Pretorul dezvăluite când locuitorii Chișinăului vor scăpa de teroarea gardului ce stă să cadă

15 Mart. 2023, 12:10
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
15 Mart. 2023, 12:10 // Actual //  Lupu Eduard

Gardul care a fost amplasat în mod ilegal câțiva ani în urmă, în jurul clădirii lăsate în paragină pe bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt, în perimetrul străzii Tricolorului cu stradela Teatrului, și care a devenit între timp coșmarul locuitorilor Capitalei ar putea fi scos definitiv până la sfârșitul lunii martie. O spune chiar pretorul sectorului Buiucani, Vasile Moroi.

Pentru Realitatea.md, Moroi a precizat că a primit mai multe demersuri în acest sens, inclusiv de la locatari.

„Este adevărat, am primit o scrisoare/un demers de la Direcția generală arhitectură, urbanism și relații funciare. În paralel am primit și un demers de la locatari în privința acestui gard amplasat ilegal. Totodată, există și decizia Consiliului municipal Chișinău de a repara stradela Teatrului. Întreprindem măsuri pentru a scoate gardul, însă în prezent ne-am ciocnit de faptul că această clădire este pusă sub sechestru la bancă. Noi am discutat cu proprietarul imobilului, ei deja au scos schelele. Continuăm discuțiile. Există două soluții, fie proprietarul de bunăvoie scoate gardul în cel mai scurt timp, fie deja pretura intervine. Planificăm până la finele lunii martie să o scoatem în capăt cu acest caz”, a declarat pretorul Vasile Moroi.

Precizăm că Direcția generală arhitectură, urbanism și relații funciare a solicitat anterior Preturei Buiucani să întreprindă ”măsurile prevăzute de actele normative în vigoare, tragerea la răspundere a vinovaților, reamplasarea gardului de protecție provizoriu pe hotarele terenului privat, eliberarea terenului ocupat abuziv și aducerea lui în stare bună pentru folosință”.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Realitatea Live

08 Iun. 2023, 17:04
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
08 Iun. 2023, 17:04 // Actual //  Lupu Eduard

Premierul Dorin Recean, după vizita de la podul de la Bumbăta, a discutat cu fermierii care protestau pe traseul de la Leova. Agriculturii și-au exprimat nemulțumirea că sunt în prag de faliment și au nevoie de suportul statului, în condițiile în care prețurile mici nu le acoperă cheltuielile.

„Problema e diferența dintre costuri și cheltuieli. Tot suportul pe care l-am putut acorda din buget l-am acordat. Suntem în situația în care apelăm la ajutorul extern, dar asta nu înseamnă că banii vor veni a doua zi. Ministrul Bolea va merge în data de 20 iunie la Bruxelles și va negocia. Dânsul va trebui să demonstreze costurile”, a declarat Recean.

În replică, fermierii s-au arătat nemulțumiți de activitatea ministrului Vladimir Bolea și au declarat că acesta nu face nimic în calitate de ministru.

Drept răspuns premierul Recean a spus: „Fiecare dintre noi obosește câteodată”.

Fermierii au ieșit la protest din data de 7 iunie. Aceștia cer alocarea nu mai târziu de 1 august 2023 a compensațiilor costurilor de producere fermierilor mici și mijlocii în valoarea de cel puțin 3000 de lei per hectar la culturile agricole de primă grupă (grâu, orz, rapiță);

Restricționarea temporară prin decizia CSE a importului grâului, porumbului, rapiței și floarei soarelui în Republica Moldova din Ucraina, în condițiile în care Comisia Europeană va prelungi această restricție pentru țările din Europa de Este după 5 iunie;

Obligarea Portului Giurgiulești în perioada 1 iulie-31 decembrie 2023 să exporte doar producția agricolă de origine moldovenească;

Achitarea până la 1 iulie 2023 a tuturor datoriilor la subvențiile pentru anul 2022;

Modificarea (cu intrare în vigoare până la 10 iunie 2023) legii cu privire la Programul de rambursare a TVA, astfel încât să fie prelungit acest program până la finele anului și extins numărul de beneficiarii și sumele achitate.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău