Facebook devine „clona” Clubhouse: lista funcțiilor copiate

23 Iun. 2021, 06:30
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Dumitrita Culiuc
23 Iun. 2021, 06:30 // Bani și Afaceri //  Dumitrita Culiuc

Facebook a anunțat că va introduce funcții noi pe partea de audio, majoritatea fiind copiate de la Clubhouse.

Clubhouse e o aplicație care oferă doar conținut audio, iar succesul său, obținut într-un timp extrem de scurt, i-a inspirat și pe alții. Facebook a anunțat imediat că va lansa funcții similare și acum s-a ținut de cuvânt. Compania lui Mark Zuckerberg a venit cu ce a promis: ”camere audio” pentru diverse sesiuni de streaming, podcasturi și multe altele, scrie playtech.ro.

Noile funcții sunt disponibile deocamdată doar pentru utilizatorii din SUA, dar vor ajunge curând și în restul lumii.

Facebook a venit cu „Live Audio Rooms”, o copie a funcţiei „Audio-Chat Live” disponibilă pe Clubhouse. Deocamdată, e doar pentru utilizatorii cunoscuți din SUA și doar pe iOS.

„Live Audio Rooms” va fi disponibil doar pentru personalităţile publice din America şi poate fi folosit de utilizatorii iOS.

Primele podcasturi care se pot asculta în noua funcţie lansată de Facebook sunt: „The Jode Budden Podcast”, „Carek Reckless”, „Lady Gang” şi „Side Hustle Pro”.

Ce funcții noi are Facebook:

  • Le permite utilizatorilor să asculte podcasturi şi să „navigheze” pe Facebook în acelaşi timp
  • Funcţia „live audio rooms” permite până la 50 de vorbitori şi un număr nelimitat de ascultători. În plus, aceste „camere” pot fi găzduite doar de personalităţi publice
  • În cadrul „live audio rooms”, utilizatorii pot să activeze subtitrări live şi să intervină în discuţii
  • Creatorii de conţinut pot primi şi bani de pe urma acestor discuţii live. Utilizatorii impresionaţi de subiectul discuţiei pot oferi o „stea”, care este sinonimă cu o monedă virtuală. În urma acestui gest, utilizatorii vor veni „în primul rând” – adică pot cumpăra „stele” prin anumite pachete speciale care pornesc de la preţul de 2 dolari
  • „Camerele” audio pot fi realizate şi în cadrul grupurilor de pe Facebook, însă trebuie să primească acceptul administratorilor
  • Gazdele „camerelor” pot selecta o organizaţie non-profit sau o strângere de fonduri pe care să o susţină în timpul live-urilor, iar ascultătorii pot dona direct

Succesul Clubhouse i-a inspirat pe mulți. Aplicația a crescut enorm în nici un an de la lansare și, chiar dacă e disponibilă deocamdată doar pe iOS, se bucură de un real interes. Și nu doar Facebook s-a gândit să vină cu ceva similar.

Twitter a lansat recent Spaces, format inspirat tot de Clubhouse, iar Apple pregătește un nou produs special de tip podcast, pe bază de abonament, ceva mai mult decât ceea ce oferă acum.

Realitatea Live

10 Aug. 2022, 17:33
 // Categoria: Oameni şi Idei // Autor:  Dumitrita Culiuc
10 Aug. 2022, 17:33 // Oameni şi Idei //  Dumitrita Culiuc

XY Partners anunță despre deschiderea aplicărilor pentru cea de a cincea ediție a Programului dedicat startup-urilor, XY Accelerator. Programului se va desfășura în perioada 12 septembrie – 13 decembrie 2022 și are drept scop instruirea antreprenorilor și dezvoltarea afacerilor. Astfel, proaspeții antreprenori care vor să-și dezvolte ideile de afaceri și fondatori de startup-uri au timp să aplice până la 21 august.

Iată câteva beneficii pe care le poți obține dacă aplici la program:

  • Participare la ateliere tematice pentru antreprenori și acces nelimitat la 12 cursuri despre antreprenoriat în cadrul Academiei Online.
  • Acces la o rețea extinsă de persoane care gestionează cele mai de succes companii din R. Moldova.
  • Abordare individuală a afacerii tale, suport operațional și acces gratuit la instrumente digitale necesare.
  • Mentorat din partea specialiștilor locali și internaționali.

Companiile selectate în cadrul programului vor avea posibilitatea să-și prezinte ideile și afacerea în fața investitorilor privați din cadrul comunității Business Angels Moldova (BAM), precum și a investitorilor internaționali. Eventual, cei care vor reuși să convingă investitorii ar putea obține finanțare pentru dezvoltarea ulterioară a afacerilor. 

În cadrul primelor patru ediții ale programului, companiile Teleportravel, Floral Soul, KIDDO și Unde.io au obținut investiții financiare, mentorat din partea specialiștilor locali din diverse domenii și acces la sesiuni cu experți internaționali.

Vrei să participi la cea de a cincea ediție a Programului XY Accelerator? Aplică aici

Acest program este realizat de XY Partners în cadrul EU4Moldova: Start City Cahul,  proiect finanțat de Uniunea Europeană în parteneriat cu Suedia. 

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău