CineMADE în România: Filmul românesc „Lebensdorf”, duminică seara, în exclusivitate la RLIVE TV

14 Iun. 2024, 10:21
 // Categoria: Slider // Autor:  Soroceanu Olga
14 Iun. 2024, 10:21 // Slider //  Soroceanu Olga

„Lebensdorf” este primul film din seria „CineMADE în România”, difuzat în exclusivitate de RLIVE TV. Drama cu elemente de comedie va puta fi vizionată duminică, la ora 21:00.

Pelicula a fost filmată în România și Germania, premiera internațională având loc pe 10 august 2021. Satul „Lebensdorf” nu este invenția scenariștilor Ileana Muntean și Vali Hotea. Satul există și se află la circa 200 de kilometri de Berlin, iar mai mulți dintre oamenii care apar în cadre sunt chiar locuitorii lui.

Ducu Petrescu, scriitor care se confruntă cu un divorț și criza vârstei mijlocii, pleacă din București la Berlin și ajunge să penduleze între două țări și două femei: soția Andra și dragostea din tinerețe – Giulia.

„Lebensdorf” se traduce din germană ca „satul vieții”. În localitatea unde sunt stabiliți ecologiști, Ducu o întâlnește pe Giulia, marea lui iubire din trecut, iar lucrurile iau întorsături neașteptate, amuzante și pline de temperament. Protagonistul trebuie să se adapteze realităților, regulilor și provocărilor pe care le are în noua sa reședință, încercând să își reconstruiască viața.

„Divorțul este cu siguranță o experiență neplăcută, câteodată chiar traumatizantă. În această comedie dulce-amară despre imaturitate emoțională, incapacitatea de a lua o decizie și lipsa asumării unei responsabilități, îmi conturez personajul principal cu o ușoară ironie, dar și înțelegere, în timp ce trece prin această etapă a vieții”, spunea regizorul Vali Hotea, citat de cinemap.ro, înainte de lansarea oficială a peliculei.

Din distribuție fac parte atât actori consacrați, cât și tineri, care au transpus împreună pe sticlă caracterele personajelor. Pe Ducu l-a jucat Mimi Brănescu, rolul Andrei i-a revenit Ioanei Flora, iar Ana Covalciuc a devenit Giulia în film. În comedie mai apar Ada Solomon, Victoria Cociaș, Constantin Cojocaru, Alin State, Andreea Lupescu, Ana Maria Georgescu, Victor Toman, dar și actorul german Markus Gertken.

Filmul „Lebensdorf” de Vali Hotea este difuzat în cadrul proiectului „CineMADE în România”. Cu intenția de a reflecta evoluția și diversitatea culturală și socială a României moderne, pe o piață dominată de producții din Rusia și SUA, RLIVE TV aduce duminică de duminică publicului din Republica Moldova filme românești contemporante. Abordarea va asigura prezentarea unui conținut inovator și relevant, diferit de filmele clasice românești, deja cunoscute și difuzate în țara noastră, dar și promovarea identității noastre culturale.

CineMADE in România” își propune să îmbogățească experiența cinematografică ale telespectatorilor, promovând în același timp cultura și arta românească.

Realitatea Live

21 Iul. 2024, 17:13
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
21 Iul. 2024, 17:13 // Actual //  Lupu Eduard

Administraţia Naţională (AN) Apele Române a anunţat vineri că România a solicitat majorarea debitului de apă eliberată din barajul Stânca-Costeşti, de la 38 mc/s la circa 60 mc/s, pentru o perioadă de 7 zile.

”În urma solicitării părţii române, grupul operativ tehnic de la acumularea Stânca-Costeşti a aprobat şi executat majorarea debitului evacuat din acumulare, de la 38 mc/s la circa 60 mc/s pentru o perioadă de 7 zile. Partea română şi cea din Republica Moldova vor monitoriza situaţia debitelor afluente (care intră în acumulare) în vederea pregătirii manevrelor ulterioare,” a transmis ANM Apele Române, potrivit news.ro.

Instituţia a precizat că reparaţia conductei prizei de rezervă de la barajul Stânca-Costeşti a fost finalizată, asigurând astfel resursele de apă necesare atât pentru alimentarea cu apă a judeţului Botoşani, cât şi pentru irigaţiile deservite de această sursă.

Din cauza secetei severe, mai multe zone din România se confruntă cu probleme în furnizarea apei, în peste 290 de localităţi fiind impuse restricţii. Majorarea debitului de apă evacuată din barajul Stânca-Costeşti este o măsură esenţială pentru a face faţă acestei situaţii critice şi pentru a asigura necesarul de apă pentru populaţie şi agricultură.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău