(DOC) Ce avere are șefa de la Ministerul Mediului? Și-a cumpărat mașină nouă în anul în care a devenit ministră

30 Mart. 2022, 11:38
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
30 Mart. 2022, 11:38 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

Iuliana Cantaragiu și-a procurat mașină nouă chiar în anul în care a preluat șefia ministerului Mediului. Ministra și-a luat anul trecut un autoturism nou de model Toyota Corolla. De asemenea, potrivit declarației de avere, Cantaragiu mai deține în proprietate un apartament de 59 metri pătrați, scrie Realitatea.md.

Potrivit declarației de avere, ministra Mediului a obținut anul trecut salariu de la Asociația obștească Centrul Național de Mediu”, iar de la învestirea Guvernului Gavrilița, din august 2021, a obținut salariu de ministră a Mediului.

Salarii 2021:

  • Asociația obștească Centrul Național de Mediu”- 193.701 lei
  • Ministerul Mediului – 74.257 lei

De asemenea, anul trecut, ministra Mediului a mai făcut bani oferind servicii de consultanță pentru Agenția Servicii Publice, IDIS Viitorul și Pro Cooperare Regională.

Iuliana Cantaragiu are un apartament procurat în 1999 de 58,9 metri pătrați și un autoturism de model Toyota Corolla fabricat și procurat în 2021.

Realitatea Live

04 Dec. 2023, 17:15
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
04 Dec. 2023, 17:15 // Actual //  Lupu Eduard

Circa 300 de mii de moldoveni cu cetățenie română riscă să rămână fără cartea de identitate urmare a noilor modificări la legislație intrate în vigoare peste Prut, potrivit anunțului Just Consult.

„Cetățenii Republicii Moldova care dețin cetățenie română și au carte de identitate românească se confruntă cu acțiuni abuzive ale autorităților române. După verificarea la adresa de domiciliu, autoritățile rețin actul de identitate pentru a fi anulat. Aceste acțiuni au ca rezultat limitarea drepturilor acestor cetățeni, inclusiv dreptul la un act de identitate românesc și dreptul la libera circulație”, susține Just Consult.

De la 10 iunie 2023, au intrat în vigoare noi reguli pentru românii care locuiesc la o altă adresă decât cea din buletin. Potrivit noii legi, persoanele care locuiesc la o altă adresă decât cea din cartea de identitate sunt obligate în termen de 15 zile să își facă mutația.

„Persoanele care, din diferite motive, locuiesc la alte adrese decât cea din buletin de identitate sunt obligate să solicite la serviciul public comunitar de evidență a persoanelor schimbarea domiciliului sau înscrierea mențiunii privind stabilirea reședinței în termen de 15 zile de la mutare și să ceară înscrierea în cartea de imobil”, se arată în lege. Nerespectarea acestor reguli atrage amenzi cuprinse între 75 și 150 de lei românești.

Mulţi moldoveni de peste Prut îşi fac buletine de România pentru a putea munci în Uniunea Europeană, iar proprietarii de locuinţe fac din asta o afacere.

Pentru mii de persoane din Republica Moldova, câteva localităţi de peste Prut sunt „acasă” doar în acte. Aceştia îşi fac buletine de România pentru a putea munci în Uniunea Europeană.

De exemplu, în trei comune din judeţul Iaşi, există cel puţin câte o casă cu locuitori fantomă. Unii dintre ei nici nu au trecut măcar să vadă cum arată casa în care locuiesc oficial. Totodată, la Galați, există o casă cu 3000 de rezidenți.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău