Autoritățile ”reînvie” CFM. Spânu: Dacă nu facem regulă la calea ferată nu vom avea niciodată drumuri bune

05 Oct. 2021, 09:25
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Lupu Eduard
05 Oct. 2021, 09:25 // Bani și Afaceri //  Lupu Eduard

Infrastructura CFM este într-o stare dezastruoasă. Săptămâna asta vom semna acordul cu BERD de reabilitare a tronsonului de 240km Tighina – Giurgiulești. Compania este pe final de a fi selectată, iar la anul deja va începe munca. Proiectul mai presupune și reabilitarea locomotivelor și vagoanelor, potrivit declarației făcută în cadrul emisiunii ”În Profunzime” ministrul Infrastructurii, Andrei Spînu.

Spînu a mai spus că au fost începute discuțiile și cu Agenția Franceză de Dezvoltare pentru a construi un ecartament european. ”Pe parcursul timpul au fost mai multe intenții de la companii franceze pentru reabilitarea tronsonului Iași-Ungheni-Chișinău cu dublu ecartament – european și normal care este în Republica Moldova. Sperăm la anul viitor să avem o claritate mai mare vizavi de acest subiect”.

”CFM a ajuns într-o stare jalnică pentru că s-a furat foarte mult, chiar obraznic și nu s-a investit nimic de-a lungul anilor. Ultima investiție a fost în 2008-2009 când a fost construit tronsonul Cahul  Giurgiulești, care nici acela nu a fost dat în exploatare. Dacă nu facem regulă la CFM nu vom avea niciodată drumuri bune”.

Potrivit lui, situația cu salariile de la CFM s-a îmbunătățit sunt plătite regulat și au început să fie achitate și restanțele pentru anul trecut.

Realitatea Live

13 Aug. 2022, 19:22
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
13 Aug. 2022, 19:22 // Actual //  Lupu Eduard

Kremlinul le propune agenților FSB salarii de opt ori mai mari decât în mod normal, dar majoritatea refuză să fie detașați în zonele ocupate de ruși în Ucraina. O situație asemănătoare se regăsește și în armata rusă, unde se caută voluntari din rândul civililor care nu au nicio pregătire militară.

În ciuda salariilor de opt ori mai mari decât în mod normal, agenții FSB ruși refuză, categoric, să fie detașați în zonele din Ucraina ocupate de Rusia.

Moscova are nevoie urgentă atât de agenți de informații regulate, cât și de agenți de informații militare pentru a-și impune dominația în cele două „republici populare” din estul Ucrainei, Donețk și Luhansk, dar și în regiunile Kherson, Zaporozhzhia și Harkov.

Pentru a evita astfel de detașări, agenții FSB obțin certificate medicale de la medici, ceea ce le permite să rămână în localitățile de origine.

O sursă din FSB a declarat că nu există niciun interes pentru o detașare în zonele ocupate de ruși în Ucraina. „Am sunat 200 de oameni [pensionari] și doar trei au spus că se vor gândi la asta. Asta în ciuda promisiunilor de plăți și beneficii uriașe”, a declarat sursa.

În ciuda salariului ce poate ajunge până la 5.000 de lire sterline pe lună, majoritatea agenților refuză oferta venită din partea Kremlinului. „Departamentele de personal îi cheamă în mod activ pe foștii angajați, chiar și pe cei concediați pe motive de discreditare”, se arată în raportorul Kremlinului.

Lipsa de loialitate față de Vladimir Putin din partea agenților de informații reflectă clar o reticență din partea lor de a fi transferați în teritoriile cucerite de ruși.

Unii dintre cei care au acceptat oferta venită de la Moscova susțin că sunt „epuizați”, după ce timp de jumătate de an au avut sarcini intensive, iar vacanțele lor au fost anulate în timpul războiului. De altfel, Kremlin a recrutat prizonieri neantrenați și civili, care au fost trimiși să lupte, pe front, împotriva armatei ucrainene, scrie mirror.co.uk.

La începutul lunii iulie, închisorile și companiile din Rusia au anunțat că recrutează voluntari care vreau să lupte în Ucraina. Deținuții care acceptă acest lucru pot beneficia de amnistii, dar și de bani în plus.

Pentru mai multă diversitate și comoditate, urmărește contul nostru de INSTAGRAM!

 

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău