Circ fără pâine la evaluarea lui Stoianoglo! Politicienii de la guvernare, implicați în jocuri murdare

23 Mai 2022, 13:14
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
23 Mai 2022, 13:14 // Actual //  Lupu Eduard

Procurorul general suspendat, Alexandr Stoianoglo, a făcut declarații după ce a fost audiat de Consiliul Superior al Procurorilor, care azi examinează Raportul Comisiei de evaluare a performanțelor acestuia. Stoianoglo a ieșit foarte indignat după ședință și a clasificat această evaluare drept circ, notează realitatea.md.

„Asta a fost un circ în jurul procesului de evaluare. Majoritatea membrilor CSP sunt reprezentanți politici. Procedura asta a pornit tot de la politicieni, de la modificarea legii respective, sesizarea, evaluarea procurorului general, crearea comisiei de evaluare și reprezentanții CSP care majoritatea sunt reprezentanții guvernării actuale”, a declarat Stoianoglo.

Stoianoglo a fost întrebat de jurnaliști despre cum califică cazul său de la începutul acestuia din toamna anului trecut și până la momentul actual.

„Asta este o fărădelege totală, care nu a fost în istoria Republicii Moldova. Asta este o tensiune asupra justiției, asta este un exemplu că politicul se implică în activitatea organelor de drept”, a precizat Stoianoglo.

Consiliul Superior al Procurorilor a examinat azi Raportul Comisiei de evaluare a performanțelor Procurorului General suspendat, Alexandr Stoianoglo. În urma ședinței, membrii Consiliul Superior al Procurorilor i-au acordat procurorului suspendat calificativul „nesatisfăcător”.

Potrivit președintei CSP, Angela Motuzoc, au existat și opinii separate care vor fi publicate ulterior pe site-ul CSP. În cele din urmă, CSP va expedia președintei Maia Sandu propunerea privind demiterea acestuia.

Realitatea Live

28 Mart. 2023, 15:59
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
28 Mart. 2023, 15:59 // Actual //  Lupu Eduard

Populaţia Pământului ar putea atinge un maxim istoric de aproximativ 9 miliarde de locuitori. Estimările cercetătorilor

Cercetătorii din cadrul iniţiativei Earth4All pentru Fundaţia Global Challenges au declarat că, dacă lumea ar face un „salt uriaş” în ceea ce priveşte investiţiile în dezvoltarea economică, educaţie şi sănătate, populaţia globală ar putea atinge un vârf de 8,5 miliarde de oameni până în 2050.
Proiecţia a folosit un nou model pentru a explora două scenarii în acest secol, iar estimarea este semnificativ mai mică decât cele ale mai multor previziuni, inclusiv cele ale Naţiunilor Unite, potrivit Independent.
În primul scenariu, în care se aşteaptă ca lumea să continue să se dezvolte economic într-un mod similar cu cel din ultimii 50 de ani, cercetătorii estimează că populaţia globală ar putea atinge un vârf de 8,6 în 2050, înainte de a scădea la 7 miliarde în 2100.
În cel de-al doilea scenariu – numit de cercetători „Salt uriaş” – aceştia estimează că populaţia ar putea atinge un vârf de 8,5 miliarde de oameni în jurul anului 2040, urmând să scadă la aproximativ 6 miliarde de oameni până la sfârşitul secolului.
Aceştia spun că o investiţie fără precedent în reducerea sărăciei, în special în educaţie şi sănătate, precum şi în securitatea alimentară şi energetică, inegalitatea şi echitatea de gen, ar putea duce la acest scenariu.
„Principala problemă a omenirii este consumul de carbon de lux şi de biosferă, nu populaţia. Locurile în care populaţia creşte cel mai rapid au amprente de mediu extrem de mici per persoană, în comparaţie cu locurile care au atins vârful de populaţie cu multe decenii în urmă”, a declarat Jorgen Randers, un alt coautor.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău