Cum să utilizezi un împrumut bănesc ca să-ți aducă beneficii?

24 Oct. 2022, 14:17
 // Categoria: Bănci şi Finanţe // Autor:  Dumitrita Culiuc
24 Oct. 2022, 14:17 // Bănci şi Finanţe //  Dumitrita Culiuc

Trăim în perioada în care investițiile sunt baza oricărui plan din viața noastră, fie că e vorba de deschiderea unei afaceri, cumpărarea unei case sau, eventual, procurarea unei mașini. La drept vorbind, în toate 3 cazurile, niște împrumuturi bănești te pot ajuta să-ți materializezi visul, sau cel puțin să-ți pui în acțiune primele detalii care îți pot aduce succes. Iar succesul, în cazul dat, nu e nimic mai mult decât documentare detaliată a tot ceea ce ține de credite și accesarea acestora.

Nu este recomandat să iei astfel de decizii atunci când ești în panică sau când ești lipsit de surse de informații. Totul trebuie să fie conștient și transparent, așa cum ar trebui să fie și creditele la care eventual ajungem să apelăm.

Succesul constă în documentarea strictă a tuturor condițiilor de creditare, seriozitatea dovezilor și plasarea corectă a fondurilor obținute. Lipsa de informații și lipsa interesului în semnarea acordurilor cu companiile de creditare pot duce la supraîndatorare și experiențe negative.

În plus, regula de aur a unui credit rațional este să respecți toate obligațiile pe care le-ai acceptat la semnarea contractului de credit. Acest lucru înseamnă că trebuie să iei o decizie conștientă cu privire la modul de utilizare a banilor împrumutați, dar și să iei în considerare faptul că aceștia vor fi rambursați în timp.

De asemenea, un detaliu la fel de important este să-ți calculezi capacitatea de plată, să fii cât mai realist având în vedere orice venituri, cheltuieli, economii neprevăzute. Cu toate acestea, indiferent de veniturile tale, trebuie să ai și rezerve, pentru că nu știi ce te așteaptă peste o perioadă de timp, sau eventual cu ce situații mai neplăcute te poți confunda. De exemplu, ai putea să ai anumite cheltuieli neprevăzut și atunci banii preconizați pentru plata unui credit rapid vor fi îndreptați spre rezolvarea problemelor tale, iar întârzierea unui credit nu este recomandată.

Pentru mai multă diversitate și comoditate, urmărește contul nostru de INSTAGRAM!

Așadar nu uita, împrumuturile sunt și pentru investiții, nu doar pentru ceea ce îți dorești intens. Învață să-ți gestionezi banii corect, pentru ca ulterior să nu ajungi să fii îndatorat și să rămâi fără bani.

De asemenea, ar fi bine să eviți creditele paralele, pentru că acestea doar te încarcă și te consumă emoțional. Și, nu în ultimul rând, nu împrumuta bani pentru persoane străine, chiar dacă ești tare rugat. Riscurile rămân a fi riscuri, chiar și în astfel de situații. Dacă nu ești sigur de capacitatea altcuiva de a plăti, nu te decide la acest pas categoric.

Recapitulând cele spuse mai sus, să împrumuți este simplu, doar dacă acesta rămâne a fi un pas înțelept și bine gândit. Credit Ușor te învață să fii responsabil cu banii tăi! De altfel, dacă ai nevoie de un credit în Chișinău, compania este gata să te ajute și să-ți ofere tot suportul necesar. Un credit online pe card nu mai este o problemă, important e să înțelegi cum, când, unde și de ce ai nevoie de acești bani!

P.

Realitatea Live

09 Dec. 2022, 14:09
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
09 Dec. 2022, 14:09 // Actual //  Lupu Eduard

Săptămânal, societatea noastră este informată despre bunuri și proprietăți de lux obținute ilegal, pe care statul a reușit să le sechestreze în urma unor investigații în cadrul dosarelor penale. Puțini însă, cunosc despre rolul determinant al Agenției de Recuperare a Bunurilor Infracționale (ARBI) în identificarea și conservarea acestora.

Serghei Carapunarlî, directorul ARBI, a prezentat în cadrul unui interviu amplu detalii despre activitatea Agenției și despre modul în care are loc recuperarea bunurilor infracționale.

Potrivit lui Serghei Carapunarlî, până la crearea ARBI, persoanele care obțineau venituri imense din activități ilegale, după ispășirea pedepsei penale puteau folosi aceste bunuri. După 2017, când a fost creată Agenția, lucrurile au luat o altă întorsătura. Astăzi, printre proprietățile sechestrate de ARBI se numără conturi bancare, mașini, aeronave, imobile sau chiar iahturi.

De asemenea, sechestru se aplică și asupra bunurilor culturale: picturi, sculpturi, instrumente muzicale. Astfel, este necesară asigurarea condițiilor speciale pentru a păstra aceste lucruri.

Serghei Carapunarlî a mai dezvăluit că în Republica Moldova există cazuri în care infractorii investesc în criptomonede banii obținuți în mod ilegal.

„Avem cazuri de sechestru a activelor în criptomonede. În acest sens am înființat și un portmoneu specific, le administrăm. Însă, spre regret, în prezent, Republica Moldova nu deține reglementări în domeniul criptomonedei,” spune șeful ARBI.

Agenția de Recuperare a Bunurilor Infracționale este o subdiviziune autonomă specializată în cadrul Centrului Național Anticorupție. ARBI a fost fondată în 2017, are scopul de a efectua investigații financiare paralele precum și indisponibilizarea bunurilor infracționale. În cei cinci ani de activitate, ARBI a reușit să identifice și să indisponibilizeze, în țară și peste hotare, bunuri și active în valoare de peste 6 miliarde de lei.

Acest material a fost realizat cu suportul Fundației Soros Moldova, în parteneriat cu Agenția de Recuperare a Bunurilor Infracționale, subdiviziune autonomă în cadrul CNA. Fundația nu influențează politica editorială a Grupului de Presă Realitatea.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău