Facebook lansează primul său smartwatch. Când va fi disponibil și cât va costa

10 Iun. 2021, 17:25
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Dumitrita Culiuc
10 Iun. 2021, 17:25 // Bani și Afaceri //  Dumitrita Culiuc

Facebook urmează să lanseze în vara anului 2022 primul ceas inteligent. Ceasul va avea un afișaj și două camere care pot fi detașate pentru a face fotografii și video-uri la fel ca de pe un smartphone sau de pe o cameră GoPro.

Ceasul va fi dotat cu două camere. Una, de 1080p, va putea fi folosită doar pentru comunicare video. Cealaltă, din spatele ceasului va fi folosită pentru fotografii şi filmări.

La momen, compania lui Mark Zuckerberg este în discuții cu operatorii de telefonie mobilă din SUA pentru a echipa ceasul cu conectivitate LTE, iar produsul va fi disponibil în trei culori: alb, negru și auriu. Iterațiile ulterioare ale ceasului inteligent Facebook ar putea fi, de asemenea, capabil să se sincronizeze cu viitorii ochelari inteligenți AR ai companiei.

Conținutul de pe acest smartwatch ar putea fi apoi distribuit pe Facebook și pe Instagram, precum și pe alte aplicații deținute de companie. Angajații Facebook au spus că ceasul ar putea costa în jur de 400 de dolari, scrie The Verge. Totuși, acesta nu este un preț fix, acesta ar putea să se schimbe.

Facebook a cheltuit aproximativ 1 miliard de dolari pentru a dezvolta prima iterație a ceasului inteligent din 2019, au declarat mai multe surse pentru mass-media. Facebook a refuzat, însă, să comenteze pe marginea bugetului alocat pentru acest smartphone.

Odată cu lansarea ceasului inteligent, Facebook intră în competiție directă cu Apple pe piața de smartphone-uri. În primul trimestru al anului 2020, Apple a fost liderul global al pieței smartwatch-urilor, cu o cotă de piață de 55%.

Realitatea Live

23 Sept. 2021, 14:08
 // Categoria: Bănci şi Finanţe // Autor:  Dumitrita Culiuc
23 Sept. 2021, 14:08 // Bănci şi Finanţe //  Dumitrita Culiuc

Micii investitori din Statele Unite au achiziţionat acţiuni de 1,93 mld. dolari de-a lungul sell-offului Evergrande, sumă ce reprezintă a patra cea mai mare achiziţie netă de când a început criza sanitară, conform datelor companiei de date VandaTrack, citate iniţial de Business Insider. Cum s-a întâmplat şi în cazul altor episoade asemănătoare, tranzacţiile au luat în vizor ETF-ul (exchange traded fund) QQQ, care urmăreşte evoluţia indicelui Nasdaq şi ETF-ul SPY, concentrat asupra indicelui S&P 500, unul dintre cele mai utilizate instrumente financiare din lume, scrie Ziarul Financiar.

Evenimentul subliniază tendinţa investitorilor de retail de a cumpăra valori mobiliare în momente marcate de declinuri puternice, în speranţa că respectivele acţiuni vor creşte considerabil în viitorul apropiat. Speriate de prăbuşirea gigantului imobiliar Evergrande, instituţiile financiare au vândut constant din acţiuni pe măsură ce bursele globale au continuat să sufere scăderi. Însă intenţiile investitorilor de pe Wall Street au fost la fel de puternice ca cele ale micilor investitori americani care cumpără acţiuni prin intermediul smartphone-urilor şi laptopurilor. Printre cei care au recomandat valorificarea sell-offului de zilele trecute se numără Marko Kolanovic, guru al pieţelor de capital şi strateg în cadrul băncii JPMorgan, şi Tom Lee, cofondator al firmei de cercetare Fundstrat Global Advisors şi unul dintre cei mai cunoscuţi strategi de pe Wall Street.

VandaTrack spune că investitorii de retail au achiziţionat acţiunile băncilor din SUA într-o proporţie semnificativă, sugerând că investitorii instituţionali începuseră să vândă pe măsură ce criza a captat atenţia spaţiului public. „Operatorii aerieni au fost vânduţi masiv de către mediul de retail, ceea ce înseamnă că investitorii instituţionali se aflau de partea cealaltă a tranzacţiilor, construindu-şi expunere în vederea redeschiderii”, spune Connor Mayer, membru al VandaTrack.

 

 

 
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală