Directorul Philip Morris Moldova: Autoritățile trebuie să încurajeze inovațiile și noile tehnologii

26 Sept. 2023, 10:13
 // Categoria: Slider // Autor:  MD Bani
26 Sept. 2023, 10:13 // Slider //  MD Bani

În  2023, Philip Morris International a anunțat investiții semnificative în fabricarea produselor sale în mai multe țări din Europa de Est. Astfel, în timpul vizitei în România a directorului executiv  PMI, Jacek Olczak, s-au anunțat investiții suplimentare de 130 de milioane de dolari în fabrica din Otopeni. O altă investiție recentă, de 100 de milioane de dolari, a fost anunțată în Serbia, unde compania va fabrica produse fără fum. De asemenea, 30 de milioane de dolari vor fi alocate pentru construcția unei noi uzine în Ucraina. Recent, Philip Morris Moldova a anunțat că va produce o serie de mărci de țigarete „Philip Morris” la fabrica „Tutun-CTC” din Chișinău. Contractul cu producătorul local a fost semnat la sfârșitul lunii august.

În cadrul unui interviu pentru „Logos-Press”, directorul Philip Morris Moldova, Elena Naumenko, a declarat că decizia de a extinde prezența PMI în Moldova este o dovadă a faptului că această companie continuă să fie un partener de încredere al statului și contribuie la dezvoltarea economiei moldovenești.

Elena Naumenko a subliniat că, în alegerea partenerului local, compania a ținut cont de doi factori: capacitatea tehnică a întreprinderii de a fabrica produse care să corespundă cerințelor PMI și reputația acesteia.

„Compania „Tutun-CTC” din Moldova are o reputație solidă și stabilă: produsele acestui furnizor nu au fost implicate în comerțul ilegal, inclusiv pe piețele străine. În ceea ce privește dotarea tehnică a  fabricii, capacitățile acesteia s-au dovedit a fi foarte potrivite pentru proiectul nostru. Specialiștii Philip Morris International au efectuat o analiză tehnică detaliată a întreprinderii, așa că putem afirma cu încredere că „Tutun-CTC” este o fabrică modernă, dotată cu echipamente de înaltă performanță și personal calificat, în conformitate cu standardele noastre internaționale. Suntem siguri că această colaborare va fi benefică pentru ambele părți și va avea un impact pozitiv asupra dezvoltării mediului de afaceri”, a adăugat directorul Philip Morris Moldova.

„Tutun-CTC” va începe procesul de producție până la sfârșitul anului 2023, iar anul viitor, branduri precum „Bond Street”, „Chesterfield” și „L & M” vor fi produse în totalitate la nivel local. Investițiile inițiale sunt estimate la aproximativ 3 milioane de dolari. Această sumă include instalarea de echipamente suplimentare, inclusiv pentru  sistemul de urmărire și localizare a produselor din tutun „Track and trace”, precum și traininguri pentru angajați.

Potrivit Elenei Naumenko, Moldova dispune de o poziționare strategică, resurse de muncă și acord de liber schimb cu Uniunea Europeană – factori cheie pentru potențiali  investitori. Cu toate acestea, la fel de importante sunt și alți factori, precum un mediu de afaceri previzibil, dar și un cadru juridic și o politică fiscală cu reguli clare pentru antreprenori. Ea a subliniat că autoritățile ar trebui să promoveze inovațiile și noile tehnologii, dar și să stimuleze investițiile, în primul rând, prin intermediul unei politici fiscale favorabile.

„Pentru noi, industria tutunului înseamnă nu doar bani, ci și o mare responsabilitate. „Philip Morris” demonstrează că ține cont de acest principiu pe toate piețele, inclusiv în Moldova, fiind o companie inovatoare, lider de piață cu o cotă de peste 40%, un contribuabil important și un partener de afaceri de încredere. Sperăm că a fost corectă decizia de a ne extinde și de a investi suplimentar aici, iar cu timpul vom putea să mărim portofoliul de investiții”, a mai menționat directorul Philip Morris Moldova.

 

Realitatea Live

27 Apr. 2024, 08:24
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Lupu Eduard
27 Apr. 2024, 08:24 // Bani și Afaceri //  Lupu Eduard

Inteligenţa artificială va duce la o nevoie „minimă” de call center-uri în cel mult un an, progresele rapide ale inteligenţei artificiale urmând să schimbe o industrie întreagă, spune directorul companiei indiene de IT Tata Consultancy Services, citat de FT.

K Krithivasan, directorul general al TCS, a declarat pentru Financial Times că, deşi „nu am văzut nicio reducere a locurilor de muncă” până acum, adoptarea pe scară mai largă a inteligenţei artificiale generative în rândul clienţilor multinaţionali va revizui tipul de centre de asistenţă pentru clienţi care au creat locuri de muncă în masă în ţări precum India şi Filipine.

„Într-o fază ideală, dacă mă întrebaţi pe mine, ar trebui să existe un număr foarte mic de centre de apeluri primite care să aibă deloc apeluri primite”, a spus el. „Suntem într-o situaţie în care tehnologia ar trebui să fie capabilă să prevadă un apel care vine şi apoi să abordeze proactiv punctul de durere al clientului.”

El a spus că chatbots vor putea în curând să analizeze istoricul tranzacţiilor unui client şi să facă o mare parte din munca depusă de agenţii din centrele de apeluri. „Acolo ne îndreptăm … . Nu cred că suntem acolo astăzi – poate peste un an sau cam aşa ceva”, a spus el.

Perspectiva ca instrumentele de inteligenţă artificială generativă care avansează rapid să înlocuiască multe tipuri de lucrători cu guler alb, inclusiv agenţii din centrele de apeluri şi dezvoltatorii de software, a alarmat factorii de decizie din întreaga lume.

În India – un centru global pentru serviciile de back-office – peste 5 milioane de persoane lucrează în domeniul IT şi al externalizării proceselor de afaceri, potrivit grupului industrial Nasscom.

TCS, o ramură a conglomeratului indian Tata care lucrează cu multinaţionalele pentru a le dezvolta sistemele IT, are peste 600.000 de angajaţi proprii şi venituri anuale de aproape 30 de miliarde de dolari.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău