Curs valutar
 • EUR
  21.5330
  -0.469%
 • USD
  17.7606
  -0.1672%
 • RUB
  0.2392
  -0.5435%
 • RON
  4.3713
  -0.4507%
 • UAH
  0.6423
  -0.1246%

AȘA NU! Cele mai întâlnite greșeli la utilizarea unui smartphone

10 Mart. 2021, 05:30
 // Categoria: Slider // Autor:  Fetco Veronica
10 Mart. 2021, 05:30 // Slider //  Fetco Veronica
La început, când telefonul era considerat un lux era tratat cu o atitudine atentă. Însă, în prezent, când putem schimba telefonul măcar și în fiecare zi, nu mai suntem atât de atenți la modul în care îl folosim și facem erori banale, care, uneori pot fi și periculoase. Iată care sunt cele mai întâlnite greșeli atunci când îți utilizezi smartphone-ul.

Greșeala #1: Neglijarea husei 

O carcasă este unul dintre cele mai utile accesorii pentru telefon care îndeplinește mai multe sarcini importante simultan. Prima și cea mai importantă este protecția gadgetului. Dacă capacul din spate și panourile laterale sunt realizate din plastic sau din metal după câteva luni, vor începe să apară zgârieturi pe carcasă. Păstrarea unui telefon îngrijit este deosebit de important, în special dacă ai vrea să-l vinzi mai târziu.
A doua sarcină a copertei este ușurința de utilizare. O suprafață metalică sau de sticlă poate fi foarte alunecoasă, ceea ce face dificilă ținerea gadgetului în mâini. Soluția la această problemă va fi o husă din silicon sau din plastic moale la atingere antiderapant.
Este important să vă asigurați că carcasa are găuri pentru încărcare, căști și difuzoare înainte de cumpărare. Dacă  sunteți un amator al jocurilorpe smartphone, asigurați-vă că faceți un test de stres. Husa nu trebuie să supraîncălzească procesorul. Dacă telefonul ajunge la temperaturi critice, atunci ar trebui să căutați o husă “respirabilă”.

Greșeala #2: Purtarea incorectă a smartphone-ului

Este incorect și interzis să purtați telefonul în buzunarul din spate al blugilor. În primul rând, nu este sigur. Telefonul poate cădea din buzunar și nici nu îl veți simți dacă cade pe zăpadă sau iarbă. În al doilea rând, telefonul care iese din buzunarul din spate este extrem de atractiv pentru buzunare.
De asemenea, purtarea telefonului în buzunar favorizează deformarea carcasei. Chiar și modelele cu inserții metalice sunt supuse riscului.
O soluție ar fi să alegeți haine cu buzunare destul de adânci, astfel încât telefonul să fie liber. De asemenea, nu este recomandat să purtați telefonul în buzunar împreună cu cheile și monede. Telefonul se va alege cu zgârieturi sau chiar cu ecranul crăpat.

Greșeala #3: Lucrul continuu al rețelelor wireless 

Cu utilizare activă, bateria smartphone-ului durează 24-36 de ore. Wi-Fi, Bluetooth și Internetul mobil consumă cea mai mare parte a bateriei. Încercați să dezactivați aceste caracteristici atunci când nu le utilizați. Având în vedere că toate sunt amplasate în bara de instrumente superioară, aceasta este o chestiune de câteva secunde. Aceasta include și GPS. Smartphone-ul cheltuiește activ energie în căutarea sateliților, recepționarea și transmiterea unui semnal.

Greșeala #4: Încărcare incorectă

Aproape toate smartphone-urile moderne folosesc baterii litiu-polimer sau litiu-ion. Spre deosebire de nichel-cadmiu, acestea nu au efect de memorie, deci nu este nevoie să descărcați complet și să încărcați până la 100%.

Greșeala #5: Utilizarea smartphone-ului în condiții nefavorabile

Pentru majoritatea dispozitivelor, temperaturile ambiante de funcționare sunt de 0 … + 35 de grade Celsius. Acest lucru se aplică atât modelelor Apple, cât și majorității smartphone-urilor Android.

Limitele pot fi depășite, dar este recomandat. La temperaturi sub zero, rata de descărcare crește și, cu expunere prelungită la îngheț, bateria își poate pierde capacitatea. De aceea, dezvoltatorii garantează funcționarea sigură și stabilă a gadgetului doar la temperaturi pozitive. Acest lucru se aplică bateriilor litiu-ion. Pentru bateriile cu litiu polimer, limita inferioară este de -20 grade, deci înghețurile mici nu sunt critice pentru astfel de smartphone-uri.

Este interzisă încărcarea gadgetului în minus, așa că nu încercați nici măcar să conectați telefonul la powerbank afară pe vreme rece. În cel mai rău caz, acest lucru poate duce la degradarea critică a bateriei. Gadgeturile cu corpuri de metal și sticlă sunt cele mai sensibile la îngheț. Smartphone-urile pliabile sunt deosebit de vulnerabile la îngheț, ecranul flexibil se poate rupe pur și simplu dacă încercați să îl deschideți în exterior. Plasticul are o conductivitate termică semnificativ mai mică, astfel încât astfel de smartphone-uri pot face față frigului mai ușor.
Temperaturile ridicate sunt la fel de periculoase. Căldura extremă, o pătură aruncată peste gadget sau lumina directă a soarelui care afectează un smartphone cu o uzură foarte mare a bateriei poate cauza supraîncălzirea dispozitivului. În cursul unei reacții chimice, electrolitul începe să se încălzească activ și să elibereze dioxid de carbon, care încălzește bateria și mai mult. În cele din urmă, gazul acumulat străpunge carcasa și are loc o explozie. Acestea sunt cazuri destul de rare, dar nu ar trebui excluse, mai ales dacă afară sunt +40 grade Celsius.

Greșeala #6: Instalarea programelor inutile

Există zeci de aplicații online care promit să vă accelereze telefonul și să crească productivitatea. Unele dintre ele chiar îmbunătățesc ușor performanța, dar în sistemul de operare Android o puteți face singur folosind funcții standard.

Aceste aplicații eliberează RAM, făcând telefonul mai rapid. Între timp, pe smartphone-urile Xiaomi, este suficient să apăsați butonul funcțional (de obicei realizat sub formă de pătrat) și să faceți clic pe „cruce” din centru. După aceea, aplicațiile deschise vor fi descărcate din RAM.
Dacă trebuie să ștergeți memoria cache, utilizați instrumentele standard. Să spunem că în Xiaomi este aplicația de securitate în care puteți face o curățare rapidă și completă. Instrumentele standard funcționează la fel de bine ca aplicațiile de la terți, în timp ce programele descărcate ocupă de obicei doar memoria smartphone-ului.
Din aceleași motive, puteți sări peste instalarea aplicațiilor pentru a economisi bateria: toate instrumentele necesare sunt de obicei disponibile în carcasa standard, inclusiv modul de economisire a bateriei.
Se recomandă instalarea aplicațiilor numai din surse de încredere, și anume din Google Play. Dacă descărcați software de pe site-uri terțe, există șanse mari de a prinde un virus.

Șterge ACESTE APLICAȚII, dacă le ai instalate.

Greșeala #7: curățarea neprofesionată a smartphone-urilor

În timpul utilizării chiar atente, murdăria, praful și resturile mici se vor acumula în conectorii și difuzoarele telefonului în timp. Acest lucru va afecta funcționarea dispozitivului. De exemplu, dacă difuzoarele se înfundă, telefonul nu se va mai auzi atât de bine. Murdăria din conectorul USB poate determina oprirea încărcării telefonului.
Contaminarea poate fi îndepărtată de la conectori, dar faceți acest lucru cu precauție extremă. Utilizatorii folosesc ace, scobitori, agrafe și alte mijloace improvizate. Ele pot deteriora atât difuzorul, cât și conectorul USB și, în cel mai rău caz, pot închide și contactele conectorului microUSB sau tip-C.

Dacă aveți de gând să vă curățați smartphone-ul, utilizați doar un instrument profesional. Smartphone-ul trebuie să fie oprit.

Greșeala #8: Neglijarea actualizărilor

Sistemele de operare iOS și Android primesc diverse actualizări în mod regulat. Remediază erorile, adaugă noi funcții și optimizează performanța smartphone-ului. Chiar dacă credeți că gadgetul dvs. funcționează corect, pot exista vulnerabilități ascunse în firmware care pot fi exploatate de malware.

Puteți verifica actualizările din setările smartphone-ului. De obicei, această subsecțiune se numește „Actualizări de sistem”.
Cu toate acestea, cel mai recent firmware instalat pe un smartphone vechi poate agrava lucrurile. Noua versiune poate ocupa mai mult spațiu de memorie și poate consuma mai mult RAM. În consecință, la lansarea diverselor aplicații, telefonul va începe să încetinească din cauza lipsei de memorie RAM. Vă recomandăm să citiți recenziile altor utilizatori cu un model similar de smartphone înainte de actualizare. În plus, faceți o copie de rezervă a datelor în cazul în care ceva nu merge bine în timpul actualizării.

Greșeala #9: Utilizarea dispozitivelor de stocare neadecvate

Un încărcător standard este garantat să nu vă dăuneze telefonului. Ele sunt adesea sparte și pierdute, așa că trebuie să cumperi un înlocuitor.

În primul rând, nu urmăriți ieftinitatea, mai ales dacă originea încărcătorului nu este clară. Aceste surse de alimentare sunt nesigure și pot provoca un incendiu. Este mai bine să nu economisiți bani și să cumpărați produse de marcă.

În al doilea rând, selectați același amperaj și putere ca o sursă de alimentare standard. Nu are sens să luați modele cu putere redusă, deoarece gadgetul va dura mai mult timp pentru a se încărca. Puteți cumpăra o bancă de putere mai puternică, doar dacă telefonul o acceptă. Controlerul de putere încorporat va selecta automat profilul optim și tensiunea admisibilă.

Greșeala #10: Teama de efectele nocive ale unui smartphone asupra corpului

Fiecare smartphone generează radiații electromagnetice. SAR (Specific Absorption Rate) a fost introdus pentru gadgeturile mobile. Acesta este coeficientul de absorbție specific, care arată câtă energie din câmpul electromagnetic este absorbită de corpul uman pe secundă.

Încă nu există un consens asupra SAR care este considerat periculos. Radiațiile mai mici de 1,6 W / kg sunt considerate sigure. Majoritatea smartphone-urilor moderne îndeplinesc acest standard. Cu toate acestea, există nuanțe. Deci, în Europa, valoarea admisă este de 2 W / kg, dar este măsurată pentru 10 grame de țesut corporal, în Statele Unite, 1,6 W / kg este permisă, dar pentru 1 gram de țesut.
Se crede că depășirea SAR poate provoca febră, amețeli și greață la cei care sunt sensibili la acest tip de radiații. Cu toate acestea, se știe cu certitudine că smartphone-urile pot interfera cu funcționarea echipamentelor medicale, cum ar fi stimulatoarele cardiace.

Realitatea LivePrimul concert de muzică jazz, în cadrul programului muzical săptămânal „Jazz în parc”, la Teatrul de Vară
Ședința Cabinetului de Miniștri, prezidată de premierul interimar Aureliu Ciocoi
Declarații de presă după întrevederea președintelui Maia Sandu cu ministrul britanic pentru Vecinătatea Europeană, Wendy Morton
Grupul parlamentar ”PRO MOLDOVA” susține o conferință de presă
Prezentarea Ghidului pentru furnizorii de servicii media privind Codul Serviciilor Media Audiovizuale
Ședința Consiliului Audiovizualului, din 12 mai 2021
Ședința Comisiei Electorale Centrale, din 12 mai 2021
Deputatul ACUM PLATFORMA DA, Arina Spătaru, susține o conferință privind proiectul de lege privind întreținerea și protecția animalelor de companie
Conferință de presă cu privire la aderarea Partidului Popular Românesc (PPR) la proiectul Alianța pentru Unirea Românilor (AUR)
12 Mai 2021, 19:00
 // Categoria: Bănci şi Finanţe // Autor:  Dumitrita Culiuc
12 Mai 2021, 19:00 // Bănci şi Finanţe //  Dumitrita Culiuc

Părinții reprezintă primii profesori ai copiilor. Atunci când oferi copiilor sfaturi despre școală, viață și carieră, trebuie să le oferi și reguli financiare. Iată câteva reguli simple despre bani pe care orice mamă trebuie să i le spună fiicei sale.

1. Învaț-o valoarea banilor

Odată ce fetele vor cunoaște valoarea banilor, ele sunt pregătite pentru obiceiuri financiare sănătoase mai târziu în viață. Este bine ca fiica ta să învețe să-ți gestioneze proprii bani și cum să-i obțină. Acum există mai multe aplicații care îi ajută pe copii să învețe despre gestionarea banilor.

2. Învaț-o să fie independentă financiar

Realitatea este că 56% dintre femeile căsătorite se bazează pe soții și partenerii lor pentru a lua decizii financiare majore, ceea ce le poate răni financiar pe termen lung. Independența financiară nu  apare la vârsta adultă, independța financiară este un comportament învățat.

Cum învățăm fetele adolescente și pre-adolescente să-și prețuiască independența financiară?

 • Dacă sunteți o mamă sau o rudă a unei fete tinere, asigurați-vă că ea vă vede să luați un rol activ în finanțele familiei alături de bărbații din gospodăria dvs;
 • Vorbește deschis despre bani, astfel încât ea să facă același lucru cu prietenii și partenerul ei în viitor;
 • Dacă o înveți să înțeleagă finanțele personale și să ia propriile decizii, ea își va păstra independența și încrederea la maturitate.

3. Încurajeaz-o să studieze științele exacte și economia

Fetele depășesc performanța băieților la școală, dar nu au fost încurajate din punct de vedere istoric să urmeze o carieră în matematică și știință ca adulți. Există multe motive pentru acest lucru, inclusiv discriminarea de gen în domeniile științei, tehnologiei, ingineriei și matematicii (STEM), lipsa mentorilor de sex feminin și a modelelor de rol în aceste domenii și o cultură misogină care descrie matematica și știința ca expertize inerent masculine.

Mulți experți în educație consideră că cheia recrutării și reținerii femeilor și a altor grupuri subreprezentate în STEM este de a le oferi aplicații practice, reale, pentru abilități de matematică și știință, în timp ce sunt încă fete. Ce este mai practic decât banii? Știu din experiența mea personală că atragerea de fete adolescente și pre-adolescente cu adevărat entuziasmate de economisire, bugetare și investiții poate crește, de asemenea, implicarea lor în cursurile de matematică și economie.

4. Stârnește-i interesul pentru o carieră în servicii financiare

Serviciile financiare sunt de mult timp un domeniu dominat de bărbați, dar nu trebuie să rămână așa! Fiica ta pre-adolescentă ar putea deveni o persoană de știință de date fintech, un comerciant, un bancher de investiții, un analist financiar, sau un economist. Este esențial să plantați semințele de interes acum, astfel încât ea să ea să aleagă o carieră în economie mai târziu.

O metodă prin care puteți trezi interesul fetelor pentru investiții ar fi să alegeți o companie care îi place fiicei dvs și să-i explicați că ar putea deține acea companie cumpărând o parte din acțiuni. Ea va rămâne fascinată de modul în care prețurile acțiunilor se schimbă constant pe parcursul zilei.

5. Învaț-o să economisească de la o vârstă fragedă

Încă de la o vârstă fragedă fetele trebuie învățate să economisească. Când vor ajunge la vârsta adultă, chiar dacă se vor confrunta cu ideea că bărbații au salarii mai mari decât femeile, ea va ști cum să economisească și nu va intra în datorii.

 


 
Israelul, atacat cu rachete lansate din Fâşia Gaza
Israelul, atacat cu rachete lansate din Fâşia Gaza
Locuitorii Capitalei se vaccinează împotriva COVID-19
Locuitorii Capitalei se vaccinează împotriva COVID-19
Nordul statului american Texas, lovit de tornade
Nordul statului american Texas, lovit de tornade
Sărbătoare la Milano! Fanii lui Inter nu au mai ţinut cont de pandemie
Sărbătoare la Milano! Fanii lui Inter nu au mai ţinut cont de pandemie
Forfotă la Piața Centrală, în ajunul sărbătorilor pascale
Forfotă la Piața Centrală, în ajunul sărbătorilor pascale
Decorațiunile de Paște au ajuns în Scuarul Catedralei
Decorațiunile de Paște au ajuns în Scuarul Catedralei
SUA au lansat cu succes un nou satelit spion – NROL-82
SUA au lansat cu succes un nou satelit spion – NROL-82
Spania: Replică din ciocolată a tabloului „Guernica”, de Pablo Picasso
Spania: Replică din ciocolată a tabloului „Guernica”, de Pablo Picasso
Havuzul din Grădina Publică „Ștefan cel Mare”, în reparație
Havuzul din Grădina Publică „Ștefan cel Mare”, în reparație