Circa 25 de antreprenori vor reprezenta Republica Moldova în cadrul unei expoziții din România, organizată de CCI a RM

20 Sept. 2022, 16:28
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Dumitrita Culiuc
20 Sept. 2022, 16:28 // Bani și Afaceri //  Dumitrita Culiuc

În perioada 23-25 septembrie, circa 25 de antreprenori din Republica Moldova vor reprezenta țara noastră în cadrul unei expoziții din România. Este vorba despre Rivulus Dominarium organizată în județul Maramureș. Țara noastră va fi reprezentată de standul „Republica Moldova prezintă la Baia Mare”.

În cadrul expoziției, companiile și antreprenorii de la noi vor expune diverse produse printre care: vin, divin, accesorii, articole vestimentare, etc.  Astfel, atât cetățenii Republicii Moldova cât și cei ai României sunt așteptați să cumpere produse de calitate și competitive, produse în țara noastră.

Evenimentul este organizat de Consiliul Județean Maramureș și Camera de Comerț și Industrie Maramureș în colaborare cu Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova (CCI a RM).

În cadrul expoziției „Republica Moldova prezintă la Baia Mare” organizată de CCI a RM vor participa mai multe companii printre care:

 1. Aroma
 2. Maalex
 3. Crama Mingir
 4. BIO-GUMAT
 5. Crama Mircești
 6. Chateau Purcari
 7. Crama Tataru 
 8. Tomai-Vinex
 9. Fabrica de confecții „IONEL”
 10. Cricova
 11. Liliart
 12. Super Luluța
 13. Herberryum

Realitatea Live

05 Dec. 2023, 17:25
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
05 Dec. 2023, 17:25 // Actual //  Lupu Eduard

Resursele noastre comune trebuie să fie alocate responsabil tuturor care au nevoie și să ajute agricultura să fie profitabilă. Domnul prim-ministru și alți responsabili din Guvern au desfășurat zeci de întrevederi pe diverse platforme de comunicare. Vom anunța neîntârziat opinia publică și despre următoarea întrevedere cu șeful Executivului imediat ce aceasta va fi confirmată, a reacționat la protestul fermierilor, Daniel Vodă purtătorul de cuvânt al premierului.

Vosă spune că autorităţile au menţionat transparent şi clar despre susținerea de care au beneficiat fermierii, pentru a îmbunătăți situația în întregul sector agricol, adică nu doar pentru cei care produc cereale pentru export, un sector afectat de război, întreruperea comerțului și criza economică mondială.

„Guvernul, Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare sunt consecvenți și ajută țintit fermierii și nu doar membrii unei singure asociații, inclusiv debursarea subvențiilor de 1,9 miliarde de lei din acest an, TVA rambursat, ajutăm și în acest moment cu obținerea certificatelor de stare de urgență”, se mai arată în mesajul lui Vodă.

Fermierii care și-au parcat tractoarele în fața Guvernului au mers astăzi pe bulevardul Ștefan cel Mare.

Protestul de astăzi vine după ce, săptămâna trecută, fermierii au exprimat nemulțumirea lor printr-un protest sonor în PMAN, imediat după ce au ascultat briefingul ministrului Agriculturii, Vladimir Bolea. Semnalează că se află în pragul falimentului, presați de datorii, și cer Guvernului un moratoriu asupra penalităților și executării silite, o solicitare care a fost respinsă anterior.

Printre revendicările fermierilor se numără și compensații din fondul de subvenționare pentru produsele de floarea-soarelui și porumb. Guvernul alocase anterior 200 de milioane de lei pentru compensarea fermierilor afectați de criza de anul trecut la culturile de grâu, orz și rapiță, însă fermierii susțin că suma este insuficientă și ar fi necesare 700 de milioane de lei pentru a acoperi integral pierderile. Guvernul anunțase anterior că a solicitat ajutor extern în acest sens. Protestul fermierilor marchează o nouă etapă a tensiunilor din sectorul agricol și ilustrează nevoia continuă de dialog și rezolvare a problemelor cu care se confruntă această comunitate vitală pentru economia țării.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău