Cât de mult ține bateria iPhone 14, comparat cu iPhone 13 și Galaxy S22

20 Sept. 2022, 14:52
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
20 Sept. 2022, 14:52 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

iPhone 14 a ajuns în stocurile magazinelor, iar de acolo și la utilizatorii care nu au întârziat să publice primele teste de autonomie, punând la încercare estimările publicate de Apple.

Venind în urma promisiunilor ambigue făcute de Apple, primele date bazate pe specificații despre capacitatea efectivă a acumulatorilor instalați au sugerat doar creșteri minuscule de autonomie, rămânând de văzut progrese mai mari pot fi livrate de hardware-ul mai eficient în privința consumului de energie.

Din fericire, așteptările fanilor nu au fost complet înșelate, Apple reușind să păstreze autonomia afișată în comparația iPhone 14 VS iPhone 13, respectiv iPhone 14 Pro și Pro Max:

Astfel, dacă modelul iPhone 13 Pro Max de anul trecut reușea să livreze o autonomie de 9 ore și 52 minute, modelul iPhone 14 Pro Max oferă o autonomie de 9 ore și 31 minute, în condițiile folosirii unui chipset cu performanțe superioare.

Posibil realizată cu o metodă de testare diferită, comparația între iPhone 13 Pro Max și alternativa Galaxy S22 Ultra a relevat o autonomie de 10 ore și 27 minute VS 8 ore și 8 minute pentru telefonul Samsung. Prin extrapolare, putem aprecia că diferența între 14 Pro Max și S22 Ultra este ceva mai redusă, dar consistentă în favoarea modelului Apple.

Realitatea Live

01 Oct. 2023, 12:40
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
01 Oct. 2023, 12:40 // Actual //  Lupu Eduard

Conform datelor recente publicate de Banca Națională a Republicii Moldova, persoanelor fizice din țară li s-au transferat mijloace bănești în valoare de 463,62 milioane USD în al treilea trimestru al anului curent, prin intermediul băncilor licențiate și sistemelor de remitere de bani. Această sumă reflectă o scădere cu 3,9% în comparație cu trimestrul II al anului 2022.

Dintre aceste transferuri, 357,72 milioane USD au fost realizate prin intermediul sistemelor de remitere de bani, bazate pe date brute. În ceea ce privește originea geografică a transferurilor, cele din țările Uniunii Europene au înregistrat o creștere de 13,3%, reprezentând 54,4% din total. În schimb, transferurile din țările Comunității Statelor Independente (CSI) au scăzut cu 43,4%, revenindu-le o pondere de 13,5%. Transferurile din alte țări au constituit 32,1% din total, înregistrând o ușoară scădere de 0,5%.

În ceea ce privește proveniența transferurilor, Germania (cei mai mulți moldoveni preferă să muncească în Germania urmare a câștigurilor mai mari față de alte state) a ocupat prima poziție cu o pondere de 14,1%, în valoare de 65,60 milioane USD, reflectând o creștere de 17,7% față de trimestrul II al anului 2022. Transferurile din Israel au totalizat 64,59 milioane USD, menținându-se la un nivel aproape similar cu aceeași perioadă a anului precedent. În schimb, transferurile din Rusia au înregistrat o scădere semnificativă de 44,6%, totalizând 59,53 milioane USD, iar cele din Franța au crescut cu 13,4%, atingând suma de 43,8 milioane USD.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău