Cine i-ar lua locul lui Putin. Va fi mult mai rău! E cruzimea întruchipată

21 Sept. 2022, 04:45
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
21 Sept. 2022, 04:45 // Actual //  Lupu Eduard

Vladimir Putin are toate șansele să fie dat jos de la putere dacă va avea loc o nouă înfrângerea a armatei sale în Ucraina, spune strategul politic ruso-israelian Mihail Sheitelman. El a anunțat și cine se poate pregăti pentru a lua rolul de dictator.

Mihail Sheitelman a menționat că elita rusească nu mai are încredere deplină în deciziile președintelui rus și că există tot mai des discuții cu privire la persoane care ar putea veni la conducerea Federației Ruse. Potrivit spuselor strategului, viitoarea formă de guvernare va depinde de jocurile din culise.

În opinia lui Sheitelman, oligarhul Evgheni Prigojin, cel numit și „bucătarul lui Putin” este cel care i-ar putea lua locul președintelui rus.

„Obișnuim să vorbim despre diferiți oameni care ar putea conduce Federația Rusă: atât fiul lui Patrușev, cât și Kiriyenko (în funcție de grupul care câștigă). Dar, în ultima săptămână, brusc mi s-a părut că ar putea fi „bucătarul lui Putin”, domnul Prigojin.

Este important ca el să facă totul în mod deschis, să facă discursuri strălucitoare care ajung la inimile tuturor, să nu se ascundă de întrebări dificile”, a explicat strategul.

Prijojin era omul lui Putin care se supunea mereu și nu deschidea gura, însă în ultima perioadă s-a observat că acesta este din ce în ce mai prezent și spune totul în mod direct.

Acesta este motivul pentru care „bucătarul lui Putin” i-ar putea lua locul la conducere, a mai menționat strategul, potrivit ziare.com.

„Bucătarul lui Putin” a recrutat prizonieri ruși pentru a merge la război

Evgheni Prigojin a fost cel care a recrutat recent mii de prizonieri ruși pentru a merge la război. Vladimir Putin pare a fi disperat să recruteze noi soldați care să lupte pe frontul din Ucraina, alături de grupul de mercenari Wagner. Astfel, armata rusă a apelat tot mai des la pușcăriași cărora le promite grațierea.

Echipa lui Aleksei Navalnîi, cel mai mare opozant al lui Putin, a publicat un videoclip, în care o persoană, despre care se spune că ar fi oligarhul Evgheni Prigojin, încearcă să recruteze deținuți.

Recrutorul le spunea deținuților că, dacă au împlinit peste 22 de ani, se pot alătura grupului. Cei mai tineri trebuie să aibă acordul familiei, iar cei  de peste 50 de ani trebuie să dovedească că au o condiție fizică bună.

Realitatea Live

26 Feb. 2024, 16:59
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
26 Feb. 2024, 16:59 // Actual //  Lupu Eduard

Jacob Rothschild, un finanțator britanic și membru senior al uneia dintre cele mai cunoscute dinastii bancare din Europa, a încetat din viață la vârsta de 87 de ani, a anunțat familia sa într-o declarație dată luni, scrie Reuters.

Familia Rothschild, prin intermediul unei declarații pentru agenția de știri Press Association din Marea Britanie, l-a numit pe Jacob Rothschild „o prezență uriașă în viața multor oameni”.

El a fost descris drept „un finanțator extraordinar, un campion al artelor și culturii, un funcționar public devotat, un susținător pasionat al cauzelor caritabile în Israel și cultura evreiască, un ecologist pasionat și prieten, tată și bunic foarte iubit”.

Jacob Rothschild s-a născut în Anglia în 1936 și și-a început cariera la banca familiei, NM Rothschild & Sons, în 1963. Ulterior, a cofondat J Rothschild Assurance Group, care a devenit St James’s Place, un important administrator de avere cu sediul în Londra.

A fost implicat în numeroase activități de afaceri, inclusiv în fondarea trustului de investiții RIT Capital Partners, care a susținut o varietate de companii, de la fonduri speculative până la start-up-uri cu tehnologie curată.

Pe lângă activitatea sa în domeniul financiar, Rothschild a fost un mecenat de lungă durată al artelor, servind ca administrator al Galeriei Naționale a Marii Britanii între 1985 și 1991.

Omul de afaceri a primit omagii și recunoaștere din partea comunității culturale și filantropice, fiind descris drept unul dintre cei mai mari filantropi culturali ai Marii Britanii. Waddesdon Manor, o proprietate de țară engleză administrată de Fundația Rothschild, a exprimat profundul regret al morții sale, numindu-l pe Rothschild „om de afaceri, antreprenor, filantrop și lider cultural”.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău