Cele mai frumoase cabane de peste Prut. Mulți turiști nu mai vor să plece de aici

01 Ian. 2024, 14:20
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
01 Ian. 2024, 14:20 // Actual //  Lupu Eduard

Cele mai frumoase cabane din România includ Postăvaru din Poiana Braşov, pensiunea Lara din Valea Ierii, supranumită „Elveţia Ardealului”, dar şi cabana Păstrăvarie din judeţul Satu Mare. Turiștii care sunt cazați aici au parte de peisaje spectaculoase, activități, dar și de alte beneficii.

„Lara” din „Elveţia Ardealului”

Pensiunea Lara din „Elveţia Ardealului” este departe de zgomotul şi forfota obositoare a oraşului. Peisajul în care se află această cazare este înconjurată de un lac spectaculos, în care se revarsă mici cascade. Aspectul de conac al pensiunii i-a atras și pe turiștii străini. Aici există și o terasă în aer liber. Pensiunea este localizată în Valea Ierii, la numai 45 de Km de Cluj. Se ajunge pe drum asfaltat prin DJ107M şi DJ107N.

Cabana Postăvaru din apropiere de Poiana Braşov, este cea mai veche din ţară , dar şi una din cele mai frumoase cabane din România. Aceasta este situată la o altitudine de aproximativ 1604 metri şi a fost construită în anul 1883 de membrii Asociatiei Carpatine Ardelene SKV (Siebenbürgische Karpaten Verein), care o administrează şi în prezent.

Această cazare este potrivită pentru cei pasionați de ski și de drumeți, dar și pentru familiile care vor să se relaxeze și să admire peisajul spectaculos.

cabana postavaru

Paltinu din Sibiu

O altă cabană care merită văzută este Paltinu, fosta casă de vânătoare a lui Nicolae Ceauşescu de la Bâlea Lac. A fost construită odată cu Transfăgărăşanul, din dorinţa expresă a lui Nicolae Ceauşescu de a avea o locaţie personală pentru vânătoarea de capre negre. Vila a fost ridicată de trustul Carpaţi, unitate constructoare de elită în perioada comunistă, şi a fost finalizata în anul 1972, cu doi ani înainte de darea în folosinţă a Transfăgărăşanului.

Cabana Paltinu

Cuşma, o altă cabană în care venea Ceauşescu

Una dintre destinaţiile preferate ale cuplului Ceauşescu era Cuşma, care găzduieşte o cabană de vânătoare ce fascinează. Aceasta a fost construită în anul 1977, fiind destinată vizitelor în Bistriţa-Năsăud ale liderului comunist.

cabana cusma

Cabana este situată la 40 de kilometri de municipiul Bistriţa, 30 de kilometri reprezentând drum forestier, care între timp a fost amenajat. Aceasta are 20 de locuri, un living încăpător, o sală de luat masa şi chiar un foişor cochet. Aici se cazează mulți turiști în fiecare an, potrivit Adevărul.

 

Pensiunea Lara
Cele mai frumoase cabane din România. Mulți nu mai vor să plece de aici. Sursa foto Lara

Cabana „Păstrăvărie” din Satu Mare

Cabana „Păstrăvarie” din localitatea Tarna Mare (judeţul Satu Mare) este în topul celor mai căutate cazări. Ea este situată în legendara ţară a dacilor liberi, „Păstrăvăria”. Aici, turiștii pot gusta din bucatele gustoase dar şi din celebra pălincă.

Cabana Păstrăvie

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Realitatea Live

27 Apr. 2024, 08:24
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Lupu Eduard
27 Apr. 2024, 08:24 // Bani și Afaceri //  Lupu Eduard

Inteligenţa artificială va duce la o nevoie „minimă” de call center-uri în cel mult un an, progresele rapide ale inteligenţei artificiale urmând să schimbe o industrie întreagă, spune directorul companiei indiene de IT Tata Consultancy Services, citat de FT.

K Krithivasan, directorul general al TCS, a declarat pentru Financial Times că, deşi „nu am văzut nicio reducere a locurilor de muncă” până acum, adoptarea pe scară mai largă a inteligenţei artificiale generative în rândul clienţilor multinaţionali va revizui tipul de centre de asistenţă pentru clienţi care au creat locuri de muncă în masă în ţări precum India şi Filipine.

„Într-o fază ideală, dacă mă întrebaţi pe mine, ar trebui să existe un număr foarte mic de centre de apeluri primite care să aibă deloc apeluri primite”, a spus el. „Suntem într-o situaţie în care tehnologia ar trebui să fie capabilă să prevadă un apel care vine şi apoi să abordeze proactiv punctul de durere al clientului.”

El a spus că chatbots vor putea în curând să analizeze istoricul tranzacţiilor unui client şi să facă o mare parte din munca depusă de agenţii din centrele de apeluri. „Acolo ne îndreptăm … . Nu cred că suntem acolo astăzi – poate peste un an sau cam aşa ceva”, a spus el.

Perspectiva ca instrumentele de inteligenţă artificială generativă care avansează rapid să înlocuiască multe tipuri de lucrători cu guler alb, inclusiv agenţii din centrele de apeluri şi dezvoltatorii de software, a alarmat factorii de decizie din întreaga lume.

În India – un centru global pentru serviciile de back-office – peste 5 milioane de persoane lucrează în domeniul IT şi al externalizării proceselor de afaceri, potrivit grupului industrial Nasscom.

TCS, o ramură a conglomeratului indian Tata care lucrează cu multinaţionalele pentru a le dezvolta sistemele IT, are peste 600.000 de angajaţi proprii şi venituri anuale de aproape 30 de miliarde de dolari.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău