Directorul BERD a venit să vadă portul Giurgiulești. Ce le-a spus celor din port

04 Oct. 2021, 15:50
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Lupu Eduard
04 Oct. 2021, 15:50 // Bani și Afaceri //  Lupu Eduard

Matteo Patrone, director general pentru Europa de Est și Caucaz la Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD), a efectuat astăzi o vizită la Portul Liber Internațional Giurgiulești, singurul port maritim-fluvial din Moldova.

Domnul Patrone, care vizitează Moldova pentru a se întâlni cu noul guvern și companiile din sectorul privat, a salutat managementul profesional al portului de către Danube Logistics SRL și a subliniat importanța singurului port internațional al Moldovei pentru comerțul și economia țării.

„BERD sprijină construcția și funcționarea portului Giurgiulești din 1995. Lucrăm activ pentru a promova continuarea funcționării și dezvoltării cu succes a acestui activ de infrastructură cheie și vom căuta să atragem investitori internaționali pentru a sprijini și dezvoltă portul. ”

Portul Internațional Liber Giurgiulești găzduiește 48 de companii rezidente, are 517 angajați și deservește comerțul cu peste 50 de țări. Serveste exportul de cereale și ulei vegetal, precum și importul de combustibil, materiale de construcții și mărfuri generale.

Mathias von Tucher, directorul general al Danube Logistics SRL, a declarat: „După un an pandemic Covid-19 provocator, care a cunoscut și o recoltă slabă, ne așteptăm să creștem volumele de transbordare la peste 1 milion de tone în 2021 de la 934.000 de tone în 2020. În plus , în 2022 intenționăm să începem construirea unei noi dane, care să permită transbordarea mărfurilor uscate în vrac și a mărfurilor generale pentru a extinde capacitatea. ”

Când proiectele aflate în desfășurare sunt finalizate în 2022, un total de 100 de milioane de euro ar fi fost investit în port din 2005.

BERD a achiziționat 100% din acțiunile Danube Logistics SRL la 7 mai 2021.

Banca este un investitor instituțional de frunte în Moldova și, până în prezent, a investit peste 1,4 miliarde EUR în țară prin 146 de proiecte. De asemenea, a oferit servicii de consultanță pentru mai mult de 1.000 de firme moldovenești pentru a le ajuta să îmbunătățească performanța și să crească.

Realitatea Live

03 Feb. 2023, 05:45
 // Categoria: Uncategorized // Autor:  Lupu Eduard
03 Feb. 2023, 05:45 // Uncategorized //  Lupu Eduard

Unitățile Forțelor Armate ale Ucrainei au lansat o nouă tactică, literalmente „prăjind” armata rusă pe front. Rușii susțin că armata ucraineană acoperă zona în care se află armata rusă cu obuze de mortier, controlând fiecare pas al mișcării ocupanților cu ajutorul unui număr mare de drone.

Tactica de conducere a armatei ucrainene se numește „izolarea zonei de luptă”. Acest lucru este raportat de armata rusă, scriind pe unul dintre cele mai populare canale militare Telegram din Federația Rusă „Martorii lui Bayraktar”.

„Într-un sat blestemat, am văzut tactica avansată a trupelor ucrainene. Se numește „izolarea zonei de luptă”. Forțele Armate ale Ucrainei folosesc un număr mare de drone zi și noapte, ridicând în aer drone cu camere termice. În scurt timp, au reușit să deschidă nodurile de apărare și rutele pentru deplasarea trupelor”, comentează rușii despre acțiunile Forțelor Armate ale Ucrainei.
După încheierea recunoașterii, unitățile armatei ucrainene preiau controlul deplin al focului asupra potecilor și drumurilor, suprimând cu foc de mortier orice posibilitate de deplasare a rușilor în sectorul izolat.

Sunt literalmente, fără a le oferi posibilitatea de a se mișca. Rușii blocați nu puteau evacua răniții și primi apă, mâncare și muniție.

„Părăsind satul, am simțit toate atacurile armatei ucrainene. Timp de o oră și jumătate ne-au lovit cu mortiere. Senzația nu este plăcută. Am analizat îndelung situația și am realizat că principalul factor dăunător în această tactică este frica” ​​, scrie un soldat rus.
Potrivit acestuia, în astfel de condiții, moralul ocupanților ruși scade, forțându-i să se retragă și să-și abandoneze pozițiile.Ocupantul notează că armata ucraineană folosește tactica în sectoare mici ale frontului, totuși, în curând o va putea extinde până la kilometri depărtare.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău