Cifrele care arată că Dogecoin va îngropa Bitcoin. E doar o chestiune de timp

02 Iul. 2021, 11:27
 // Categoria: Bănci şi Finanţe // Autor:  MD Bani
02 Iul. 2021, 11:27 // Bănci şi Finanţe //  MD Bani

Atunci când vorbim despre criptomonede, tuturor ne vine în minte un singur gând: Bitcoin. Totuși, în timp ce ne lăsăm captivați de cea mai populară criptomonedă din lume, alte monede digitale prind avânt și recuperează teren. Una dintre ele este Dogecoin, scrie playtech.ro.

Robinhood, compania care a contribuit considerabil la popularizarea tranzacționării acțiunilor în ultimii ani, a înregistrat o creștere atât de mare a tranzacțiilor Dogecoin în acest an încât a inclus un risc specific în prospectul IPO legat de criptomonedă.

Compania a declarat joi că Dogecoin a reprezentat 34% din veniturile sale bazate pe tranzacții în criptomonede, conform analizei datelor financiare aferente primului trimestru din acest an.

Veniturile derivate din Dogecoin au reprezentat 6% din veniturile totale ale companiei în perioada respectivă, în timp ce cripto-ul a reprezentat 17%. Aplicația de tranzacționare oferă șapte monede digitale diferite, inclusiv Bitcoin, Ethereum și Litecoin.

Acest lucru reprezintă cu adevărat o surpriză. De ce? Pentru că, paradoxal, toții ochii sunt ațintiți spre Bitcoin – regina criptomonedelor. Iată că, din spate, vin și alte active criptografice despre care unii investitori cred că vor detrona regina.

De ce a crescut Dogecoin?

E important, totuși, să menționăm faptul că mesajele de pe rețelele sociale ale lui Musk din ultimul an au avut o influență excesivă asupra prețurilor Dogecoin-ului și Bitcoin-ului. Acest lucru sugerează că, oricât de multe cunoștințe ar deține investitorii, adevărul este că nimeni nu poate prezice, cu adevărat, cum va evolua această piață a activelor digitale, care momentan este caracterizată de o volatilitate extremă.

O mare parte din această creștere a Dogecoin a coincis cu un val de tweet-uri despre Dogecoin, de la CEO-ul Tesla Elon Musk , care joi a scris pe Twitter „Eliberează Doge!”

Robinhood a spus că afacerea sa ar putea fi afectată „dacă piețele pentru Dogecoin se deteriorează sau dacă prețul monedei digitale scade”.

Pănă acum, cifrele arată bine. În general, activele criptografice de pe platformă au crescut în primul trimestru, de la 480,7 milioane la 11,6 miliarde de dolari. Veniturile totale au crescut cu 309% în această perioadă la 522 milioane dolari, de la 128 milioane dolari cu un an mai devreme.

 

Realitatea Live

19 Apr. 2024, 08:01
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Lupu Eduard
19 Apr. 2024, 08:01 // Bani și Afaceri //  Lupu Eduard

Rene Benko este omul care a stat în spatele Signal Holding, una dintre cele mai mari companii private din Austria care a activat în domeniul imobiliar şi care a fost cap de afiş în ceea ce avea să devină cel mai grav caz de faliment al unei companii imobiliare de la criza din 2008 şi până în prezent, notează businessmagazin.ro.

Drumul lui Benko către vârf n-a fost unul uşor. Magnatul cu o avere cândva estimată la aproape şase miliarde de dolari, a abandonat liceul la doar 17 ani şi a fost condamnat pentru dare de mită în 2012.

Atunci, Benko a cooperat cu Ivo Sander, fost prim-ministru croat pentru a-l convinge pe controversatul politician italian Silvio Berlusconi să scape Signal Holding de taxele pe care compania trebuia să le plătească pentru proiectele sale din Milano, scrie Wall Street Journal.

Benko, în vârstă de 46 de ani, a fost crescut într-o familie modestă din Innsbruck, un oraş austriac pitoresc situat în Alpi. După abandonarea liceului fostul magnat imobiliar s-a ocupat de transformarea mansardelor unor clădiri rezidenţiale în apartamente de lux, convingându-i pe rezidenţii reticenţi de la etajele inferioare să accepte planurile sale, oferindu-se să instaleze lifturi pe cheltuiala sa. În final, businessul său a devenit avantajos pentru tot cei implicaţi.

Pentru face pasul către imobiliare şi a deschide un business în toată regula austriacul a avut nevoie de bani serioşi. El a rezolvat problema finanţării după ce a convins un moştenitor al unei benzinării să vină cu cash pentru ideile sale de business. Odată ce problema banilor a fost rezolvată, Benko a dat undă verde proiectelor sale, iar imperiul său de business începea să capete contur la începutul anilor 2000. Două decenii mai târziu, mai exact în 2019, Signa Holding,se putea lăuda că deţine clădirea Chrysler din New York, una dintre cele mai emblematice asseturi imobiliare din lume.

Valoarea proprietăţilor raportate de principalele sale două companii imobiliare – Signa Prime şi Signa Holding – a crescut la 3,6 miliarde de euro în 2014, a depăşit 10 miliarde de euro în 2017 şi a sărit de 18 miliarde de euro până în 2020 – o creştere extraordinară într-un sector cu evoluţie lentă precum cel imobiliar.

Cu toate acestea, în ciuda succesului şi a rezultatelor raportate, Benko s-a lovit de o problemă care în doar doi ani a ajuns să-i scufunde imperiul: profitabilitatea companiei arăta fantastic, însă doar pe hârtie. În realitate, compania încasa pierdere după pierdere, creditorii şi investitorii băteau la uşa lui Benko după banii împrumutaţi, iar Signal Holding începea să se prăbuşească încet.

Între 2017 şi 2021, companiile lui Rene Banko raportau un profit de 3,4 miliarde de euro. Signa Holding a majorat din pix cifrele privind profitul, pentru că în caz contrar ar fi fost forţată să recunoască că se confruntă cu pierderi semnificative.

Tot în aceeaşi perioadă, Signa a făcut autorităţile austriece să ridice din sprâncene după ce a plătit dividende de 1,9 miliarde de euro, în ciuda faptului că încasase doar 1,6 miliarde de euro venituri din chiriile generate de clădirile sale, o situaţie cel puţin neobişnuită pentru un jucător imobiliar de mare anvergură.

Până în 2023, compania a fost forţată să renunţe la mai mult proiecte imobiliare, să lichideze o serie de business-uri mai mici şi să facă paşi în spate în timp ce continua să se confrunte cu scandaluri pe bandă rulantă şi să „sângereze” cash.

Lovitura finală pentru Signa Holding şi Rene Benko a venit în noiembrie 2023 când compania n-a reuşit să plătească o obligaţiune de 200 de milioane de dolari. Eşecul a declanşat o serie de falimente în lanţ care au culminat cu prăbuşirea totală a imperiului imobiliar construit de omul de afaceri austriac pe parcursul ultimilor 20 de ani.

După faliment, austriacul a ieşit din rândurile miliardarilor şi a dispărut în anonimitate. De numele lui  Benko, care cândva făcea parte din clasamentul Forbes ai celor mai bogaţi oameni de pe planetă, nu se mai leagă decât un grafic al averii realizat de celebra publicaţie şi un faliment ale cărui repercusiuni asupra lumii imobiliarelor nu sunt cunoscute nici astăzi în totalitate.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău