Cinci filme motivaționale pe care orice antreprenor trebuie să le vadă

08 Mart. 2021, 11:05
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Realitatea.md
08 Mart. 2021, 11:05 // Au Bani //  Realitatea.md
Daca cineva a zis ca viata de antreprenor e usoara, s-a inselat amarnic. De multi ori, acestia se lovesc de obstacole pe care unii le depasesc mai greu, altii mai usor sau unii chiar deloc. Iata cateva filme motivationale in care antreprenorii isi pot gasi inspiratia.

Ti-am pregatit o lista cu cateva filme care prezinta povesti antreprenoriale de success, dar arata si munca titanica din spate, aventurile, experientele, provocarile si inspiratiile cu care este pavata calea antreprenoriatului.

The Founder

Fondatorul este un filmul biografic despre Ray Kroc, omul care a popularizat McDonald’s in intreaga lume. The Founder prezinta povestea unuia dintre cei mai influenti oameni de afaceri si cum a reusit acesta sa transforme McDonald’s, la origine un mic restaurant fondat de fratii Mac si Dick McDonald’s in California anilor ’50, intr-un adevarat imperiu. In rolul principal il avem pe Micheal Keaton, iar regia este semnata de John Lee Hancock.

The Greatest Showman

The Greatest Showman este tot un film biografic muzical despre celebrul proprietar de circuri si manager de entertainment Phinaes Taylor Barnum. Hugh Jackman da viata celebrului personaj vizionar care a creat un adevarat brand din Barnum and Bailey Greatest Show on Earth. Filmul ilustreaza inceputul acestui business in entertainment, dar are si o componenta motivationala, aceea a vizionarului care revolutioneaza lumea si ramane un nume de referinta in istorie. Din distributie mai fac parte Michelle Williams, Rebecca Ferguson si Zac Efron, iar regia este semnata de Michal Gracey.

Becoming Warren Buffet

Documentarul Becoming Warren Buffet aduna filme, inregistrari de arhiva, fotografii de familie, precum si interviuri cu familia si prietenii legendarului Warren Buffet, investitorul si filantropul miliardar in varsta de 86 de ani. Narat cu propriile cuvintele, filmul este despre cum a reusit un simplu om sa schimbe modul in care americanii privesc capitalismul si filantropia. Filmul este, de asemenea, o sursa de inspiratie pentru afacerea ta, pornind de la deciziile bune sau rele pe care Buffet le-a facut de-a lungul carierei sale si pe care documentarul le prezinta.

She started it

Un alt film documentar care sa te inspire, She started it este despre viata a cinci femei antreprenor, care, timp de doi ani, isi construiesc afaceri. Scopul documentarului este de a oferi expunere fondatoarelor de companii tech, dar si de a ilustra ideea ca femeile au numeroase oportunitati de cariera, inclusiv in domeniul tech, considerat al barbatilor. Totodata, filmul ilustreaza cum pot femeile sa-si abordeze viata si cariera, mizand pe antreprenoriat si domeniul tehnic.

Nobody Speak: Hulk Hogan, Gawker and The Trials of a Free Press

Aceasta poveste captivanta despre putere si adevar arata batalia dintre fostul luptator profesionist Hulk Hogan si tabloidul online Gawker, precum si rolul surprinzator al miliardarului Silicon Valley, Peter Thiel. Filmul regizat de Brian Knappenberger transmite un mesaj despre bani, mass-media si manipularea informartiilor si arata cum miza este mult mai mare si nu se rezuma doar la un jucator din Silicon Valley doborand o companie media.

Sursa: Wall-street.ro

Realitatea Live

04 Aug. 2021, 13:38
 // Categoria: Actual // Autor:  Otilia Cotruța
04 Aug. 2021, 13:38 // Actual //  Otilia Cotruța

Primarul General, Ion Ceban, face apel către instituțiile statului să intervină și să întreprindă acțiuni de stopare a deposedării ilegale a bugetului municipal de suma de 17 milioane de lei. 

În cadrul unui comunicat emise de Direcţia Relaţii Publice și Buget Civil, Primăria mun. Chişinău se spune că Primarul General, Ion Ceban, solicită instituțiilor statului, inclusiv Ministerului Finanțelor al Republicii Moldova, să stopeze procesul de deposedare a bugetului municipal de suma de 17 milioane de lei, prin scheme dubioase, pe ultima sută de metri a activității Guvernului în exercițiu.

Este vorba despre proiectul SA „Locuințe pentru toți”, cu implicarea mai multor persoane fizice și juridice, inclusiv ale instanțelor de judecată, precum și ale persoanelor cu funcții de răspundere, care prin acțiunile/inacțiunile lor au admis favorizarea procesului de deposedare a bugetului municipal de suma enunțată.

Ion Ceban a calificat situația creată drept crimă împotriva locuitorilor capitalei.

Totodată, edilul face apel către conducerea de vârf a statului: Președintele Republicii Moldova, Parlamentul Republicii Moldova, Procuratura Generală, Serviciul de Informații și Securitate, să întreprindă acțiuni pentru stoparea ilegalităților sesizate, iar cazul enunțat să fie examinat de noua componență a Executivului.

 

 
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală