Curs valutar
 • EUR
  21.4838
  0%
 • USD
  17.8399
  0%
 • RUB
  0.2391
  0%
 • RON
  4.3609
  0%
 • UAH
  0.6431
  0%

Cinci filme motivaționale pe care orice antreprenor trebuie să le vadă

08 Mart. 2021, 11:05
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Realitatea.md
08 Mart. 2021, 11:05 // Au Bani //  Realitatea.md
Daca cineva a zis ca viata de antreprenor e usoara, s-a inselat amarnic. De multi ori, acestia se lovesc de obstacole pe care unii le depasesc mai greu, altii mai usor sau unii chiar deloc. Iata cateva filme motivationale in care antreprenorii isi pot gasi inspiratia.

Ti-am pregatit o lista cu cateva filme care prezinta povesti antreprenoriale de success, dar arata si munca titanica din spate, aventurile, experientele, provocarile si inspiratiile cu care este pavata calea antreprenoriatului.

The Founder

Fondatorul este un filmul biografic despre Ray Kroc, omul care a popularizat McDonald’s in intreaga lume. The Founder prezinta povestea unuia dintre cei mai influenti oameni de afaceri si cum a reusit acesta sa transforme McDonald’s, la origine un mic restaurant fondat de fratii Mac si Dick McDonald’s in California anilor ’50, intr-un adevarat imperiu. In rolul principal il avem pe Micheal Keaton, iar regia este semnata de John Lee Hancock.

The Greatest Showman

The Greatest Showman este tot un film biografic muzical despre celebrul proprietar de circuri si manager de entertainment Phinaes Taylor Barnum. Hugh Jackman da viata celebrului personaj vizionar care a creat un adevarat brand din Barnum and Bailey Greatest Show on Earth. Filmul ilustreaza inceputul acestui business in entertainment, dar are si o componenta motivationala, aceea a vizionarului care revolutioneaza lumea si ramane un nume de referinta in istorie. Din distributie mai fac parte Michelle Williams, Rebecca Ferguson si Zac Efron, iar regia este semnata de Michal Gracey.

Becoming Warren Buffet

Documentarul Becoming Warren Buffet aduna filme, inregistrari de arhiva, fotografii de familie, precum si interviuri cu familia si prietenii legendarului Warren Buffet, investitorul si filantropul miliardar in varsta de 86 de ani. Narat cu propriile cuvintele, filmul este despre cum a reusit un simplu om sa schimbe modul in care americanii privesc capitalismul si filantropia. Filmul este, de asemenea, o sursa de inspiratie pentru afacerea ta, pornind de la deciziile bune sau rele pe care Buffet le-a facut de-a lungul carierei sale si pe care documentarul le prezinta.

She started it

Un alt film documentar care sa te inspire, She started it este despre viata a cinci femei antreprenor, care, timp de doi ani, isi construiesc afaceri. Scopul documentarului este de a oferi expunere fondatoarelor de companii tech, dar si de a ilustra ideea ca femeile au numeroase oportunitati de cariera, inclusiv in domeniul tech, considerat al barbatilor. Totodata, filmul ilustreaza cum pot femeile sa-si abordeze viata si cariera, mizand pe antreprenoriat si domeniul tehnic.

Nobody Speak: Hulk Hogan, Gawker and The Trials of a Free Press

Aceasta poveste captivanta despre putere si adevar arata batalia dintre fostul luptator profesionist Hulk Hogan si tabloidul online Gawker, precum si rolul surprinzator al miliardarului Silicon Valley, Peter Thiel. Filmul regizat de Brian Knappenberger transmite un mesaj despre bani, mass-media si manipularea informartiilor si arata cum miza este mult mai mare si nu se rezuma doar la un jucator din Silicon Valley doborand o companie media.

Sursa: Wall-street.ro

Realitatea LiveCeremonia oficială consacrată Zilei Victoriei şi comemorării eroilor căzuţi pentru Independenţa Patriei
Ședința Comisiei Electorale Centrale, din 7 mai 2021
Declarațiile președintelui Maia Sandu, după ce a primit vaccinul anti-COVID
Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, își administrează prima doză de vaccin „AstraZeneca”, împotriva COVID-19
„Dacă rămân acasă, merg la…” Eveniment online de orientare în carieră organizat de #diez
Asociația Obștească „Garda Tânără” organizează „Valsul Victoriei”
Conferință de presă organizată de președintele Comisiei pentru construcții, arhitectură și relații funciare a CMC, Vasili Chirtoca
Masa rotundă aniversară „Academicianul, compozitorul, dirijorul Gheorghe Mustea – 70 de ani de la naștere”
Președintele Maia Sandu, în dialog cu diaspora din Spania și Portugalia
10 Mai 2021, 07:00
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
10 Mai 2021, 07:00 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

Inginerul aerospațial german Wernher von Braun a prezis în romanul „Project Mars”, scris în 1952, că un bărbat pe nume Elon va coloniza planeta Marte, scrie New York Post.

Wernher von Braun a dat naștere personajului „Elon” în urmă cu aproximativ 70 de ani, construind o poveste SF despre o misiune pe Marte.

Wernher von Braun este unul dintre cei mai importanți oameni de știință în domeniul dezvoltării tehnologiei rachetelor, iar povestea lui dezvăluie un Guvern de pe planeta Marte, condus de zece bărbați care îl au drept lider pe „Elon”.

Sâmbătă, 8 mai, miliardarul Elon Musk a recunoscut în emisiunea „Saturday Night Live” că suferă de sindromul Asperger, o afecțiune psihică din spectrul autist. CEO-ul SpaceX a declarat în emisiune că nu ar fi reușit să facă atâtea lucruri mărețe până acum dacă era doar un tip obișnuit.


 
Locuitorii Capitalei se vaccinează împotriva COVID-19
Locuitorii Capitalei se vaccinează împotriva COVID-19
Nordul statului american Texas, lovit de tornade
Nordul statului american Texas, lovit de tornade
Sărbătoare la Milano! Fanii lui Inter nu au mai ţinut cont de pandemie
Sărbătoare la Milano! Fanii lui Inter nu au mai ţinut cont de pandemie
Forfotă la Piața Centrală, în ajunul sărbătorilor pascale
Forfotă la Piața Centrală, în ajunul sărbătorilor pascale
Decorațiunile de Paște au ajuns în Scuarul Catedralei
Decorațiunile de Paște au ajuns în Scuarul Catedralei
SUA au lansat cu succes un nou satelit spion – NROL-82
SUA au lansat cu succes un nou satelit spion – NROL-82
Spania: Replică din ciocolată a tabloului „Guernica”, de Pablo Picasso
Spania: Replică din ciocolată a tabloului „Guernica”, de Pablo Picasso
Havuzul din Grădina Publică „Ștefan cel Mare”, în reparație
Havuzul din Grădina Publică „Ștefan cel Mare”, în reparație
Marcajele de străzile Capitalei, invizibile
Marcajele de străzile Capitalei, invizibile