Dogecoin, criptomoneda pornită ca o glumă, este acum a treia cea mai tranzacționată din lume

10 Iun. 2021, 17:34
 // Categoria: Bănci şi Finanţe // Autor:  Dumitrita Culiuc
10 Iun. 2021, 17:34 // Bănci şi Finanţe //  Dumitrita Culiuc

Dogecoin, este criptomoneda pornită ca o glumă la adresa Bitcoin. Anul moneda digitală a avut o creștere impresionantă bazată în mare parte pe specualții și social-media hype, și a ajuns luna trecută să se lupte cot la cot cu cunoscutele criptomonede Bitcoin și Ethereum.

Dogecoin a fost în luna mai a treia cea mai tranzacționată criptomonedă din lume, potrivit datelor cryptoparrot.com. Moneda virtuală a înregistrat tranzacții în valoare de 116 mld. dolari. Pe primul loc în clasament s-a aflat ethereum, cu schimburi de 191 mld. dolari, în vreme ce pe treapta a doua a podiumului s-a aflat bitcoin, cu 188 mld. dolari, scrie Wall-Street.

Creșterea valorii tranzacțiilor cu dogecoin reflectă explozia cotațiilor monedei în 2021. Astfel, de la începutul anului, valoarea dogecoin a crescut cu un uriaș 7.900%.

Aprecierea dogecoin poate fi atribuită în bună parte comunităților formate pe internet și pe rețelele sociale, dar și anumitor influenceri. Cel mai notabil este exemplul lui Elon Musk, CEO-ul Tesla postând constant pe Twitter mesaje de susținere pentru dogecoin.

Volumul foarte mare tranzacționat mai arată faptul că traderii au reușit să susțină entuziasmul din jurul dogecoin în ciuda scăderii semnificative înregistrată recent în piata criptomonedelor.

Realitatea Live

28 Mart. 2023, 15:59
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
28 Mart. 2023, 15:59 // Actual //  Lupu Eduard

Populaţia Pământului ar putea atinge un maxim istoric de aproximativ 9 miliarde de locuitori. Estimările cercetătorilor

Cercetătorii din cadrul iniţiativei Earth4All pentru Fundaţia Global Challenges au declarat că, dacă lumea ar face un „salt uriaş” în ceea ce priveşte investiţiile în dezvoltarea economică, educaţie şi sănătate, populaţia globală ar putea atinge un vârf de 8,5 miliarde de oameni până în 2050.
Proiecţia a folosit un nou model pentru a explora două scenarii în acest secol, iar estimarea este semnificativ mai mică decât cele ale mai multor previziuni, inclusiv cele ale Naţiunilor Unite, potrivit Independent.
În primul scenariu, în care se aşteaptă ca lumea să continue să se dezvolte economic într-un mod similar cu cel din ultimii 50 de ani, cercetătorii estimează că populaţia globală ar putea atinge un vârf de 8,6 în 2050, înainte de a scădea la 7 miliarde în 2100.
În cel de-al doilea scenariu – numit de cercetători „Salt uriaş” – aceştia estimează că populaţia ar putea atinge un vârf de 8,5 miliarde de oameni în jurul anului 2040, urmând să scadă la aproximativ 6 miliarde de oameni până la sfârşitul secolului.
Aceştia spun că o investiţie fără precedent în reducerea sărăciei, în special în educaţie şi sănătate, precum şi în securitatea alimentară şi energetică, inegalitatea şi echitatea de gen, ar putea duce la acest scenariu.
„Principala problemă a omenirii este consumul de carbon de lux şi de biosferă, nu populaţia. Locurile în care populaţia creşte cel mai rapid au amprente de mediu extrem de mici per persoană, în comparaţie cu locurile care au atins vârful de populaţie cu multe decenii în urmă”, a declarat Jorgen Randers, un alt coautor.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău