Celebrul miliardar Mark Zuckerberg vinde acţiuni Meta pentru prima data în ultimii doi ani

05 Dec. 2023, 13:26
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
05 Dec. 2023, 13:26 // Actual //  Lupu Eduard

Mark Zuckerberg vinde acţiuni Meta Platforms Inc. pentru prima dată în ultimii doi ani, după ce gigantul social media şi-a revenit în urma dificultăţilor îndurate în 2022, raportează Bloomberg.

Trustul cofondatorului Meta, alături de entităţile sale pentru donaţii caritabile şi politice au descărcat aproximativ 682.000 de acţiuni în valoare de aproape 185 de milioane de dolari în noiembrie prin planuri de tranzacţionare, ultima astfel de descărcare fiind dezvăluită miercuri, potrivit datelor compilate de Bloomberg din documentele de reglementare.

Meta a crescut cu 172% în acest an, depăşind toate companiile tehnologice americane majore, cu excepţia Nvidia Corp. Acţiunile Meta se apropie acum de maximele record înregistrate în 2021, când Zuckerberg şi fundaţia caritabilă Chan Zuckerberg Initiative au vândut peste 1 miliard de dolari din acţiunile companiei cu sediul în Menlo Park, California. Miliardarul de 39 de ani deţine aproximativ 13% din Meta, procent care ilustrează aproape toată averea sa de 117,7 miliarde de dolari, potrivit Bloomberg Billionaires Index.

Zuckerberg şi soţia sa, Priscilla Chan, în vârstă de 38 de ani, s-au angajat să aloce 99% din averea lor unor cauze caritabile, cum ar fi promovarea egalităţii şi vindecarea bolilor. Mai mult de jumătate din vânzările recente de acţiuni Meta au provenit din acţiunile controlate de fundaţia care le poartă numele.

Cea mai mică parte a vânzării – aproximativ 19 milioane de dolari – a mers către braţul de advocacy al Chan Zuckerberg Initiative. Organizaţia a finanţat eforturile de mobilizare a alegătorilor, alături de procesul de promovare a reformei imigraţiei.

La începutul acestui an,Chan Zuckerberg Initiative a promis 250 de milioane de dolari pentru a înfiinţa un centru de cercetare biomedicală în Chicago. Anterior, fundaţia a sprijinit eforturile de a rezolva problema lipsei de locuinţe din zona Golfului San Francisco şi a făcut investiţii timpurii pentru a pregăti dezvoltatori de software în Africa.

Înfiinţată în 2015, fundaţia cu sediul în Palo Alto, California, are active nete de aproximativ 6,3 miliarde de dolari şi este condusă atât de Zuckerberg, cât şi de soţia sa, Chan, potrivit ultimelor declaraţii. Acţiunile Meta au crescut cu peste 200% de când aceştia s-au angajat, în urmă cu opt ani, să doneze cea mai mare parte a averii lor în scopuri caritabile.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Realitatea Live

26 Feb. 2024, 16:59
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
26 Feb. 2024, 16:59 // Actual //  Lupu Eduard

Jacob Rothschild, un finanțator britanic și membru senior al uneia dintre cele mai cunoscute dinastii bancare din Europa, a încetat din viață la vârsta de 87 de ani, a anunțat familia sa într-o declarație dată luni, scrie Reuters.

Familia Rothschild, prin intermediul unei declarații pentru agenția de știri Press Association din Marea Britanie, l-a numit pe Jacob Rothschild „o prezență uriașă în viața multor oameni”.

El a fost descris drept „un finanțator extraordinar, un campion al artelor și culturii, un funcționar public devotat, un susținător pasionat al cauzelor caritabile în Israel și cultura evreiască, un ecologist pasionat și prieten, tată și bunic foarte iubit”.

Jacob Rothschild s-a născut în Anglia în 1936 și și-a început cariera la banca familiei, NM Rothschild & Sons, în 1963. Ulterior, a cofondat J Rothschild Assurance Group, care a devenit St James’s Place, un important administrator de avere cu sediul în Londra.

A fost implicat în numeroase activități de afaceri, inclusiv în fondarea trustului de investiții RIT Capital Partners, care a susținut o varietate de companii, de la fonduri speculative până la start-up-uri cu tehnologie curată.

Pe lângă activitatea sa în domeniul financiar, Rothschild a fost un mecenat de lungă durată al artelor, servind ca administrator al Galeriei Naționale a Marii Britanii între 1985 și 1991.

Omul de afaceri a primit omagii și recunoaștere din partea comunității culturale și filantropice, fiind descris drept unul dintre cei mai mari filantropi culturali ai Marii Britanii. Waddesdon Manor, o proprietate de țară engleză administrată de Fundația Rothschild, a exprimat profundul regret al morții sale, numindu-l pe Rothschild „om de afaceri, antreprenor, filantrop și lider cultural”.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău