Facebook devine „clona” Clubhouse: lista funcțiilor copiate

23 Iun. 2021, 06:30
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Dumitrita Culiuc
23 Iun. 2021, 06:30 // Bani și Afaceri //  Dumitrita Culiuc

Facebook a anunțat că va introduce funcții noi pe partea de audio, majoritatea fiind copiate de la Clubhouse.

Clubhouse e o aplicație care oferă doar conținut audio, iar succesul său, obținut într-un timp extrem de scurt, i-a inspirat și pe alții. Facebook a anunțat imediat că va lansa funcții similare și acum s-a ținut de cuvânt. Compania lui Mark Zuckerberg a venit cu ce a promis: ”camere audio” pentru diverse sesiuni de streaming, podcasturi și multe altele, scrie playtech.ro.

Noile funcții sunt disponibile deocamdată doar pentru utilizatorii din SUA, dar vor ajunge curând și în restul lumii.

Facebook a venit cu „Live Audio Rooms”, o copie a funcţiei „Audio-Chat Live” disponibilă pe Clubhouse. Deocamdată, e doar pentru utilizatorii cunoscuți din SUA și doar pe iOS.

„Live Audio Rooms” va fi disponibil doar pentru personalităţile publice din America şi poate fi folosit de utilizatorii iOS.

Primele podcasturi care se pot asculta în noua funcţie lansată de Facebook sunt: „The Jode Budden Podcast”, „Carek Reckless”, „Lady Gang” şi „Side Hustle Pro”.

Ce funcții noi are Facebook:

  • Le permite utilizatorilor să asculte podcasturi şi să „navigheze” pe Facebook în acelaşi timp
  • Funcţia „live audio rooms” permite până la 50 de vorbitori şi un număr nelimitat de ascultători. În plus, aceste „camere” pot fi găzduite doar de personalităţi publice
  • În cadrul „live audio rooms”, utilizatorii pot să activeze subtitrări live şi să intervină în discuţii
  • Creatorii de conţinut pot primi şi bani de pe urma acestor discuţii live. Utilizatorii impresionaţi de subiectul discuţiei pot oferi o „stea”, care este sinonimă cu o monedă virtuală. În urma acestui gest, utilizatorii vor veni „în primul rând” – adică pot cumpăra „stele” prin anumite pachete speciale care pornesc de la preţul de 2 dolari
  • „Camerele” audio pot fi realizate şi în cadrul grupurilor de pe Facebook, însă trebuie să primească acceptul administratorilor
  • Gazdele „camerelor” pot selecta o organizaţie non-profit sau o strângere de fonduri pe care să o susţină în timpul live-urilor, iar ascultătorii pot dona direct

Succesul Clubhouse i-a inspirat pe mulți. Aplicația a crescut enorm în nici un an de la lansare și, chiar dacă e disponibilă deocamdată doar pe iOS, se bucură de un real interes. Și nu doar Facebook s-a gândit să vină cu ceva similar.

Twitter a lansat recent Spaces, format inspirat tot de Clubhouse, iar Apple pregătește un nou produs special de tip podcast, pe bază de abonament, ceva mai mult decât ceea ce oferă acum.

Realitatea Live

30 Iul. 2021, 13:55
 // Categoria: Actual // Autor:  Dumitrita Culiuc
30 Iul. 2021, 13:55 // Actual //  Dumitrita Culiuc

Alertă pe Aeroportul Iaşi, după ce jumătate dintre pasagerii cursei Londra-Iaşi au prezentat la intrarea în ţară documente medicale susceptibile a fi false. Cazul a fost sesizat de inspectorii Direcției de Sănătate Publică (DSP) Iași și a ajuns la Parchetul de pe lângă Tribunal. În cercetare se află 50 de cazuri. Anchetatorii cred că avem de-a face cu o practică în masă privind emiterea de acte medicale false ce dovedesc vaccinarea împotriva noului coronavirus, scrie Realitatea.net.

Cursa Londra – Iaşi a aterizat, ieri, în jurul orei 2:20 dimineaţa. Aeronava era plină cu români, majoritatea veniţi în concediu acasă, după un an de muncă în străinătate. La verificarea documentelor de intrare în ţară,  s-a constat faptul că, jumătate din cei 70 de pasageri ai aeronavei au prezentat fie teste PCR negative, fie certificate verzi de vaccinare, fie adeverinţe cum că ar fi trecut prin infecţia cu virusul SARS-CoV-2, toate susceptibile a fi false.

Reprezentanţii DSP Iaşi trag atenția asupra faptului că putem vorbi deja despre un fenomen îngrijorător, şi nu doar de cazuri izolate.

Curios este faptul că un număr mai mare de persoane au prezentat documente care atestau trecerea prin boală, intervalul de timp în care s-ar fi întâmplat asta fiind la toţi acelaşi, deşi locuiau în zone diferite din Marea Britanie.

“Au mai fost şi alte aspecte care au ridicat suspiciuni. De exemplu, o persoană a spus că a scăpat de carantină cu doar 50 de lire. Ori, pentru noi este clar că astfel de persoane nu respectă şi nu vor respecta regulile de prevenţie a răspândirii virusului. Noi am informat organele de specialitate, şi este în curs o anchetă la Parchet în acest sens”,  a declarat Vasile Cepoi, directorul DSP Iaşi.

Surse anchetă susțin că ar fi vorba, la Iaşi, despre 50 de astfel de cazuri în care persoanele intrate în ţară au prezentat documente medicale false.

 

 

 
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală