Critics’ Choice Awards 2021. Au fost alese filmele și serialele anului

10 Mart. 2021, 06:00
 // Categoria: Slider // Autor:  Fetco Veronica
10 Mart. 2021, 06:00 // Slider //  Fetco Veronica

Pe data de 7 martie, a avut loc Critics’ Choice Awards, care este considerat unul dintre cele mai prestigioase premii cinematografice din Statele Unite. Cea mai mare asociație de critici de film și televiziune a selectat cele mai bune filme și seriale TV, precum și a premiat actorii cu rezultate remarcabile. Iată câștigătorii de top.

Filme: 

Cel mai bun film: Nomadland

Filmul relatează viața unei femei și a altor persoane care și-au pierdut casele și sunt forțate să cutreiere vestul Statelor Unite în case mobile, întrerupte de munca temporară. Mulți dintre acești oameni găsesc în această rătăcire sensul existenței și o întreagă filozofie care le dă putere.

 

 

Cea mai bună comedie: Palm Springs

Aceasta este o comedie fantastică despre oameni prinși într-o buclă de timp la nunta celor dragi lângă Palm Springs. Un tip pe nume Niles trecea de aceeași zi de ani de zile și deja își resemnase soarta, până când sora miresei a căzut în aceeași buclă din vina lui.

 

 

Cea mai bună distribuție a ansamblului: The Trial of the Chicago 7

Drama lui Aaron Sorkin despre demonstrațiile împotriva războiului din Vietnam din 1968. Protestele în masă au dus la ciocniri cu poliția. Șapte revoltatori sunt judecați pentru acuzații de conspirație împotriva guvernului SUA.

 

 

Cele mai bune efecte vizuale: Tenet 

Aclamatul film de acțiune al lui Christopher Nolan despre un agent CIA care face echipă cu serviciile de informații britanice pentru a înfrunta un traficant de arme rus. Pentru a face acest lucru, agenții folosesc inversiunea timpului – o tehnologie a viitorului care face ca timpul să meargă înapoi.

 

 

Seriale

Cel mai bun serial dramatic: The Crown

Serialul este dedicat domniei reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii. În 2020, a fost lansat al patrulea sezon, care povestește despre cunoașterea prințului Charles cu Diana Spencer și despre formarea noului prim-ministru al țării, Margaret Thatcher.

 

 

Cel mai bun serial comedie: Ted Lasso

Seria originală Apple TV + cu rolul optimistului incorigibil și antrenor de fotbal american Ted Lasso. Soarta i-a dat șansa să se încerce el însuși ca antrenor principal al fotbalului clasic într-unul dintre cluburile din Marea Britanie. Necunoscând nimic despre sport, Ted își asumă noile îndatoriri cu tot entuziasmul.

 

 

Cel mai bun mini-serial: The Queen’s Gambit

O serie dramatică bazată pe romanul cu același nume de Walter Tevis. Personajul său principal este minunatul jucător de șah și orfanul Beth Harmon, care aspiră să devină cel mai bun jucător de șah din lume, dar în același timp se luptă cu probleme emoționale, precum și cu dependența de droguri și alcool.

 

Realitatea Live

10 Aug. 2022, 17:33
 // Categoria: Oameni şi Idei // Autor:  Dumitrita Culiuc
10 Aug. 2022, 17:33 // Oameni şi Idei //  Dumitrita Culiuc

XY Partners anunță despre deschiderea aplicărilor pentru cea de a cincea ediție a Programului dedicat startup-urilor, XY Accelerator. Programului se va desfășura în perioada 12 septembrie – 13 decembrie 2022 și are drept scop instruirea antreprenorilor și dezvoltarea afacerilor. Astfel, proaspeții antreprenori care vor să-și dezvolte ideile de afaceri și fondatori de startup-uri au timp să aplice până la 21 august.

Iată câteva beneficii pe care le poți obține dacă aplici la program:

  • Participare la ateliere tematice pentru antreprenori și acces nelimitat la 12 cursuri despre antreprenoriat în cadrul Academiei Online.
  • Acces la o rețea extinsă de persoane care gestionează cele mai de succes companii din R. Moldova.
  • Abordare individuală a afacerii tale, suport operațional și acces gratuit la instrumente digitale necesare.
  • Mentorat din partea specialiștilor locali și internaționali.

Companiile selectate în cadrul programului vor avea posibilitatea să-și prezinte ideile și afacerea în fața investitorilor privați din cadrul comunității Business Angels Moldova (BAM), precum și a investitorilor internaționali. Eventual, cei care vor reuși să convingă investitorii ar putea obține finanțare pentru dezvoltarea ulterioară a afacerilor. 

În cadrul primelor patru ediții ale programului, companiile Teleportravel, Floral Soul, KIDDO și Unde.io au obținut investiții financiare, mentorat din partea specialiștilor locali din diverse domenii și acces la sesiuni cu experți internaționali.

Vrei să participi la cea de a cincea ediție a Programului XY Accelerator? Aplică aici

Acest program este realizat de XY Partners în cadrul EU4Moldova: Start City Cahul,  proiect finanțat de Uniunea Europeană în parteneriat cu Suedia. 

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău