Eroii din desenele animate de pe cutiile cu alimente – interziși în mai multe țări. Iată motivul și FOTO

06 Mai 2021, 10:38
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Otilia Cotruța
06 Mai 2021, 10:38 // Bani și Afaceri //  Otilia Cotruța

Ce asociați cu sintagma „hrană pentru copii”? Dacă un bebeluș locuiește în casa ta, atunci probabil, cunoști despre faptul că mâncarea pentru cei mici nu are niciun gust prea pronunțat. Cel mai probabil acestea sunt piureuri și cereale pentru bebeluși. Și dacă un copil adult locuiește deja în casa ta, atunci cu siguranță „mâncarea” sa este inseparabilă de dulciuri, înghețată, marshmallows, cereale și alte dulciuri. Dar doar din cauza abundenței tuturor acestor bunătăți, problema obezității la copii se acutizează în mai multe țări.

În plus, abundența acestor bunătăți determină adesea coșul alimentar al familiei. De exemplu, în Marea Britanie, luptătorii pentru o alimentație sănătoasă au efectuat un studiu și au constatat că majoritatea părinților britanici sunt ghidați de gusturile copiilor lor, iar alegerea copiilor determină ce va mânca restul familiei.

Un alt punct este că cel mai adesea mâncarea preferată de copii este etalarea personajului lor preferat de desene animate sau a unui personaj fermecător. Această practică este omniprezentă: pe cutiile cerealelor cu mult zahăr poate fi înfățișat un unicorn, pe monedele de ciocolată – eroi de la Paw Patrol, pe gummies – Masha și Ursul sau Peppa Pig. Și această tradiție este veche de mulți ani: de exemplu, Nestlé desenează un iepure Nesquik de câteva decenii. Acesta este marketing, iar producătorii de produse alimentare sunt încântați să folosească aceste tehnici.

Rezultate Studiu

Britanicii au efectuat chiar și un studiu: au cerut copiilor să aleagă între fursecuri sănătoase cu morcovi și cereale cu un personaj amuzant de desene animate. Și ce crezi că au ales majoritatea copiilor? Desigur, cereale cu un erou.

Dar, în ultimii ani, țările îngrijorate de dietele nesănătoase și copiii supraponderali au început să interzică personajele de desene animate pe pachetele cu junk food. Aceștia acuză producătorii că manipulează conștiința copiilor și faptul că mulți lucrători alimentari profită de lipsa de experiență a copiilor, obligându-i să fie tentați de ambalaje frumoase.

Alimentele nesănătoase se referă la toate alimentele și băuturile care au un conținut ridicat de zahăr, sare, grăsimi și calorii. De exemplu, în Chile, o lege similară există de șase ani: aici majoritatea produselor nesănătoase au ambalaje neutre. În plus, toate chips-urile, dulciurile și cerealele au o avertizare despre junk food.

Recent, și Mexic a introdus o interdicție similară: în țara lor, Chester, care iubește cheetos, și alte personaje sunt acum interzise. Chester, care a avut pachete de cipuri de la mijlocul anilor 1980, a fost înlocuită în Mexic cu un „C” cu majuscule, deși are în continuare culoarea caracteristică a ghepardului.

În plus, producătorii au fost obligați să indice pe ambalaje cu astfel de alimente că conțin un conținut ridicat de grăsimi, zahăr și alte substanțe nocive. În alte țări, se sugerează punerea eroilor de desene animate pe pachetele cu alimente sănătoase, care sunt bune pentru organism.

Realitatea Live

27 Sept. 2021, 17:24
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Dumitrita Culiuc
27 Sept. 2021, 17:24 // Bani și Afaceri //  Dumitrita Culiuc

Fondatorul Microsoft, Bill Gates, investește 50 de milioane de dolari într-un un start-up care dezvoltă roboți care cultivă plante într-un mod sustenabil. De asemenea, omul de afaceri deține o suprafață considerabilă de terenuri agricole, ceea ce demonstrează încă o dată interesul lui pentru acest domeniu.

Astfel, Start-up-ul Iron Ox din Silicon Valley a atras o finanțare de 50 milioane dolari de la fondul de investiții Breakthrough Energy, deținut de Bill Gates.

Compania construiește roboți care pot cultiva plante cu ajutorul unui sistem hidroponic. Acest sistem presupune ca rădăcinile plantelor să fie scufundate într-o soluție nutritivă pe bază de apă și nutrienți sau plante într-un mediu poros, care reține soluția nutritivă, permite oxigenarea rădăcinilor și oferă suport de creștere plantelor, scrie WallStreet.

Roboții au senzori care permit măsurarea nitrogenului și aciditatea solului pentru a cultiva plante sănătoase. Prin această tehnologie dezvoltată de start-up se vor pute crește plante precum căpșune, busuioc thailandez, roșii, coriandru și pătrunjel.

Iron Ox are în grijă o fermă în nordul Californiei, iar începând cu acest an start-up-ul a început construcția unei noi ferme în Lockhart, Texas.

Recent, Bill Gates a reușit să strângă un miliard dolari pentru a dezvolta energie verde și regenerabilă pentru a lupta împotriva schimbărilor climatice și a poluării.

 
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală