Eroii din desenele animate de pe cutiile cu alimente – interziși în mai multe țări. Iată motivul și FOTO

06 Mai 2021, 10:38
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Otilia Cotruța
06 Mai 2021, 10:38 // Bani și Afaceri //  Otilia Cotruța

Ce asociați cu sintagma „hrană pentru copii”? Dacă un bebeluș locuiește în casa ta, atunci probabil, cunoști despre faptul că mâncarea pentru cei mici nu are niciun gust prea pronunțat. Cel mai probabil acestea sunt piureuri și cereale pentru bebeluși. Și dacă un copil adult locuiește deja în casa ta, atunci cu siguranță „mâncarea” sa este inseparabilă de dulciuri, înghețată, marshmallows, cereale și alte dulciuri. Dar doar din cauza abundenței tuturor acestor bunătăți, problema obezității la copii se acutizează în mai multe țări.

În plus, abundența acestor bunătăți determină adesea coșul alimentar al familiei. De exemplu, în Marea Britanie, luptătorii pentru o alimentație sănătoasă au efectuat un studiu și au constatat că majoritatea părinților britanici sunt ghidați de gusturile copiilor lor, iar alegerea copiilor determină ce va mânca restul familiei.

Un alt punct este că cel mai adesea mâncarea preferată de copii este etalarea personajului lor preferat de desene animate sau a unui personaj fermecător. Această practică este omniprezentă: pe cutiile cerealelor cu mult zahăr poate fi înfățișat un unicorn, pe monedele de ciocolată – eroi de la Paw Patrol, pe gummies – Masha și Ursul sau Peppa Pig. Și această tradiție este veche de mulți ani: de exemplu, Nestlé desenează un iepure Nesquik de câteva decenii. Acesta este marketing, iar producătorii de produse alimentare sunt încântați să folosească aceste tehnici.

Rezultate Studiu

Britanicii au efectuat chiar și un studiu: au cerut copiilor să aleagă între fursecuri sănătoase cu morcovi și cereale cu un personaj amuzant de desene animate. Și ce crezi că au ales majoritatea copiilor? Desigur, cereale cu un erou.

Dar, în ultimii ani, țările îngrijorate de dietele nesănătoase și copiii supraponderali au început să interzică personajele de desene animate pe pachetele cu junk food. Aceștia acuză producătorii că manipulează conștiința copiilor și faptul că mulți lucrători alimentari profită de lipsa de experiență a copiilor, obligându-i să fie tentați de ambalaje frumoase.

Alimentele nesănătoase se referă la toate alimentele și băuturile care au un conținut ridicat de zahăr, sare, grăsimi și calorii. De exemplu, în Chile, o lege similară există de șase ani: aici majoritatea produselor nesănătoase au ambalaje neutre. În plus, toate chips-urile, dulciurile și cerealele au o avertizare despre junk food.

Recent, și Mexic a introdus o interdicție similară: în țara lor, Chester, care iubește cheetos, și alte personaje sunt acum interzise. Chester, care a avut pachete de cipuri de la mijlocul anilor 1980, a fost înlocuită în Mexic cu un „C” cu majuscule, deși are în continuare culoarea caracteristică a ghepardului.

În plus, producătorii au fost obligați să indice pe ambalaje cu astfel de alimente că conțin un conținut ridicat de grăsimi, zahăr și alte substanțe nocive. În alte țări, se sugerează punerea eroilor de desene animate pe pachetele cu alimente sănătoase, care sunt bune pentru organism.

Realitatea LiveȘedința Comisiei Electorale Centrale, din 14 iunie 2021
Secțiile de vot în diasporă: Curtea de Apel a reluat procesul de judecată
Ședința Consiliului de Integritate, din 14 iunie 2021
Un nou protest în fața Guvernului de la Chișinău
Centrul pentru Jurnalism Independent lansează primul raport de monitorizare a presei audiovizuale în campania electorală
O nouă ședință la Curtea de Apel Chișinău cu privire la numărul secțiilor de votare deschise în străinătate
Protest organizat de Alianța pentru Unirea Românilor la Ministerul Afacerilor Interne
Ședința operativă a serviciilor Primăriei Chișinău, din 14 iunie 2021
Evenimentul de comemorare a 80 de ani de la primul val de deportări (13 iunie 1941)
14 Iun. 2021, 17:10
 // Categoria: Oameni şi Idei // Autor:  Dumitrita Culiuc
14 Iun. 2021, 17:10 // Oameni şi Idei //  Dumitrita Culiuc

Victor Buzatu, un tânăr din raionul Ialoveni a început o afacere cu prepelițe încă în perioada studiilor de master. A lansat afacerea împreună cu alți 2 colegi din dorința de a face cât mai repede bani, însă după o perioadă a rămas singur, scrie AgroTV.

„A început demult, din 2014, atunci când eram studenți la master. Împreună cu doi colegi, am pornit afacerea, era un moment când ne-am regăsit la master cu mult timp liber și ne gândeam cu ce să ne ocupăm. A apărut această idee, după care a urmat o perioadă de analiză, două-trei săptămâni. Atunci eram mai tineri, ne doream cât mai repede să facem bani și aceasta era activitatea care ne promitea în cel mai scurt timp să ne întoarcem investițiile, respectiv, am decis să creștem prepelițe,”  afirmă Victor Buzatu, antreprenor.

Victor Buzatu a lansat afacerea împreună cu alți doi colegi, însă cei doi au renunțat și Victor a rămas singur. Acum este ajutat de familie.

„Atunci când noi am început, ele promiteau să-și întoarcă investiția în cel mai scurt timp, pentru că ele cresc relativ repede, în 45 de zile noi avem păsările mature pe care le putem sacrifica. Un alt avantaj este și spațiu mic pentru creșterea lor. Într-o încăpere de 40 m, se poate de crescut o mie de prepelițe, inclusiv loc pentru păsări mature și tineret.”

Victor Buzatu vinde carne și ouă de prepeliță, iar sezonier vinde și păsări și pui vii.

„Noi valorificăm din ele în primul rând carnea proaspătă și ouăle pentru consum. Sezonier vindem pasărea vie sau puii mici, de obicei primăvara persoanele care au gospodării pot crește și prepelițe, dar anul împrejur noi valorificăm carnea și ouăle lor.”

Antreprenorul menționează că ouăle de prepeliță au o valoarea nutrițională ridicată, în special dacă sunt consumate crude.

„Produsul acesta, pe care noi îl considerăm oușoarele de aur, recomandăm să fie consumate în stare crudă, așa poate să ne ofere toate calitățile pe care le posedă. Odată ce noi deja le preparăm, se pierde puțin din ceea ce au în interior.”

Potrivit lui Victor, creșterea de prepelițe este o afacere profitabilă, dar trebuie planificată foarte bine. De asemenea, crescătorul de prepelițe a fost afectat și de pandemia de Coronavirus.

„Da, în general este o afacere profitabilă, doar că pandemia ne-a afectat și pe noi foarte mult, pentru că activitatea noastră este una sezonieră. În primul rând, noi simțim posturile religioase. Atunci când e post, cererea la produsele noastre scade esențial, mai ales în Postul Mare și cel de Crăciun. Pe lângă asta, este o afacere care se bazează pe nunți și cumetrii, sezonul ceremoniilor,” menționează Victor Buzatu, antreprenor.

Victor Buzatu vinde carnea de prepeliță cu 130 de lei kilogramul, iar ouăle se vând cu un leu bucata.


 
Ultimele aplauze pentru interpretul Iurie Sadovnic
Ultimele aplauze pentru interpretul Iurie Sadovnic
Exerciții demonstrative de luptă corp la corp, la Armata Națională
Exerciții demonstrative de luptă corp la corp, la Armata Națională
Patru turnuri de răcire din Marea Britanie, puse la pământ
Patru turnuri de răcire din Marea Britanie, puse la pământ
Veneția: proteste față de revenirea vaselor de croazieră în lagună
Veneția: proteste față de revenirea vaselor de croazieră în lagună
Protestul Die-in/Умирание, la Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului
Protestul Die-in/Умирание, la Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului
Concurs de desene, lansat de Ministerul Justiției
Concurs de desene, lansat de Ministerul Justiției
Activități pentru copii, la Școala Securității a IGSU
Activități pentru copii, la Școala Securității a IGSU
Maratonul de vaccinare pe roți continuă în Chișinău
Maratonul de vaccinare pe roți continuă în Chișinău
Rezidenții Goma revin acasă după erupția vulcanului Congo
Rezidenții Goma revin acasă după erupția vulcanului Congo