Facebook câștigă aproximativ 220.000 $ pe minut și 3.700 $ pe secundă. Ce pierderi au provocat întreruperile de aseară

05 Oct. 2021, 09:51
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Dumitrita Culiuc
05 Oct. 2021, 09:51 // Bani și Afaceri //  Dumitrita Culiuc

Întreruperile masive ale Facebook au un impact negativ și asupra „buzunarului” rețelei de socializare.

Fortune și Snopes estimează că cea mai mare rețea socială din lume a pierdut deja venituri de cel puțin 60 de milioane de dolari, deoarece aplicațiile sale, inclusiv Instagram și WhatsApp, au ieșit offline ieri seara, 4 octombrie 2021.

Pentru a calcula pierderile companiei s-au analizat câștigurile din al doilea trimestru. În acea perioadă de trei luni, Facebook a raportat venituri de aproximativ 29 de miliarde de dolari. Asta înseamnă că Facebook câștigă aproximativ 319,6 milioane de dolari pe zi în venituri, 13,3 milioane de dolari pe oră, 220.000 de dolari pe minut și 3.700 de dolari pe secundă. Punctele de vânzare au folosit apoi aceste numere pentru a calcula pierderile de venit pe baza duratei de întrerupere.

Estimările subliniază impactul financiar al unei întreruperi masive asupra activității publicitare Facebook. Compania a declarat că lucrează la restabilirea serviciilor sale, dar nu a spus ce anume cauzează întreruperea. Facebook este în prezent copie de rezervă pentru unii oameni.

„Suntem conștienți de faptul că unii oameni au probleme în accesarea aplicațiilor și produselor noastre. Lucrăm pentru ca lucrurile să revină la normal cât mai repede posibil și ne cerem scuze pentru orice inconveniențe”, a postat pe Facebook pe Twitter.

Veniturile pierdute nu au fost singura problemă financiară întâlnită de Facebook luni. Acțiunile companiei au scăzut cu aproape 5%, până la 326,23 dolari pe acțiune, pe fondul unei vânzări largi a stocurilor de social media. (Acțiunile de Twitter și Snap au scăzut ambele cu peste 5%.)

Din această cauză, averea netă a CEO-ului Mark Zuckerberg a scăzut la 121,6 miliarde de dolari. Acum se situează sub co-fondatorul Microsoft, Bill Gates, și este a cincea cea mai bogată persoană din lume, potrivit Bloomberg.

Realitatea Live

13 Aug. 2022, 19:22
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
13 Aug. 2022, 19:22 // Actual //  Lupu Eduard

Kremlinul le propune agenților FSB salarii de opt ori mai mari decât în mod normal, dar majoritatea refuză să fie detașați în zonele ocupate de ruși în Ucraina. O situație asemănătoare se regăsește și în armata rusă, unde se caută voluntari din rândul civililor care nu au nicio pregătire militară.

În ciuda salariilor de opt ori mai mari decât în mod normal, agenții FSB ruși refuză, categoric, să fie detașați în zonele din Ucraina ocupate de Rusia.

Moscova are nevoie urgentă atât de agenți de informații regulate, cât și de agenți de informații militare pentru a-și impune dominația în cele două „republici populare” din estul Ucrainei, Donețk și Luhansk, dar și în regiunile Kherson, Zaporozhzhia și Harkov.

Pentru a evita astfel de detașări, agenții FSB obțin certificate medicale de la medici, ceea ce le permite să rămână în localitățile de origine.

O sursă din FSB a declarat că nu există niciun interes pentru o detașare în zonele ocupate de ruși în Ucraina. „Am sunat 200 de oameni [pensionari] și doar trei au spus că se vor gândi la asta. Asta în ciuda promisiunilor de plăți și beneficii uriașe”, a declarat sursa.

În ciuda salariului ce poate ajunge până la 5.000 de lire sterline pe lună, majoritatea agenților refuză oferta venită din partea Kremlinului. „Departamentele de personal îi cheamă în mod activ pe foștii angajați, chiar și pe cei concediați pe motive de discreditare”, se arată în raportorul Kremlinului.

Lipsa de loialitate față de Vladimir Putin din partea agenților de informații reflectă clar o reticență din partea lor de a fi transferați în teritoriile cucerite de ruși.

Unii dintre cei care au acceptat oferta venită de la Moscova susțin că sunt „epuizați”, după ce timp de jumătate de an au avut sarcini intensive, iar vacanțele lor au fost anulate în timpul războiului. De altfel, Kremlin a recrutat prizonieri neantrenați și civili, care au fost trimiși să lupte, pe front, împotriva armatei ucrainene, scrie mirror.co.uk.

La începutul lunii iulie, închisorile și companiile din Rusia au anunțat că recrutează voluntari care vreau să lupte în Ucraina. Deținuții care acceptă acest lucru pot beneficia de amnistii, dar și de bani în plus.

Pentru mai multă diversitate și comoditate, urmărește contul nostru de INSTAGRAM!

 

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău