Gardul care a fost amplasat în mod ilegal câțiva ani în urmă, în jurul clădirii lăsate în paragină pe bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt, în perimetrul străzii Tricolorului cu stradela Teatrului, a devenit coșmarul locuitorilor Capitalei. Zilnic, oamenii merg cu frica în sân prin zonă, deoarece gardul din tablă riscă să se prăbușească de la o mică adiere a vântului.
Clădirea fantomă din centrul Capitalei împrejmuită cu un gard care riscă să cadă peste trecători


Premierul Dorin Recean, după vizita de la podul de la Bumbăta, a discutat cu fermierii care protestau pe traseul de la Leova. Agriculturii și-au exprimat nemulțumirea că sunt în prag de faliment și au nevoie de suportul statului, în condițiile în care prețurile mici nu le acoperă cheltuielile.
„Problema e diferența dintre costuri și cheltuieli. Tot suportul pe care l-am putut acorda din buget l-am acordat. Suntem în situația în care apelăm la ajutorul extern, dar asta nu înseamnă că banii vor veni a doua zi. Ministrul Bolea va merge în data de 20 iunie la Bruxelles și va negocia. Dânsul va trebui să demonstreze costurile”, a declarat Recean.
În replică, fermierii s-au arătat nemulțumiți de activitatea ministrului Vladimir Bolea și au declarat că acesta nu face nimic în calitate de ministru.
Drept răspuns premierul Recean a spus: „Fiecare dintre noi obosește câteodată”.
Fermierii au ieșit la protest din data de 7 iunie. Aceștia cer alocarea nu mai târziu de 1 august 2023 a compensațiilor costurilor de producere fermierilor mici și mijlocii în valoarea de cel puțin 3000 de lei per hectar la culturile agricole de primă grupă (grâu, orz, rapiță);
Restricționarea temporară prin decizia CSE a importului grâului, porumbului, rapiței și floarei soarelui în Republica Moldova din Ucraina, în condițiile în care Comisia Europeană va prelungi această restricție pentru țările din Europa de Este după 5 iunie;
Obligarea Portului Giurgiulești în perioada 1 iulie-31 decembrie 2023 să exporte doar producția agricolă de origine moldovenească;
Achitarea până la 1 iulie 2023 a tuturor datoriilor la subvențiile pentru anul 2022;
Modificarea (cu intrare în vigoare până la 10 iunie 2023) legii cu privire la Programul de rambursare a TVA, astfel încât să fie prelungit acest program până la finele anului și extins numărul de beneficiarii și sumele achitate.
Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!
-
1Ce înseamnă distrugerea barajului de peste Nipru: Probabil cel mai mare dezastru tehnologic al Europei din ultimii ani
-
2Prețurile fabuloase cu care se vând trenurile agricole în Olanda! Cât costă în Republica Moldova hectarul
-
3Compania aeriană a moldoveanului Scorpan a făcut primul pas pentru operarea zborurilor în America
-
4Scandaloasa taxă de 9 euro, care a alungat companiile aerie, revizuită din luna iunie
-
5Tarife! Moldovagaz se duce la ANRE să-și prezinte poziția cu privire la prețul gazului












