Cifrele care arată că Dogecoin va îngropa Bitcoin. E doar o chestiune de timp

02 Iul. 2021, 11:27
 // Categoria: Bănci şi Finanţe // Autor:  Dumitrita Culiuc
02 Iul. 2021, 11:27 // Bănci şi Finanţe //  Dumitrita Culiuc

Atunci când vorbim despre criptomonede, tuturor ne vine în minte un singur gând: Bitcoin. Totuși, în timp ce ne lăsăm captivați de cea mai populară criptomonedă din lume, alte monede digitale prind avânt și recuperează teren. Una dintre ele este Dogecoin, scrie playtech.ro.

Robinhood, compania care a contribuit considerabil la popularizarea tranzacționării acțiunilor în ultimii ani, a înregistrat o creștere atât de mare a tranzacțiilor Dogecoin în acest an încât a inclus un risc specific în prospectul IPO legat de criptomonedă.

Compania a declarat joi că Dogecoin a reprezentat 34% din veniturile sale bazate pe tranzacții în criptomonede, conform analizei datelor financiare aferente primului trimestru din acest an.

Veniturile derivate din Dogecoin au reprezentat 6% din veniturile totale ale companiei în perioada respectivă, în timp ce cripto-ul a reprezentat 17%. Aplicația de tranzacționare oferă șapte monede digitale diferite, inclusiv Bitcoin, Ethereum și Litecoin.

Acest lucru reprezintă cu adevărat o surpriză. De ce? Pentru că, paradoxal, toții ochii sunt ațintiți spre Bitcoin – regina criptomonedelor. Iată că, din spate, vin și alte active criptografice despre care unii investitori cred că vor detrona regina.

De ce a crescut Dogecoin?

E important, totuși, să menționăm faptul că mesajele de pe rețelele sociale ale lui Musk din ultimul an au avut o influență excesivă asupra prețurilor Dogecoin-ului și Bitcoin-ului. Acest lucru sugerează că, oricât de multe cunoștințe ar deține investitorii, adevărul este că nimeni nu poate prezice, cu adevărat, cum va evolua această piață a activelor digitale, care momentan este caracterizată de o volatilitate extremă.

O mare parte din această creștere a Dogecoin a coincis cu un val de tweet-uri despre Dogecoin, de la CEO-ul Tesla Elon Musk , care joi a scris pe Twitter „Eliberează Doge!”

Robinhood a spus că afacerea sa ar putea fi afectată „dacă piețele pentru Dogecoin se deteriorează sau dacă prețul monedei digitale scade”.

Pănă acum, cifrele arată bine. În general, activele criptografice de pe platformă au crescut în primul trimestru, de la 480,7 milioane la 11,6 miliarde de dolari. Veniturile totale au crescut cu 309% în această perioadă la 522 milioane dolari, de la 128 milioane dolari cu un an mai devreme.

 

Realitatea Live

28 Mart. 2023, 15:59
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
28 Mart. 2023, 15:59 // Actual //  Lupu Eduard

Populaţia Pământului ar putea atinge un maxim istoric de aproximativ 9 miliarde de locuitori. Estimările cercetătorilor

Cercetătorii din cadrul iniţiativei Earth4All pentru Fundaţia Global Challenges au declarat că, dacă lumea ar face un „salt uriaş” în ceea ce priveşte investiţiile în dezvoltarea economică, educaţie şi sănătate, populaţia globală ar putea atinge un vârf de 8,5 miliarde de oameni până în 2050.
Proiecţia a folosit un nou model pentru a explora două scenarii în acest secol, iar estimarea este semnificativ mai mică decât cele ale mai multor previziuni, inclusiv cele ale Naţiunilor Unite, potrivit Independent.
În primul scenariu, în care se aşteaptă ca lumea să continue să se dezvolte economic într-un mod similar cu cel din ultimii 50 de ani, cercetătorii estimează că populaţia globală ar putea atinge un vârf de 8,6 în 2050, înainte de a scădea la 7 miliarde în 2100.
În cel de-al doilea scenariu – numit de cercetători „Salt uriaş” – aceştia estimează că populaţia ar putea atinge un vârf de 8,5 miliarde de oameni în jurul anului 2040, urmând să scadă la aproximativ 6 miliarde de oameni până la sfârşitul secolului.
Aceştia spun că o investiţie fără precedent în reducerea sărăciei, în special în educaţie şi sănătate, precum şi în securitatea alimentară şi energetică, inegalitatea şi echitatea de gen, ar putea duce la acest scenariu.
„Principala problemă a omenirii este consumul de carbon de lux şi de biosferă, nu populaţia. Locurile în care populaţia creşte cel mai rapid au amprente de mediu extrem de mici per persoană, în comparaţie cu locurile care au atins vârful de populaţie cu multe decenii în urmă”, a declarat Jorgen Randers, un alt coautor.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău