Fiica fondatorului ZARA, Marta Ortega, devine președintele grupului de retail Inditex. Ce funcții a avut anterior

30 Nov. 2021, 11:38
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Dumitrita Culiuc
30 Nov. 2021, 11:38 // Bani și Afaceri //  Dumitrita Culiuc

Proprietarul Zara, Inditex, a declarat că fiica fondatorului lanțului de modă spaniol urmează să devină președinta grupului.

Marta Ortega îl va înlocui pe Pablo Isla, care este președintele Inditex din 2011.

Grupul de fast fashion Inditex deține opt mărci, printre care Zara, Berskha, Pull&Bear și Massimo Dutti.

Zara a fost fondată de Amancio Ortega împreună cu fosta sa soție Rosalia în 1975 în Galicia, Spania.

Marta Ortega, în vârstă de 37 de ani, va deveni președinte în aprilie, o schimbare generațională mult așteptată care a surprins investitorii pentru că a fost însoțită de înlocuirea imediată a CEO-ului Carlos Crespo cu Oscar Garcia Maceiras. Acțiunile au scăzut cu până la 5,3%.

Schimbarea marchează părăsirea președintelui Pablo Isla, în vârstă de 57 de ani, care a condus faza de expansiune a Inditex timp de mai bine de un deceniu, mărind de șase ori valoarea de piață a companiei la 100 de miliarde de dolari. Au existat speculații tot mai mari de mai bine de un an că Isla ar fi dornic să meargă mai departe. În același timp, Marta Ortega câștigase încet-încet mai multă expunere publică și o implicare sporită în afacerea, fondată de tatăl ei Amancio, care are 85 de ani și deține un pachet de 59%.

Inditex a devenit unul dintre primii retaileri mari de îmbrăcăminte europeni care au atins niveluri de vânzări și profit înainte de pandemie, deoarece proprietarul Zara a beneficiat de un impuls către online. Câștigurile s-au dublat cu peste șase luni până în iulie, a raportat anterior compania.

Ortega va deveni președinte începând cu 1 aprilie, când Isla își va termina cariera de 17 ani la retailer.

Deși a ocupat diverse funcții la Inditex în ultimii 15 ani, Ortega nu a avut niciodată un loc de muncă de top management. Ea a fost cel mai implicată în consolidarea mărcii Zara, introducând mai multe colecții premium.

Conform informațiilor, Marta Ortega este mai puțin modestă decât tatăl ei, aceasta își face apariția la marile evenimente de modă din întreaga lume.

Abordarea Inditex contrastează cu rivalul suedez Hennes & Mauritz AB, care s-a îndepărtat de familia fondatoare anul trecut, când a numit-o pe Helena Helmersson în funcția de CEO.

CEO-ul Crespo se întoarce la fostul său loc de muncă de director de operațiuni. Înlocuitorul său, Garcia Maceiras, s-a alăturat Inditex în urmă cu opt luni în calitate de secretar general și secretar al consiliului de administrație. Avocatul a lucrat anterior la Banco Popular și Banco Santander SA.

De asemenea, compania creează un nou comitet de management, format din șefii diferitelor mărci împreună cu alți directori.

Realitatea Live

27 Mai 2023, 16:53
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
27 Mai 2023, 16:53 // Actual //  Lupu Eduard

Beyoncé și Jay-Z au doborât multe recorduri în muzică, dar acum au stabilit unul nou: au cumpărat cea mai scumpă locuință din istoria Californiei.

Beyoncé Knowles și Jay-Z, pe numele lui real Shawn Carter, au cumpărat o proprietate de 200 de milioane de dolari în Malibu, California. Se pare că au primit și o reducere, pentru că inițial prețul domeniului era de 295 de milioane de dolari, potrivit Forbes.

Proiectat de renumitul arhitect japonez Tadao Ando, conacul se întinde pe 9.000 de metri pătrați și construcția lui a durat cam 10 ani și jumătate. Casa modernă a fost finalizată în 2014.

Vânzătorul este colectionarul de artă din Los Angeles Bill Bell Jr., care este moștenitorul unei averi făcute din telenovele. Tatăl său, William J. Bell, a produs celebrele telenovele The Young and the Restless (Tânăr și neliniștit) și The Bold and the Beautiful (Dragoste și Putere).

Potrivit L.A. Times, Bell a achiziționat proprietatea la sfârșitul anilor 1990 pentru 14,5 milioane de dolari și l-a angajat pe Ando să creeze o structură modernistă din sticlă și beton. Bell este considerat unul dintre cei mai mari colecționari de artă din lume, deținând numeroase opere de artă de Jeff Koons, Andy Warhol, Damien Hirst, Marcel Duchamp și mulți alții.

Casa de beton are vedere la Oceanul Pacific și are caracteristici uimitoare, o peluză întinsă pe ambele laturi, oferind multă intimitate pentru ultra-celebra familie de cinci persoane. Vânzarea a fost intermediată de Kurt Rappaport, un agent imobiliar foarte cunoscut, care a reprezentat atât cumpărătorul, cât și vânzătorul în tranzacție.
Casa uimitoare are și o plajă privată, o piscină infinită multe elemente Zen.

Casa a fost scoasă la vânzare într-un circuit închis și nu se știe câte dormitoare și băi are sau ce facilități, dar e simplu de intuit că dotările sunt pe măsura gusturile extravagante ale celor doi artiști.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău