Critics’ Choice Awards 2021. Au fost alese filmele și serialele anului

10 Mart. 2021, 06:00
 // Categoria: Slider // Autor:  Fetco Veronica
10 Mart. 2021, 06:00 // Slider //  Fetco Veronica

Pe data de 7 martie, a avut loc Critics’ Choice Awards, care este considerat unul dintre cele mai prestigioase premii cinematografice din Statele Unite. Cea mai mare asociație de critici de film și televiziune a selectat cele mai bune filme și seriale TV, precum și a premiat actorii cu rezultate remarcabile. Iată câștigătorii de top.

Filme: 

Cel mai bun film: Nomadland

Filmul relatează viața unei femei și a altor persoane care și-au pierdut casele și sunt forțate să cutreiere vestul Statelor Unite în case mobile, întrerupte de munca temporară. Mulți dintre acești oameni găsesc în această rătăcire sensul existenței și o întreagă filozofie care le dă putere.

 

 

Cea mai bună comedie: Palm Springs

Aceasta este o comedie fantastică despre oameni prinși într-o buclă de timp la nunta celor dragi lângă Palm Springs. Un tip pe nume Niles trecea de aceeași zi de ani de zile și deja își resemnase soarta, până când sora miresei a căzut în aceeași buclă din vina lui.

 

 

Cea mai bună distribuție a ansamblului: The Trial of the Chicago 7

Drama lui Aaron Sorkin despre demonstrațiile împotriva războiului din Vietnam din 1968. Protestele în masă au dus la ciocniri cu poliția. Șapte revoltatori sunt judecați pentru acuzații de conspirație împotriva guvernului SUA.

 

 

Cele mai bune efecte vizuale: Tenet 

Aclamatul film de acțiune al lui Christopher Nolan despre un agent CIA care face echipă cu serviciile de informații britanice pentru a înfrunta un traficant de arme rus. Pentru a face acest lucru, agenții folosesc inversiunea timpului – o tehnologie a viitorului care face ca timpul să meargă înapoi.

 

 

Seriale

Cel mai bun serial dramatic: The Crown

Serialul este dedicat domniei reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii. În 2020, a fost lansat al patrulea sezon, care povestește despre cunoașterea prințului Charles cu Diana Spencer și despre formarea noului prim-ministru al țării, Margaret Thatcher.

 

 

Cel mai bun serial comedie: Ted Lasso

Seria originală Apple TV + cu rolul optimistului incorigibil și antrenor de fotbal american Ted Lasso. Soarta i-a dat șansa să se încerce el însuși ca antrenor principal al fotbalului clasic într-unul dintre cluburile din Marea Britanie. Necunoscând nimic despre sport, Ted își asumă noile îndatoriri cu tot entuziasmul.

 

 

Cel mai bun mini-serial: The Queen’s Gambit

O serie dramatică bazată pe romanul cu același nume de Walter Tevis. Personajul său principal este minunatul jucător de șah și orfanul Beth Harmon, care aspiră să devină cel mai bun jucător de șah din lume, dar în același timp se luptă cu probleme emoționale, precum și cu dependența de droguri și alcool.

 

Realitatea Live

07 Feb. 2023, 10:17
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
07 Feb. 2023, 10:17 // Actual //  Lupu Eduard

ANAF din România a emis decizie de impunere gigantului petrolier rus Lukoil, în urma unei inspecții fiscale, solicitându-i să plătească impozit suplimentar în sumă totală de peste 50 de milioane de lei echivalentul a 10,2 milioane de euro pe profituri obținute în 2021, din operațiuni din România de vânzare de produse petroliere, inclusiv la export.

Soarta principalelor business-uri ale gigantului rus Lukoil în România, cel de rafinare și cel de distribuție carburanți, depinde de posibilitatea importului de materie primă prin intermediul terminalului Caspian Pipeline Consortium (CPC) din portul rusesc Novorosisk, scutit de la sancțiunile UE, terminal prin care este alimentată și cea mai importantă rafinărie din România, Petromidia, deținută de grupul kazah KMG.

La acest moment, este evocată posibilitatea vânzării atât a afacerii din România, cât și a celei din Republica Moldova.

Decizia de impunere a fost emisă de Direcția Generală Regională a Finanțelor Publice Ploiești din cadrul ANAF pe numele sucursalei locale a Litasco, divizia de trading de țiței și produse petroliere înregistrată în Elveția a grupului Lukoil, divizie prin intermediul căreia rușii își controlează cele mai importante business-uri din România, respectiv rețeaua de benzinării Lukoil și rafinăria ploieșteană Petrotel.

Acestea au raportat pentru 2021 profituri nete (după plata impozitului) cumulate de peste 182 milioane lei, potrivit termene.ro, grosul fiind înregistrat de stațiile de alimentare cu carburanți (peste 160 milioane lei, la o cifră de afaceri de aproape 8 miliarde lei). Rafinăria a obținut în anul respectiv profit net de circa 22 milioane lei, la rulaj de peste 1 miliard de lei.

Litasco SA Geneva Sucursala București (inițial Sucursala Ploiești) a fost înființată în România de traderul Lukoil în noiembrie 2020, ca sediu permanent al său, și a raportat pentru 2021 un profit net de numai circa 250.000 lei, la o cifră de afaceri de 7,2 milioane lei.

Pentru operațiunile menționate, ANAF a stabilit pentru Litasco București o bază de impozitare suplimentară de 317.285.628 lei, pentru care a calculat impozit pe profit de 50.765.701 lei. În plus, Fiscul a dispus companiei să ia și o serie de măsuri contabile și de raportare.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău