Chinezii dau lovitura pe piața electricelor: Panda Knight, un mini off-roader la doar 7 000 de euro

21 Sept. 2023, 10:05
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
21 Sept. 2023, 10:05 // Actual //  Lupu Eduard

Geely, gigantul auto chinez cunoscut pentru portofoliul său extins de mărci de renume precum Volvo și Polestar, dar și pentru parteneriatul cu Mercedes-Benz și Renault – Dacia, a adus o surpriză de proporții pe piața mondială a automobilelor electrice. Cu lansarea noului său model, Panda Knight, Geely face valuri și demonstrează încă o dată capacitățile sale inovatoare și prețul competitiv.

Noul Geely Panda Knight este un automobil electric de mici dimensiuni, cu un design ce îmbină elemente ale off-roaderelor de prestigiu, dar la un preț incredibil de accesibil. Cu un preț de lansare de 6.500 de euro (53.900 de yuani), acest automobil electric este un adevărat game-changer în industrie. Cu dimensiuni compacte, având doar 3,13 metri lungime, un ampatament de 2,015 metri, o lățime de 1,56 metri și o înălțime de 1,65 metri, Panda Knight aduce un strop de aventură în orașele aglomerate.

Inspirat din estetica off-roaderelor, acest vehicul impresionează cu protecțiile negre ale pasajelor aripilor și chiar o scară simbolică pentru accesul pe acoperiș, deși acestea sunt doar elemente decorative. Cu patru locuri și opțiunea de a rabata scaunele din spate pentru a obține un portbagaj de 800 de litri, Panda Knight se dovedește surprinzător de practic în ciuda dimensiunilor sale reduse.

La interior, noul Panda Knight dispune de un afișaj multimedia generos de 8 inci și un instrumentar de bord de 9,2 inci. Deși nu impresionează cu opțiuni sofisticate de asistență la șofat, oferă frână ABS și un sistem de management al bateriei.

Cu o baterie de 17 kWh, acest model promite o autonomie de aproximativ 200 de kilometri. Motorul electric furnizează 30 kW (40 CP) și 110 Nm, iar mașina poate fi încărcată la o priză de 3,3 kW sau la o stație de încărcare rapidă de 22 kW.

Lansarea Geely Panda Knight demonstrează încă o dată capacitatea companiei de a inova și de a aduce vehicule electrice accesibile pe piața globală. Cu un preț care îngenunchează orice concurent, acest automobil electric de mici dimensiuni ar putea deveni o alegere atractivă pentru cei care doresc să facă trecerea la mobilitatea electrică fără a-și goli complet buzunarele.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Realitatea Live

06 Dec. 2023, 17:11
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
06 Dec. 2023, 17:11 // Actual //  Lupu Eduard

Republica Moldova urmează să aloce 5,12 miliarde de lei pentru plata datoriei de stat în anul 2024, cu o reducere de 278,8 milioane de lei (5,2%) față de cifrele revizuite pentru anul 2023, potrivit bugetului pentru anul 2024.

Cheltuielile pentru serviciul datoriei externe de stat în 2024 sunt estimate la 2,3 miliarde de lei (echivalentul a 123,1 mil. dolari), reflectând o creștere de 795,4 milioane de lei (51,8%) față de cifrele revizuite pentru 2023. Această creștere este atribuită împrumuturilor în curs de desfășurare și împrumuturilor noi, precum și comisioanelor unice și creșterii ratelor de actualizare Euribor la 6 luni și ratele drepturilor speciale de tragere pe piața internațională.

Ministerul Finanțelor estimează că, în 2025-2026, costurile aferente serviciului datoriei publice externe vor crește la aproximativ 2,4 miliarde de lei și, respectiv, 2,6 miliarde de lei.

În ceea ce privește cheltuielile pentru serviciul datoriei interne de stat în 2024, acestea sunt estimate la 2,8 miliarde de lei, inclusiv emisiile de Valori Mobiliare de Stat (VMS) pe piața primară (2 miliarde 018,1 milioane lei), VMS convertite (181,2 milioane lei), și obligațiunile emise pentru îndeplinirea obligațiilor de plată ale Ministerului Finanțelor rezultate din garanțiile de stat (597,5 milioane lei).

În comparație cu cifrele revizuite pentru anul 2023, cheltuielile pentru serviciul datoriei interne de stat planificate pentru 2024 sunt mai mici cu 1,074 miliarde de lei (-27,7%), o reducere datorată scăderii ratei dobânzii la VMS pe piața primară.

Pentru anii 2025-2026, se estimează că cheltuielile pentru serviciul datoriei interne de stat vor fi de 2 miliarde 432,3 milioane lei și, respectiv, 2 ,5 miliarde de lei, potrivit proiectului de buget.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău