Critics’ Choice Awards 2021. Au fost alese filmele și serialele anului

10 Mart. 2021, 06:00
 // Categoria: Slider // Autor:  Fetco Veronica
10 Mart. 2021, 06:00 // Slider //  Fetco Veronica

Pe data de 7 martie, a avut loc Critics’ Choice Awards, care este considerat unul dintre cele mai prestigioase premii cinematografice din Statele Unite. Cea mai mare asociație de critici de film și televiziune a selectat cele mai bune filme și seriale TV, precum și a premiat actorii cu rezultate remarcabile. Iată câștigătorii de top.

Filme: 

Cel mai bun film: Nomadland

Filmul relatează viața unei femei și a altor persoane care și-au pierdut casele și sunt forțate să cutreiere vestul Statelor Unite în case mobile, întrerupte de munca temporară. Mulți dintre acești oameni găsesc în această rătăcire sensul existenței și o întreagă filozofie care le dă putere.

 

 

Cea mai bună comedie: Palm Springs

Aceasta este o comedie fantastică despre oameni prinși într-o buclă de timp la nunta celor dragi lângă Palm Springs. Un tip pe nume Niles trecea de aceeași zi de ani de zile și deja își resemnase soarta, până când sora miresei a căzut în aceeași buclă din vina lui.

 

 

Cea mai bună distribuție a ansamblului: The Trial of the Chicago 7

Drama lui Aaron Sorkin despre demonstrațiile împotriva războiului din Vietnam din 1968. Protestele în masă au dus la ciocniri cu poliția. Șapte revoltatori sunt judecați pentru acuzații de conspirație împotriva guvernului SUA.

 

 

Cele mai bune efecte vizuale: Tenet 

Aclamatul film de acțiune al lui Christopher Nolan despre un agent CIA care face echipă cu serviciile de informații britanice pentru a înfrunta un traficant de arme rus. Pentru a face acest lucru, agenții folosesc inversiunea timpului – o tehnologie a viitorului care face ca timpul să meargă înapoi.

 

 

Seriale

Cel mai bun serial dramatic: The Crown

Serialul este dedicat domniei reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii. În 2020, a fost lansat al patrulea sezon, care povestește despre cunoașterea prințului Charles cu Diana Spencer și despre formarea noului prim-ministru al țării, Margaret Thatcher.

 

 

Cel mai bun serial comedie: Ted Lasso

Seria originală Apple TV + cu rolul optimistului incorigibil și antrenor de fotbal american Ted Lasso. Soarta i-a dat șansa să se încerce el însuși ca antrenor principal al fotbalului clasic într-unul dintre cluburile din Marea Britanie. Necunoscând nimic despre sport, Ted își asumă noile îndatoriri cu tot entuziasmul.

 

 

Cel mai bun mini-serial: The Queen’s Gambit

O serie dramatică bazată pe romanul cu același nume de Walter Tevis. Personajul său principal este minunatul jucător de șah și orfanul Beth Harmon, care aspiră să devină cel mai bun jucător de șah din lume, dar în același timp se luptă cu probleme emoționale, precum și cu dependența de droguri și alcool.

 

Realitatea Live

26 Iul. 2021, 17:53
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Dumitrita Culiuc
26 Iul. 2021, 17:53 // Bani și Afaceri //  Dumitrita Culiuc

Directorul executiv al Philip Morris International, producătorul ţigărilor Marlboro în afara Statelor Unite, a declarat că firma pe care o conduce nu va mai vinde ţigări în Marea Britanie în aproximativ 10 zece ani, scrie burkinafaso.kivazen.com.

CEO-ul companiei, Jacek Olczak, a declarat că marca emblematică a țigării Marlboro a companiei va fi scoasă de pe rafturi în Marea Britanie în următorul deceniu. De asemenea, Olczak i-a cerut guvernului britanic să interzică ţigările în următorul deceniu, comparându-le cu maşinile pe benzină şi motorină, care vor fi interzise în Regatul Unit începând cu 2030.

Potrivit responsabililor, mişcarea face parte din eforturile companiei de a opri folosirea ţigăilor tradiţionale.

„Ne putem imagina o lume fără ţigări. Cu cât se va întâmpla mai repede acest lucru, cu atât va fi mai bine pentru toată lumea. Cu informaţii şi reglementări corecte, evenimentul ar putea avea loc în zece ani în anumite ţări. Iar problema ar putea fi rezolvată odată şi pentru totdeauna”, susţine Olczak.

Lupta împotriva țigărilor din ultimii ani a fost legată de problemele grave de sănătate cauzate de fumatul tutunului în întreaga lume.

Olczak a devenit CEO al companiei în luna mai și intenționează să conducă schimbarea „fără fum” a companiei. Potrivit acestuia, noua misiune a companiei este să găsească și să ofere „alternative mai puțin dăunătoare la țigări” pentru milioane de oameni care altfel ar fuma.

Philip Morris International operează separat de Philip Morris USA, care produce ţigările Marlboro în Statele Unite şi este o divizie a Altria Group. Compania s-a despărţit de Philip Morris USA în 2008 şi a anunţat recent o serie de planuri prin care se va transforma într-o companie anti-tutun, plănuind să cumpere grupul farmaceutic britanic Vectura, care face inhalatoare pentru astm. Achiziţia este estimată la 1 miliard de lire sterline.

Grupurile anti-fumat din Regatul Unit au criticat mişcarea, acuzând companiile de tutun că încearcă să dea impresia că se gândesc la sănătatea clienţilor, în timp ce vând alte produse pe bază de tutun, scrie The Guardian.

Fumatul ucide la nivel global peste 8 milioane de oameni în fiecare an. Din total, 1,2 milioane de persoane sunt nefumătoare, acestea murind din cauza expunerii constante la fumul de ţigară, conform Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii . Dintre cei 1,3 miliarde de consumatori de tutun la nivel mondial, 80% trăiesc în ţări cu venituri mici şi mijlocii.

 
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală