Cum arată o zi a lui Aleksei Navalnîi în închisoare? E forțat să se uite la televiziunea rusă de stat 8 ore pe zi

26 Aug. 2021, 11:31
 // Categoria: Slider // Autor:  MD Bani
26 Aug. 2021, 11:31 // Slider //  MD Bani

Potrivit liderului opoziției din Federația Rusă, Aleksei Navalnîi, prizonierii politici ruși se confruntă cu o presiune „psihologică”. Cel mai mare critic al regimului Putin, acum, cel mai cunoscut deținut din Rusia, Navalnîi, mărturisește că este este forțat să se uite la televiziunea de stat mai bine de opt ore pe zi.

„Să citești, să scrii sau să faci orice altceva” este interzis, a povestit Navalnîi. „Trebuie să stai pe un scaun și să te uiți la televizor”, iar dacă un deținut ațipește, gardienii strigă: „Nu dormi, privește!”.

În general, Nalanîi își petrece cea mai mare parte a timpului măturând curtea închisorii, citind scrisori în blocul său de celule și mergând la popotă pentru a lua masa.

Potrivit deținutului, autoritățile ruse au înlocuit supunerea la munci grele a prizonierilor politici cu așa-numitul program de „conștientizare”. Astfel, aceștia sunt forțați să se uite la postul de televiziune de stat rusesc și la o selecție de filme de propagandă mai mult de opt ore pe zi.

Într-un interviu acordat pentru New York Times, Navalnîi a vorbit despre viața sa în închisoare, despre motivul pentru care Rusia a luat măsuri atât de dure împotriva opoziției și a disidenților și despre motivul pentru care crede că „dictatura lui Putin”, după cum spune el, este menită să se prăbușească.

Prin avocații săi, care îl vizitează în mod periodic, el a transmis ocazional mesaje pe rețelele sociale. Navalnîi a continuat să fie pozitiv în ceea ce privește perspectivele de viitor ale Rusiei, în pofida circumstanțelor în care se află, și a descris planul său de a produce o schimbare politică prin intermediul sistemului democratic, chiar și într-un regim autoritar, precum cel din Rusia.

Realitatea Live

25 Apr. 2024, 12:58
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Lupu Eduard
25 Apr. 2024, 12:58 // Bani și Afaceri //  Lupu Eduard

Parcul industrial Răut de la Bălți funcționează doar pe hârtie. În hala fostei uzine sovietice Răut nu este niciun agent economic, potrivit declarației deputatului Boris Marcoci.

„Desigur avem nevoie parcuri industriale pentru agenții economici. Vreau să dau un exemplu, Parcul Industrial Răut de la Bălți. Este o hală industrială de 24 mii de metri pătrați unde nu e niciun agent economic. De zeci de ani nu se lucrează”, a comentat Marcoci eficientizarea a activității parcurilor industriale  prezentată de ministrului Economiei, Dumitru Alaiba.

Ce putem face noi pentru a aduce agenții economici, l-a întrebat Marcoci pe Alaiba.

„Realitatea e realitate, acolo suflă vântul. Nicio lege luată aparte nu va soluționa problema nu există soluții magice. Noi venim cu modificarea legii la parcurile industriale, în guvern am probat programul de industrializeze lucrăm la acordarea subvențiilor. De exemplu, în România vii cu o investiție x și primești subvenții de la stat. Este o soluție pentru parcul Răut”, a răspuns Alaiba.

Parlamentul a votat în prima lectură un set de măsuri de eficientizare a activității parcurilor industriale. Măsurile au drept scop să stimuleze producția, vânzările și veniturile din taxe, astfel încât parcurile industriale din Republica Moldova să fie mai eficiente și mai atractive pentru afaceri.

Proiectul urmează să eficientizeze activitatea parcurilor industriale pe trei dimensiuni: conceptuală, funcțională și administrativă. Parcurile industriale vor fi divizate în 3 categorii – generale, specializate și multifuncționale (de tip A, B, C). Acestea vor putea fi create pe unul sau mai multe terenuri, fiind reglementate și facilitățile oferite companiilor care activează în zonele industriale. De asemenea, vor fi stabilite drepturile, atribuțiile și obligațiile rezidenților parcurilor industriale, fiind prevăzute cerințe mai stricte pentru contractele dintre companiile administratoare și rezidenți.

Documentul, elaborat de Ministerul Dezvoltării Economice și Digitalizării, a fost votat de 60 de deputați. După ce proiectul de lege va fi supus consultărilor publice, urmează a fi examinat de Parlament și în lectura a doua.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău