Elon Musk spune că va plăti taxe şi impozite în valoare de 11 miliarde de dolari în 2021. Record pentru SUA

20 Dec. 2021, 14:27
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
20 Dec. 2021, 14:27 // Actual //  Lupu Eduard

Elon Musk spune că va plăti taxe şi impozite în valoare totală de 11 miliarde de dolari în 2021, iar suma anunţată de cel mai bogat om din lume printr-o postare pe Twitter ar reprezenta un record în istoria fisclui american, potrivit Bloomberg, citat de Ziarul Financiar.

O analiză a publicaţiei americane a arătat anterior că şeful Tesla ar avea de plătit taxe de peste 10 miliarde de dolari dacă îşi execută toate contractele de opţiuni care expiră în 2022.

Nivelul ridicat de taxe şi impozite vine după ce Musk a executat aproape 15 milioane de opţiuni şi a vândut milioane de acţiuni pentru acoperi taxele aferente acelor tranzacţii. Asta vine în contextul în care miliardarul a realizat un sondaj pe Twitter luna trecută prin care îşi întreba fanii dacă ar trebui să vândă 10% din participaţia lui la Tesla sau nu.

Trebuie menţionat că acţiunile producătorului auto au crescut cu peste 2.300% în ultimii cinci ani.

După mutarea neobişnuită de a face un sondaj pentru o decizie de asemenea anvergură, preţul acţiunii Tesla a pierdut aproape un sfert din valoare, iar capitalizarea de piaţă a companiei a coborât sub pragul de 1.000 de miliarde până la 937 de miliarde de dolari.

O analiză realizată de ProPublica arăta în luna iunie că Elon Musk a plătit taxe şi impozite destul de reduse raportate la nivelul averii sale. Miliardarul a răspuns şi a spus că el nu primeşte salariu nici de la Tesla nici de la SpaceX şi că se supune unei fiscalizări de 53% din sumă atunci când îşi execută opţiunile.

Elon Musk a mai declarat o dată luna aceasta că va plăti în 2021 taxe mai mult decât orice alt american din istorie. Declaraţia lui a venit ca un răspuns la atacul lansat de senatoarea Elizabeth Warren, care a profitat de momentul în care revista Time l-a desemnat pe miliardar „Personalitatea anului 2021” pentru a-l trage la răspundere cu privire la taxele şi impozitele pe care le plăteşte.

Realitatea Live

08 Dec. 2022, 16:18
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Dumitrita Culiuc
08 Dec. 2022, 16:18 // Bani și Afaceri //  Dumitrita Culiuc

O transmisiune include PATRU componente principale și peste 20 de platforme de difuzare concomitent.

  1. Difuzarea evenimentului pe rlive.md și în mod automat pe realitatea.md, bani.md, rupor.md (ru), moldovalive.md (eng); Transmisiunile sunt păstrate în arhiva rlive.md și pot fi accesate sau descărcate oricând, fără limitări de acces tehnic sau de abonament.
  2. Transmisiunile sunt difuzate în direct pe pagina de Facebook sau Youtube ale beneficiarului și pe rețelele sociale ale platformelor grupului Realitatea – realitatea.md, rlive.md, bani.md, rupor.md, moldovalive.md.
  3. Difuzarea evenimentului pe RLIVE TV (2 difuzări minim); RLIVE TV este distribuit de toate rețelele de cablu și IPTV, ceea ce asigură o acoperire de peste 80% din țară. De asemenea, RLIVE TV este distribuit online pe site-urile de știri diez.md, deschide.md, ziarulnational.md, nordnews.md, zugo.md, paranteze.md, moldova.org, newsmaker.md, economica.net (România) și realitatea.md, rlive.md, bani.md, rupor.md, moldovalive.md.
  4. Publicarea de comunicate sau știri din evenimente; Fiecare transmisiune live va fi susținută de publicarea comunicatului sau a unei știri din eveniment pe realitatea.md sau la solicitare, suplimentar, pe – bani.md (română), rupor.md (rusă), moldovalive.md (engleză). Știrile sau comunicatele, în mod automat sunt difuzate și pe rețelele sociale ale realitatea.md.

Pentru mai multă diversitate și comoditate, urmărește-ne pe TELEGRAM!

Suplimentar, la solicitare, se poate realiza Ora de LIVE cu Traian; Reportaj de la eveniment cu plasare pe realitatea.md, bani.md, rupor.md (ru), moldovalive.md (eng) și RLIVE TV; Feedback de la participanți (înregistrare video + editare video); sau orice Servicii de comunicare – comunicate, SMM, Infografii, Videografii, Animație 2D, etc.

Pentru mai multe detalii, contactați-ne pe publicitate@realitatea.md

P.

 

 

 

 

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău