Facebook câștigă aproximativ 220.000 $ pe minut și 3.700 $ pe secundă. Ce pierderi au provocat întreruperile de aseară

05 Oct. 2021, 09:51
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Dumitrita Culiuc
05 Oct. 2021, 09:51 // Bani și Afaceri //  Dumitrita Culiuc

Întreruperile masive ale Facebook au un impact negativ și asupra „buzunarului” rețelei de socializare.

Fortune și Snopes estimează că cea mai mare rețea socială din lume a pierdut deja venituri de cel puțin 60 de milioane de dolari, deoarece aplicațiile sale, inclusiv Instagram și WhatsApp, au ieșit offline ieri seara, 4 octombrie 2021.

Pentru a calcula pierderile companiei s-au analizat câștigurile din al doilea trimestru. În acea perioadă de trei luni, Facebook a raportat venituri de aproximativ 29 de miliarde de dolari. Asta înseamnă că Facebook câștigă aproximativ 319,6 milioane de dolari pe zi în venituri, 13,3 milioane de dolari pe oră, 220.000 de dolari pe minut și 3.700 de dolari pe secundă. Punctele de vânzare au folosit apoi aceste numere pentru a calcula pierderile de venit pe baza duratei de întrerupere.

Estimările subliniază impactul financiar al unei întreruperi masive asupra activității publicitare Facebook. Compania a declarat că lucrează la restabilirea serviciilor sale, dar nu a spus ce anume cauzează întreruperea. Facebook este în prezent copie de rezervă pentru unii oameni.

“Suntem conștienți de faptul că unii oameni au probleme în accesarea aplicațiilor și produselor noastre. Lucrăm pentru ca lucrurile să revină la normal cât mai repede posibil și ne cerem scuze pentru orice inconveniențe”, a postat pe Facebook pe Twitter.

Veniturile pierdute nu au fost singura problemă financiară întâlnită de Facebook luni. Acțiunile companiei au scăzut cu aproape 5%, până la 326,23 dolari pe acțiune, pe fondul unei vânzări largi a stocurilor de social media. (Acțiunile de Twitter și Snap au scăzut ambele cu peste 5%.)

Din această cauză, averea netă a CEO-ului Mark Zuckerberg a scăzut la 121,6 miliarde de dolari. Acum se situează sub co-fondatorul Microsoft, Bill Gates, și este a cincea cea mai bogată persoană din lume, potrivit Bloomberg.

Realitatea Live

21 Oct. 2021, 17:06
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
21 Oct. 2021, 17:06 // Actual //  Lupu Eduard

Operatorul de transport și sistem din România, Transgaz, a anunțat miercuri că, începând cu aceeași zi, oferă capacitate de rezervare disponibilă în punctul de interconectare (PI) Ungheni, pentru companiile dispuse să exporte (sau să importe, însă nu este cazul dat fiind criza de la Chișinău) gaze în Republica Moldova. Rămâne de văzut dacă vor exista companii interesate și dacă Chișinăul este dispus să plătească prețul de pe bursele din România, destul de ridicat în comparație cu cel pe care-l avea negociat până în acest an cu Gazprom.

Gazoductul Ungheni-Chișinău, prin care România poate exporta gaze naturale în Republica Moldova, a fost pus în funcțiune de la 1 octombrie 2021 și poate asigura întregul necesar de consum de peste Prut, cu excepția Transnistriei, rămânând doar ca furnizorii interesați să înceapă să nominalizeze volumele pe care vor să le vândă, anunțase marți directorul Departamentului Strategie și Management Corporativ al operatorului sistemului național de transport Transgaz, Elisabeta Ghidiu, la videoconferința Profit.ro Oil&Gas – “Unde sunt gazele din Marea Neagră când avem mai mare nevoie?”, citată de profit.ro.

Pentru anul gazier în curs, Transgaz precizează că vor fi oferite produse de capacitate fermă grupată zilnice, lunare și trimestriale, și intrazilnice, pe ambele direcții de transport. În situația în care, la licitațiile zilnice, oferta de capacitate fermă grupată a fost epuizată, sau nu a fost oferită, Transgaz va oferi produse de capacitate întreruptibilă pentru ziua următoare. Miercuri, la prima licitație organizată, Transgaz a oferit o capacitate de export de aproximativ 55 mii MWh/zi, la un tarif de ieșire de 0,004275 RON/KWh/zi, plus unul de intrare de 0,00835 lei moldovenești/KWh/zi (0,00205 RON/KWh/zi) perceput de Vestmoldtransgaz (filiala Transgaz din Republica Moldova). În ceea ce privește capacitatea de import oferită, și aceasta de două ori mai mică, de aproximativ 21,2 MWh/zi, la un tarif de ieșire, perceput de Vestmoldtransgaz, de 0,00923 lei moldovenești/KWh/zi (0,00227 RON/KWh/zi), și unul de intrare, perceput de Transgaz, de 0,00445 RON/MWh/zi).

Așa cum a scris Profit.ro, Transgaz se teme că volumul de gaze ce urmează a fi scos la tranzacționare iarna aceasta pe platformele Bursei Române de Mărfuri (BRM) va fi unul insuficient și vrea să cumpere cantitatea de gaze necesară echilibrării Sistemului Național de Transport (SNT) din import.

Singura variantă în care Republica Moldova s-ar putea alimenta cu gaz din România pare a fi majorarea importurilor prin punctul de interconectare de Negru Vodă, pe unde intră în țară gaz rusesc din TurkStream, dar pentru aceasta este nevoie de “acordul” Gazprom.

 
Expoziția “Portretele Femeilor Puternice”, în centrul Capitalei
Expoziția “Portretele Femeilor Puternice”, în centrul Capitalei
Zeci de arbori, sădiţi pe „Aleea Liceenilor 2021” din Chişinău
Zeci de arbori, sădiţi pe „Aleea Liceenilor 2021” din Chişinău
10 laboratoare renovate au fost inaugurate la UTM, datorită unei investiții în valoare de două milioane de euro
10 laboratoare renovate au fost inaugurate la UTM, datorită unei investiții în valoare de două milioane de euro
Expoziția „Tătarii lituanieni în documentele de arhivă”
Expoziția „Tătarii lituanieni în documentele de arhivă”
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie