Știrea zilei! Șeful Moldovagaz anunță o potențială reducere a tarifului la gaz: În primăvară

05 Dec. 2023, 12:30
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
05 Dec. 2023, 12:30 // Actual //  Lupu Eduard

Moldovagaz mai are de recuperat devieri financiare în sumă de 650 milioane de lei. or, către sfârșitul anului acesta vor însuma 390 milioane de lei, susține președintele Moldovagaz, Vadim Ceban.

„Devierile financiare s-au acumulat în 2021 când Modovagaz cumpăra gaz mai scump și îl livra la prețurile mai mici aprobate de ANRE. Acest lucru a fost mai pronunțat în 2022. Până în 1 martie va fi recuperată întreaga sumă din devierile financiare și va încă o premisă pentru reducerea tarifului la gaz”, a punctat Ceban, în cadrul unei emisiuni de la Moldova 1.

Ieri, într-o conferință de presă ministrul Energiei, Victor Parlicov afirma că ar exista premise pentru reducerea tarifului la gaz.

„…Intram în sezonul de încălzire liniștit și pregătit. Avem stocuri de gaze suficiente pentru a ne asigura pana la sfârșitul lunii februarie. Depinde ce temperaturi vom avea iarna. Și daca vom avea nevoie de gaze suplimentare noi vom vedea acest lucru din timp și vom reuși sa achiziționăm volumele necesare. Indiferent de ce se va întâmpla pe piața gazelor, dacă vor sălta prețurile noi suntem protejați. Posibil să fie reduse pe parcursul iernii o parte din prețuri, dar la moment, nu vreau sa fac promisiuni”, spunea Parlicov.

În prezent , tariful pentru consumatorii casnici este de 18,07 lei pentru metrul cub. Ultim reducere a fost operată în vara anului curent de la 29,27 metrul cub.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Realitatea Live

15 Iun. 2024, 13:46
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
15 Iun. 2024, 13:46 // Actual //  Lupu Eduard

Un studiu recent realizat de publicaţia britanică MoneyWeek a scos la iveală care sunt cele mai scumpe destinaţii turistice pentru o escală de 24 de ore.

Într-un studiu realizat de publicaţia britanică MoneyWeek în colaborare cu o agenţie de turism, au fost analizate costurile pentru o zi şi o noapte în diverse oraşe turistice din lume. S-au luat în calcul preţurile pentru cazare la hotel, transport local, masă şi activităţi recreative.

Deloc surprinzător, cel mai scump oraş străin în care să mergi în vacanţă este New York, cu o medie de 645 de euro de persoană pentru o singură noapte. New York-ul se află în fruntea listei în mare parte datorită monumentelor sale, cum ar fi Statuia Libertăţii şi Empire State Building, şi a locurilor de neratat, precum Times Square şi Central Park. O vizită la aceste diverse monumente costă în jur de 169 de euro. O zi întreagă de mâncare costă 47 de euro, transportul public costă 45 de euro, iar o noapte de cazare costă în jur de 328 de euro.

Capitala Franţei este al doilea cel mai scump oraş din lume. Pentru o zi şi o noapte, va trebui să cheltuiţi la Paris în jur de 522 de euro. Înseamnă o medie de aproximativ 307 euro pentru o noapte la hotel, 22 de euro pentru transportul în comun, 42 de euro pentru mâncare şi 79 de euro pentru vizitarea diferitelor monumente şi muzee, etc.

Destinaţie foarte populară în ultimii ani, Dubai ocupă locul al treilea în clasament, cu aproximativ 436 de euro pentru o excursie de o zi şi o noapte. Deşi costul pe noapte este mai ridicat decât la Paris (319 euro în medie), principalul oraş din Emiratele Arabe Unite se poate lăuda cu un transport în comun foarte ieftin (12 euro), la fel ca şi preţul numeroaselor activităţi oferite (18 euro).

Pe locul patru se află capitala britanică, Londra. Pentru a petrece o zi şi o noapte în oraşul lui Big Ben, va trebui să cheltuiţi în medie 432 de euro, din care 291 de euro pentru hotel, 30 de euro pentru metrou, 38 de euro pentru activităţi şi 40 de euro pentru mâncare.

Şi tot o altă capitală europeană este cea care completează această listă a celor mai scumpe oraşe din lume pentru o noapte. Pentru a petrece o zi şi o noapte la Roma, va trebui să plătiţi în medie 359 de euro. În detaliu, asta înseamnă 180 de euro pe noapte, 22 de euro pentru transport, 48 de euro pentru mâncare şi 37 de euro pentru activităţi locale.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău