se lucrează circa 190.000 de hectare.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Realitatea Live

08 Dec. 2023, 17:00
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
08 Dec. 2023, 17:00 // Actual //  Lupu Eduard

Administrația fiscală elenă va invita peste 20.000 de contribuabili greci să explice cum reușesc să cheltuiască mai mult decât câștigă la începutul anului 2024, în condițiile în care verificările încrucișate extinse la peste 3,8 milioane de contribuabili cu venituri declarate sub 10.000 de euro au dus la depistarea unor discrepanțe între venituri și cheltuieli, scrie Kathimerini.

Contribuabilii în cauză vor fi nevoiți să ofere câteva detalii fiscului, întrucât surse din Ministerul Economiei și Finanțelor Naționale și din administrația fiscală afirmă că este imposibil să trăiești, de exemplu, cu 250.000 de euro pe an și să declari un venit de 10.000 de euro.

Potrivit informațiilor, în această etapă, administrația fiscală a solicitat mai multe detalii de la instituțiile bancare, deoarece în unele cazuri discrepanțele înregistrate sunt uluitoare. De exemplu, au fost identificați unii contribuabili cu venituri zero, care, pe baza datelor bancare, prezintă cheltuieli mari prin intermediul cardurilor, având în același timp remitențe mari în conturile pe care le dețin în străinătate.

După finalizarea verificărilor suplimentare, unii contribuabili vor primi o fișă de verificare, iar altora li se va cere să demonstreze că nu există încălcări fiscale.

Cei care nu vor reuși, se vor confrunta cu verificări pentru veniturile și cheltuielile pe cinci ani, în timp ce vor fi aplicate impozitele și amenzile prevăzute în cazurile de ascundere a materiei impozabile.

După cum a spus șeful Autorității Independente pentru Venituri Publice (AADE), Giorgos Pitsilis, un total de 80 de milioane de date au fost încrucișate în 3,8 milioane de declarații fiscale pentru 2022 cu venituri familiale anuale de până la 10.000 de euro. Au fost identificați în total 440.000 de contribuabili cu discrepanțe, dintre care 420.000 aveau discrepanțe minore și pot fi verificați într-o a doua fază.

Prin compararea veniturilor declarate cu costul vieții, înregistrat electronic, AADE a urmărit să îi identifice pe cei care își ascund veniturile reale. Datele din conturile bancare, plățile cu cardul, facturile de electricitate, telefonia mobilă și o serie de informații privind diverse plăți au fost comparate cu veniturile declarate de contribuabili.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău