Facebook câștigă aproximativ 220.000 $ pe minut și 3.700 $ pe secundă. Ce pierderi au provocat întreruperile de aseară

05 Oct. 2021, 09:51
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  MD Bani
05 Oct. 2021, 09:51 // Bani și Afaceri //  MD Bani

Întreruperile masive ale Facebook au un impact negativ și asupra „buzunarului” rețelei de socializare.

Fortune și Snopes estimează că cea mai mare rețea socială din lume a pierdut deja venituri de cel puțin 60 de milioane de dolari, deoarece aplicațiile sale, inclusiv Instagram și WhatsApp, au ieșit offline ieri seara, 4 octombrie 2021.

Pentru a calcula pierderile companiei s-au analizat câștigurile din al doilea trimestru. În acea perioadă de trei luni, Facebook a raportat venituri de aproximativ 29 de miliarde de dolari. Asta înseamnă că Facebook câștigă aproximativ 319,6 milioane de dolari pe zi în venituri, 13,3 milioane de dolari pe oră, 220.000 de dolari pe minut și 3.700 de dolari pe secundă. Punctele de vânzare au folosit apoi aceste numere pentru a calcula pierderile de venit pe baza duratei de întrerupere.

Estimările subliniază impactul financiar al unei întreruperi masive asupra activității publicitare Facebook. Compania a declarat că lucrează la restabilirea serviciilor sale, dar nu a spus ce anume cauzează întreruperea. Facebook este în prezent copie de rezervă pentru unii oameni.

„Suntem conștienți de faptul că unii oameni au probleme în accesarea aplicațiilor și produselor noastre. Lucrăm pentru ca lucrurile să revină la normal cât mai repede posibil și ne cerem scuze pentru orice inconveniențe”, a postat pe Facebook pe Twitter.

Veniturile pierdute nu au fost singura problemă financiară întâlnită de Facebook luni. Acțiunile companiei au scăzut cu aproape 5%, până la 326,23 dolari pe acțiune, pe fondul unei vânzări largi a stocurilor de social media. (Acțiunile de Twitter și Snap au scăzut ambele cu peste 5%.)

Din această cauză, averea netă a CEO-ului Mark Zuckerberg a scăzut la 121,6 miliarde de dolari. Acum se situează sub co-fondatorul Microsoft, Bill Gates, și este a cincea cea mai bogată persoană din lume, potrivit Bloomberg.

Realitatea Live

28 Mai 2024, 16:41
 // Categoria: Actual // Autor:  bani.md
28 Mai 2024, 16:41 // Actual //  bani.md

Chișinăul a găzduit cea de-a 10-a ședință operativă a HUB-ului de Securitate al UE, un eveniment cu tematica principală axată pe sistemele IT de mari dimensiuni în domeniul justiției și afacerilor interne. Evenimentul a reunit oficiali de rang înalt și experți în securitate din cadrul Uniunii Europene și Republicii Moldova, printre care se numără Ministrul Afacerilor Interne, Adrian Efros, și Șeful Delegației Uniunii Europene în Republica Moldova, Jānis Mažeiks, care au venit cu un cuvânt de deschidere.

„Dacă până acum Republica Moldova s-a aliniat în domeniul armonizării legislative în pas cu sistemele IT de mari dimensiuni ale UE, acum avem deja specialiștii ai EU Lisa prezenți în țara noastră, iar acest lucru pe de o parte înseamnă o si mai mare apropiere a țării noastre față de UE, și pe de altă parte arată încrederea acordată de agențiile Europene, autorităților din țara noastră”, a precizat în discursul său ministrul Afacerilor Interne.

Cu un mesaj a venit și ambasadorul Uniunii Europene în Republica Moldova, Jānis Mažeiks.

„Pentru eficientizarea implementării politicilor UE în domeniul justiției și afacerilor interne, au fost create sisteme informatice, care sunt gestionate de eu-LISA, Agenția Uniunii Europene pentru Gestionarea Operațională a Sistemelor Informatice la Scară Largă în Spațiul de Libertate, Securitate și Justiție. Bunăoară, datorită bunei funcționări a sistemelor gestionate de eu-LISA, cetățenii Uniunii pot călători liber în toate statele membre ale UE, fără a compromite securitatea Europei. În contextul statutului Republicii Moldova de țară candidată la UE, Uniunea Europeană va acorda Moldovei suportul necesar, inclusiv în integrarea celor mai bune soluții IT în domeniul justiției și afacerilor interne”, a precizat Mažeiks.

Această ședință operativă a fost, potrivit MAI, o oportunitate esențială pentru Republica Moldova de a discuta și de a stabili parteneriate cu experții europeni în vederea integrării și optimizării sistemelor IT de mari dimensiuni. Aceste sisteme sunt fundamentale pentru consolidarea securității interne și gestionarea eficientă a frontierelor Republicii Moldova.

În cadrul întâlnirii, Republica Moldova a prezentat stadiul actual al propriilor sisteme IT de mari dimensiuni și a infrastructurii aferente, discutând așteptările și provocările în contextul integrării cu sistemele europene. De asemenea, au fost abordate subiecte precum managementul identității biometrice și reziliența infrastructurii critice IT și de comunicații.

Pentru mai multe detalii privind evoluția activităților HUB-ului de Securitate al UE, vizitați platforma https://maisigurinue.md.

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău