Elon Musk nu se poate opri din muncit. Miliardarul spune că lucrează de dimineaţa până seara, şapte zile pe săptămână

15 Nov. 2022, 18:02
 // Categoria: Oameni şi Idei // Autor:  MD Bani
15 Nov. 2022, 18:02 // Oameni şi Idei //  MD Bani

Într-un interviu virtual acordat luni, în cadrul summitului G20 din Indonezia, Musk a vorbit despre modul în care volumul său de muncă s-a schimbat în urma cumpărării Twitter, în valoare de 44 de miliarde de dolari, a raportat Business Insider.

„Volumul meu de muncă a crescut recent destul de mult”, a spus Musk. „Am prea mult de lucru, asta este sigur”.

Musk, care este şi directorul general al Tesla, a vorbit despre conducerea operaţiunilor globale ale producătorului de maşini electrice, menţionând că această sarcină a devenit din ce în ce mai dificilă.

„Muncesc la capacitate absolută – de dimineaţa până seara, şapte zile pe săptămână”. „Nivelul de tortură la care mă supun este destul de sever”, a adăugat el.

Aceasta nu este prima dată când Musk vorbeşte despre filosofia sa în muncă.

Într-un interviu acordat în 2015 publicaţiei The Wall Street Journal, Musk s-a descris ca fiind un „nano-manager” care era obsedat de „problemele legate de produse”.

„Când văd o maşină, o rachetă sau o navă spaţială, văd doar ceea ce este greşit. Nu văd succesul din spatele muncii mele. Modul asta de a gândi nu reflectă nici pe departe reţeta fericirii”, a adăugat el.

De când a preluat conducerea Twitter, la sfârşitul lunii octombrie, Musk a concediat 3.700 de angajaţi – adică aproximativ 50% din forţa de muncă – şi a cerut ca toţi angajaţii rămaşi să revină la lucrul de la birou, 40 de ore pe săptămână.

Realitatea Live

27 Feb. 2024, 13:59
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
27 Feb. 2024, 13:59 // Actual //  Lupu Eduard

Bitcoin a revenit la nivelul de 57.000 de dolari pentru prima dată de la sfârşitul anului 2021, susţinut de cererea investitorilor prin intermediul fondurilor tranzacţionate la bursă, precum şi de noi achiziţii din partea MicroStrategy Inc, raportează Bloomberg.

Activul digital a crescut cu până la 4,4% pentru a ajunge la 57.039 de dolari, înainte de a se tranzacţiona la 56.534 de dolari marţi la ora 6 dimineaţa la New York. Preţul Bitcoin a crescut cu 32% de la începutul anului, extinzând un raliu prelungit care a alimentat, de asemenea, apetitul speculativ pentru token-uri mai mici precum Ether şi Dogecoin.

O sumă netă de 6,1 miliarde de dolari a fost vărsată într-un lot de ETF-uri Bitcoin de referinţă care au început să se tranzacţioneze în SUA la 11 ianuarie, semnalând o cerere tot mai mare pentru acest simbol dincolo de entuziaştii consacraţi ai activelor digitale.

MicroStrategy, o firmă de software pentru întreprinderi care cumpără Bitcoin ca parte a strategiei sale corporative, a declarat luni că a achiziţionat încă aproximativ 3.000 de jetoane în această lună. Compania deţine în prezent aproximativ 10 miliarde de dolari în Bitcoin.

Valoarea combinată a activelor digitale se ridică acum la aproximativ 2.200 de miliarde de dolari, potrivit CoinGecko, comparativ cu un minim de aproximativ 820 de miliarde de dolari în timpul pieţei bear din 2022, când FTX şi alte platforme cripto s-au prăbuşit. Datele Coinglass arată că poziţii de tranzacţionare cripto în valoare de aproximativ 162 de milioane de dolari care pariază pe preţuri mai mici au fost lichidate în cursul zilelor de luni şi marţi – una dintre cele mai mari cifre pe două zile înregistrate din data de 30 noiembrie.

Acţiunile companiilor legate de cripto-monede au crescut luni în SUA. MicroStrategy a crescut cu 16%, platforma de tranzacţionare Coinbase Global Inc. a crescut cu 17%, iar minerul Marathon Digital Holdings Inc. a urcat cu 22%.

Intrările masive în ETF-urile Bitcoin i-au determinat pe unii observatori din industrie să lanseze o serie de avertismente asupra unei iminente restrângeri a ofertei, deoarece minerii nu reuşesc să genereze suficiente monede pentru a ţine pasul cu cererea.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău