Facebook câștigă aproximativ 220.000 $ pe minut și 3.700 $ pe secundă. Ce pierderi au provocat întreruperile de aseară

05 Oct. 2021, 09:51
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Dumitrita Culiuc
05 Oct. 2021, 09:51 // Bani și Afaceri //  Dumitrita Culiuc

Întreruperile masive ale Facebook au un impact negativ și asupra „buzunarului” rețelei de socializare.

Fortune și Snopes estimează că cea mai mare rețea socială din lume a pierdut deja venituri de cel puțin 60 de milioane de dolari, deoarece aplicațiile sale, inclusiv Instagram și WhatsApp, au ieșit offline ieri seara, 4 octombrie 2021.

Pentru a calcula pierderile companiei s-au analizat câștigurile din al doilea trimestru. În acea perioadă de trei luni, Facebook a raportat venituri de aproximativ 29 de miliarde de dolari. Asta înseamnă că Facebook câștigă aproximativ 319,6 milioane de dolari pe zi în venituri, 13,3 milioane de dolari pe oră, 220.000 de dolari pe minut și 3.700 de dolari pe secundă. Punctele de vânzare au folosit apoi aceste numere pentru a calcula pierderile de venit pe baza duratei de întrerupere.

Estimările subliniază impactul financiar al unei întreruperi masive asupra activității publicitare Facebook. Compania a declarat că lucrează la restabilirea serviciilor sale, dar nu a spus ce anume cauzează întreruperea. Facebook este în prezent copie de rezervă pentru unii oameni.

„Suntem conștienți de faptul că unii oameni au probleme în accesarea aplicațiilor și produselor noastre. Lucrăm pentru ca lucrurile să revină la normal cât mai repede posibil și ne cerem scuze pentru orice inconveniențe”, a postat pe Facebook pe Twitter.

Veniturile pierdute nu au fost singura problemă financiară întâlnită de Facebook luni. Acțiunile companiei au scăzut cu aproape 5%, până la 326,23 dolari pe acțiune, pe fondul unei vânzări largi a stocurilor de social media. (Acțiunile de Twitter și Snap au scăzut ambele cu peste 5%.)

Din această cauză, averea netă a CEO-ului Mark Zuckerberg a scăzut la 121,6 miliarde de dolari. Acum se situează sub co-fondatorul Microsoft, Bill Gates, și este a cincea cea mai bogată persoană din lume, potrivit Bloomberg.

Realitatea Live

01 Dec. 2022, 17:45
 // Categoria: Actual // Autor:  Dumitrita Culiuc
01 Dec. 2022, 17:45 // Actual //  Dumitrita Culiuc

Guvernele Uniunii Europene au ajuns joi la un acord provizoriu privind introducerea unui plafon de preţ de 60 de dolari pentru un baril de petrol rusesc exportat pe mare. Pe lângă aceasta, UE vrea să adopte și un mecanism de ajustare care ar permite menţinerea plafonului la cel puţin 5% sub preţul pieţei, a declarat pentru Reuters un diplomat european.

Polonia, ţară care a militat pentru ca acest plafon să fie fixat la cel mai redus nivel posibil, are timp până la ora 15.00 GMT să accepte acordul provizoriu, care ulterior va avea nevoie să fie aprobat vineri de toate guvernele UE prin procedură scrisă, a precizat diplomatul citat de Reuters.

„Plafonul de preţ a fost stabilit la 60 de dolari însoţit de o prevedere pentru a-l menţine la 5% sub preţul pieţei pentru ţiţeiul rusesc, pe baza cifrelor IEA. Polonia are timp până la ora 16.00 CET să fie de acord. Dacă va face acest lucru, mâine va fi o procedură scrisă pentru aprobare”, a spus diplomatul.

Potrivit mai multor diplomaţi europeni, Lituania şi Estonia, care anterior au sprijinit eforturile Poloniei de a stabili plafonul de preţ fie fixat la cel mai redus nivel posibil, sunt şi ele de acord cu o limită de 60 de dolari per baril.

Joi în jurul orei 13.52 GMT preţul de piaţă al ţiţeiului rusesc Ural era de 70,3 dolari per baril.

Ideea plafonării preţului pentru ţiţeiul rusesc exportat pe mare a fost sugerată de Grupul celor şapte state puternic industralizate (G7), în ideea de a limita veniturile strânse de Moscova din exporturile de petrol, şi în consecinţă a capacităţii Moscovei de a finanţa invazia din Ucraina, fără a evita însă un şoc global în aprovizionarea cu petrol.

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău