EURO 2020: Italia o întâlnește pe Anglia pe Wembley. Totul despre finala Campionatului European

11 Iul. 2021, 11:30
 // Categoria: Actual // Autor:  Dumitrita Culiuc
11 Iul. 2021, 11:30 // Actual //  Dumitrita Culiuc

Astăzi, 11 iulie, de la ora 22:00 aflăm cine ia acasă trofeul de campioană europeană la fotbal. Italia o întâlnește Anglia pe Wembley.

Italia – Anglia. Cum a arătat parcursul celor două până în finală

Ambele și-au câștigat grupa. Italia a terminat pe primul loc în Grupa A, cu maximum de puncte. A învins Turcia, Elveția și Țara Galilor fără să primească gol. Apoi în rundele eliminatorii, a trecut de Austria, Belgia și Spania.

De partea cealaltă, Anglia a strâns 7 puncte în grupa cu Croația, Cehia și Scoția, apoi a eliminat Germania, Ucraina și Danemarca. Un parcurs parcă ceva mai ușor pentru englezi, dar totul se rezumă la meciul de diseară.

Italia – Anglia. Ce ne spun cifrele înainte de meci

Italia are golaverajul 13-3, în timp ce Anglia are un atac mai slab, dar o defensivă mai bună, cu golaverajul de 10-1. Harry Kane e marcatorul principal al Angliei, cu 4 goluri, în timp ce Italia are 5 jucători care au marcat de câte 2 ori. Italia e mai exeprimentată în finale, e a patra oară când ajung în finală, ba chiar au și câștigat trofeul o dată, în timp ce Anglia e în premieră în ultimul act, dar au și avantajul terenului propriu, pentru că meciul se joacă pe Wembley. Iar în meciurile directe Italia stă mai bine, cu 11 victorii pentu „Squadra Azzurra”, 8 egaluri și 8 victorii pentru „The Three Lions”. Unde mai pui că la ultimul meci oficial dintre cele două, la Monidalul din 2014, Italia a câștigat cu 2-1.

Italia – Anglia. Echipele probabile

Italia: Donnarumma – Di Lorenzo, Bonucci, Chiellini, Emerson – Verratti, Jorginho, Barella – Chiesa, Immobile, Insigne.

Anglia: Pickford – Walker, Stones, Maguire, Shaw – Phillips, Rice – Saka, Mount, Sterling – Kane.

Meciul poate fi urmărit în aer liber în Scuarul Teatrului de Operă și Balet din Chișinău. De asemenea, puteți merge cu prietenii într-unul din localurile din capitală.

 

 

Realitatea Live

30 Iul. 2021, 18:07
 // Categoria: Actual // Autor:  Dumitrita Culiuc
30 Iul. 2021, 18:07 // Actual //  Dumitrita Culiuc

Fostul șef al Inspectoratului General al Poliției și ministru al Apărării, Alexandru Pînzari, vine cu o primă reacție după ce Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale a confirmat reținerea acestuia. Conform ultimelor informații, Pînzari a fost reținut pentru 72 de ore.

Ofițerii nu trebuie jăliți, dar protejați. Și totuși, ar fi bine sa nu se grăbească nimeni și să mă ardă pe rug, sau să dea note activității mele. Există instituții de drept în acest Stat, care trebuie să-și facă treaba și să nu admită erori în astfel de acțiuni. Știam care sunt “bunele intenții” ale unor persoane interesate de acest caz și tocmai de asta, nu sunt surprins de nimic. Un lucru vreau să vă zic acum, eu răspund de fiecare acțiune a mea și sunt responsabil doar de ceea ce am făcut, nu de ceea ce “li se pare unora”. Astfel, pe cazul dat, legislația nu am încălcat, iar tot ceea ce trebuie să comunic celor care gestionează cazul voi comunica și voi fi maxim transparent și deschis, se arată într-un mesaj publicat de Alexandru Pînzari pe pagina sa de Facebook, car ar fi fost transmis prin intermediul familiei.

Reținerea lui Pînzari are loc în dosarul ce vizează activitatea angajaților fostei Direcții nr.5 din cadrul INI al IGP al MAI, anunță PG.

„Astfel, în dimineața zilei de 30 iulie 2021, au fost efectuate percheziții în automobilul și domiciliul unui alt figurant pe dosar, care ocupa, la momentul comiterii faptelor infracționale, funcții de conducere în cadrul IGP al MAI. În rezultatul perchezițiilor, au fost ridicate dispozitive electronice și înscrisuri. Ulterior, figurantul a fost reținut și la moment, procurorii se află în fază de audiere propriu-zisă a bănuitului”, se arată în comunicatul PG.

Procurorii, în următoarele 48 sau, după caz, 72 de ore, urmează să se determine asupra calității procesuale ulterioare a persoanei în cauză, precum și asupra măsurii preventive.

„Pe dosar sunt preconizate și alte acțiuni de urmărire penală. Pe parcurs, odată cu avansarea investigațiilor, procuratura va reveni cu noi detalii”, mai anunță PG.

PCCOCS amintește că dosarul este cercetat prin prisma comiterii următoarelor infracțiuni: „abuz de serviciu”, „delapidarea averii statului”, „trecerea ilegală a frontierei de stat”, „divulgarea secretului de stat” și „fals în acte publice”.

 
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală