Dogecoin, criptomoneda pornită ca o glumă, este acum a treia cea mai tranzacționată din lume

10 Iun. 2021, 17:34
 // Categoria: Bănci şi Finanţe // Autor:  MD Bani
10 Iun. 2021, 17:34 // Bănci şi Finanţe //  MD Bani

Dogecoin, este criptomoneda pornită ca o glumă la adresa Bitcoin. Anul moneda digitală a avut o creștere impresionantă bazată în mare parte pe specualții și social-media hype, și a ajuns luna trecută să se lupte cot la cot cu cunoscutele criptomonede Bitcoin și Ethereum.

Dogecoin a fost în luna mai a treia cea mai tranzacționată criptomonedă din lume, potrivit datelor cryptoparrot.com. Moneda virtuală a înregistrat tranzacții în valoare de 116 mld. dolari. Pe primul loc în clasament s-a aflat ethereum, cu schimburi de 191 mld. dolari, în vreme ce pe treapta a doua a podiumului s-a aflat bitcoin, cu 188 mld. dolari, scrie Wall-Street.

Creșterea valorii tranzacțiilor cu dogecoin reflectă explozia cotațiilor monedei în 2021. Astfel, de la începutul anului, valoarea dogecoin a crescut cu un uriaș 7.900%.

Aprecierea dogecoin poate fi atribuită în bună parte comunităților formate pe internet și pe rețelele sociale, dar și anumitor influenceri. Cel mai notabil este exemplul lui Elon Musk, CEO-ul Tesla postând constant pe Twitter mesaje de susținere pentru dogecoin.

Volumul foarte mare tranzacționat mai arată faptul că traderii au reușit să susțină entuziasmul din jurul dogecoin în ciuda scăderii semnificative înregistrată recent în piata criptomonedelor.

Realitatea Live

19 Apr. 2024, 12:18
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
19 Apr. 2024, 12:18 // Actual //  Lupu Eduard

Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, a făcut public faptul că pentru a remedia situația restanțelor salariale ale angajaților de la Calea Ferată a Moldovei, guvernul va recurge la un credit în valoare de 35 de milioane de lei. Acest credit va fi obținut de la Loteria Moldovei, o întreprindere cu capital majoritar de stat, cunoscută în principal pentru activitățile sale de jocuri de noroc.

Acești bani sunt pentru achitarea salariilor timp de o lună.

Potrivit declarațiilor ministrului Spînu, făcute în cadrul emisiunii „Cutia neagră”, această mișcare financiară este parte a unui plan de achitare a salariilor, însă nu a oferit detalii despre condițiile împrumutului oferit de Loteria Moldovei. A precizat că doar că e o decizie a consiliilor celor două companii și că există un contract. Cu toate acestea, decizia de a lua un împrumut de la Loteria Moldovei a stârnit întrebări și discuții în mediul public, cu privire la raționalitatea acestei alegeri și la implicațiile pe termen lung.

În timp ce oficialii guvernamentali au asigurat că această mișcare este parte a unei strategii gândite cu atenție pentru a asigura viabilitatea financiară a Căii Ferate a Moldovei, mulți rămân curioși să vadă cum se va derula acest proces și care vor fi efectele pe termen lung ale acestei decizii neconvenționale.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău