Curs valutar
 • EUR
  21.3937
  -0.6511%
 • USD
  17.7253
  -0.1992%
 • RUB
  0.2382
  -0.4198%
 • RON
  4.3418
  -0.6794%
 • UAH
  0.6416
  -0.1091%

Cum influențează trăsăturile faciale prima impresie a oamenilor față de tine. Așa te percep cei din jur

29 Apr. 2021, 08:00
 // Categoria: Oameni şi Idei // Autor:  Dumitrita Culiuc
29 Apr. 2021, 08:00 // Oameni şi Idei //  Dumitrita Culiuc

Uneori, pentru a citi oamenii nu trebuie neapărat să ai studii în psihologie, ci doar poți analiza trăsăturile faciale ale persoanelor. Iată ce spune fiecare trăsătură.

 1. Buze plinuțe

Potrivit dr. Mehta, persoanele care au buzele pline sunt văzute ca extrovertiți. Arată prietenoase decât oamenii cu buzele subțiri. De regulă, persoanele cu buze mai mari sunt percepute ca fiind capabile să-și exprime emoțiile în mod deschis și au niveluri mai ridicate de simpatie, chiar și față de străini.

2. Buze subțiri

Persoanele cu buzele subțiri sunt considerate ca fiind introvertite și autosuficiente. Oamenii cu buze subțiri par să se bucure întotdeauna de ceea ce fac. Alții ar putea, de asemenea, să creadă că preferă să petreacă timp în singurătate.

3. Nas mare

Dacă ai un nas mare, probabil că oamenii te percep ca fiind ambițios și cam perfecționist. Oamenii cu nasul mare arată ca lideri puternici, oameni încrezători care nu se tem de situații provocatoare. Se pare că este greu să-i influențezi, întrucât arată întotdeauna ca oameni care știu de ce au nevoie.

4.  Sprâncene groase

Persoanele cu sprâncene groase sunt percepute ca fiind decisive, influente și narcisiste. Oamenii cred că țintesc sus și își ating întotdeauna obiectivele. Sprâncenele groase sunt atribuite persoanelor îndrăznețe și active. Indiferent de ceea ce le sta în cale, ei par să facă față întotdeauna rapid și încrezător.

5. Ridurile din jurul ochilor

Persoanele care au riduri în jurul ochilor sunt, de obicei, văzute ca fiind sincere și de încredere. Este probabil ca ridurile ochilor să fie un semn al cuiva care a experimentat emoții puternice, cum ar fi zâmbete sau grimase cauzate de durere sau tristețe.

6. Față largă

O față largă este tipică pentru liderii eficienți și puternici. Persoanele cu această trăsătură facială sunt văzute ca fiind puternice și chiar agresive.

7. Ochi mari

Oamenii cu ochi mari arată creativi, cu mintea deschisă și probabil au o inteligență emoțională ridicată. Alții spun că sunt persoane credule și sensibile.

 

Realitatea LiveDialogul online “Imunizare anti-COVID-19”
Deputații Alexandru Slusari și Vasile-Andrei Năstase susţin un briefing de presă cu privire la activitatea Agenției Servicii Publice
Conferința de presă cu tema „PAS depune actele la CEC pentru a participa la alegerile parlamentare anticipate”
Conferința de presă a deputatei Stela Macari, fracțiunea parlamentară ACUM Platforma DA
Președintele Gitanas Nauseda depune flori la monumentul Domnitorului Ștefan cel Mare și Sfânt
Declarații de presă ale președinților Maia Sandu și Gitanas Nauseda
Ediția „Igor Dodon răspunde”, din 14 mai 2021
Deschiderea conferinței științifico-practice internaționale „Consolidarea familiei – premisă fundamentală a promovării drepturilor copilului”, ediția a I-a
Lansarea proiectului de promovare şi susţinere a sportului naţional „CALEA SPRE TOKYO. HAI, MOLDOVA!”
14 Mai 2021, 12:50
 // Categoria: Actual // Autor:  Otilia Cotruța
14 Mai 2021, 12:50 // Actual //  Otilia Cotruța

Astra Zeneca este acuzată de omor de zeci de familii din Franța care si-au pierdut rudele imediat dupa ce s-au vaccinat cu serul produs de această companie farmaceutică.

De la începutul campaniei de vaccinare în Franța, 15 persoane au decedat după ce s-au imunizat cu AstraZeneca. Unii dintre aceștia au ajuns în stare gravă la spital și au dezvoltat o formă rară de tromboză venoasă.

Autoritățile franceze au deschis anchete și încercă să afle cauzele precise ale acestor decese, scrie Realitatea.net.

15 persoane au murit după ce au fost vaccinate cu AstraZeneca, de la începutul campaniei de vaccinare din Franța. Unii au dezvoltat o formă rară de tromboză. Sunt deschise douăsprezece investigații pentru a încerca să determine cauzele.

Majoritatea aveau peste 55 de ani; erau în mare parte pensionari, eligibili pentru vaccinare. Dar au fost și doi asistenți medicali, în vârstă de 38 și 41 de ani. Au dezvoltat o formă rară de tromboză venoasă la câteva zile după vaccinarea cu AstraZeneca.

Printre victime se află și Anthony, un student la medicină în vârstă de 24 de ani, care a murit la Nantes pe 18 martie. „Autopsia lui Anthony indică faptul că moartea a fost cauzată de o hemoragie puternice, în urma unei tromboze în zona splinei. S-au găsit și cheaguri de sânge în creier”, spune pentru France Inter Etienne Boittin, avocatul familiei victimei.

„În acest moment, nu există niciun indiciu clar care să arate că vaccinul a cauzat decesul”, continuă el. „Dar încep să apară o serie de dovezi care să indice acest lucru”.

Familia lui Anthony și celelalte paisprezece familii reprezentate de avocatul Boittin au depus plângere pentru omor. Un calificativ dificil de demonstrat, dar pe care avocatul l-a ales pentru a obține deschiderea rapidă a unei anchete. „Evident, calificarea este progresivă”, menționează avocatul. „În funcție de elementele anchetei, intenționăm să depunem o plângere pentru înșelăciune agravată sau pe baza altor calificări juridice relevante pentru anchetă”.

Din partea asociațiilor de asistență pentru victime, povestea este aceeași. „Nimic nu ne permite să spunem că moartea acestor persoane este legată de vaccin”, explică Catherine Gaches, președinta asociației victimelor accidentelor legate de vaccinare. „Majoritatea plângerilor se adresează AstraZeneca, familiile victimelor consideră că rudele lor au murit din cauza trombozelor care apar după injectarea acestui vaccin”.

Familiile așteaptă acum rapoartele de autopsie pentru a afla cauzele exacte. În total, douăsprezece investigații sunt în desfășurare în toată Franța, inclusiv trei efectuate de către departamentul de sănătate publică de pe lângă parchetul din Paris. În paralel, parchetul de la Valenciennes a decis deschiderea unei anchete judiciare.


 
Scuarul „Guguță” din sectorul Rîșcani a prins viață
Scuarul „Guguță” din sectorul Rîșcani a prins viață
Israelul, atacat cu rachete lansate din Fâşia Gaza
Israelul, atacat cu rachete lansate din Fâşia Gaza
Locuitorii Capitalei se vaccinează împotriva COVID-19
Locuitorii Capitalei se vaccinează împotriva COVID-19
Nordul statului american Texas, lovit de tornade
Nordul statului american Texas, lovit de tornade
Sărbătoare la Milano! Fanii lui Inter nu au mai ţinut cont de pandemie
Sărbătoare la Milano! Fanii lui Inter nu au mai ţinut cont de pandemie
Forfotă la Piața Centrală, în ajunul sărbătorilor pascale
Forfotă la Piața Centrală, în ajunul sărbătorilor pascale
Decorațiunile de Paște au ajuns în Scuarul Catedralei
Decorațiunile de Paște au ajuns în Scuarul Catedralei
SUA au lansat cu succes un nou satelit spion – NROL-82
SUA au lansat cu succes un nou satelit spion – NROL-82
Spania: Replică din ciocolată a tabloului „Guernica”, de Pablo Picasso
Spania: Replică din ciocolată a tabloului „Guernica”, de Pablo Picasso