Finlandezii – cei mai fericiți. Pe ce loc sunt moldovenii

25 Nov. 2021, 11:06
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
25 Nov. 2021, 11:06 // Actual //  Lupu Eduard

Lumea s-a obișnuit spună că țările scandinave sunt printre cele mai bune state de locuit. Publicarea Raportului Fericirii Mondiale din 2020 confirmă din nou această acest lucru.

Finlanda, care a condus clasamentul anul trecut, s-a clasat din nou pe primul loc, urmată de Danemarca și Elveția. În primele cinci sunt și Islanda și Olanda .

Raportul care evaluează fericirea statelor spune că țările care îmbunătățesc angajamentul civic reprezentativitatea guvernului sunt mai fericite. Populația fericită are o prezență mai mare la vot, în timp ce neîncrederea în clasa politică duc la reducerea încrederii sociale și a fericirii.

Conducerea națiunilor care au înregistrat cea mai puternică creștere a fericirii în acest an a fost Benin, care s-a bucurat de o perioadă de stabilitate. Guvernele dețin în mod clar cheia fericirii populației. Combaterea corupției, evitarea conflictelor civile și îmbunătățirea serviciilor publice de bază sunt esențiale pentru succes. Dar la fel de importantă este libertatea personală, încurajarea participării în cadrul societății civile. Banii ajută, desigur, dar singuri nu vă pot aduce fericirea, arată raportul.

Benin a cunoscut o creștere constantă a PIB-ului în ultimii ani, cu îmbunătățirea speranței de viață. Face parte dintr-o tendință pozitivă în Africa sub-sahariană condusă de națiunile mai stabile din punct de vedere politic. În schimb, necazurile societății Venezuelei și războiul civil din Siria au coincis cu scăderea vertiginoasă a nivelului de fericire.

În anul 2020, Republica Moldova s-a clasat pe locul 65 în topul statelor după nivelul de fericire. Țara noastră este devansată de Africa de Sud, Peru și Bosnia Herțegovina. În urma moldovenilor neferciți sunt locuitorii din Ecuador și Kârgâzstan..

Cele mai nefericite state sunt Rwanda, Zimbabwe și Afganistan care au ocupat locurile 147, 148 și 149.

Realitatea Live

01 Dec. 2021, 16:45
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
01 Dec. 2021, 16:45 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

Hai să celebrăm Ziua Națională a României cu o reuniune caldă! HiSky oferă reduceri de -10 euro la TOATE zborurile. Tot ce trebuie să faci, e să introduci promocode-ul „1DECEMBRIE” atunci când faci rezervarea, iar discountul va apărea automat la finalul acesteia.

După cum știi deja, operăm zboruri de linie din Cluj (spre Dublin, Chișinău și Lisabona), din Satu Mare (spre Paris), din Iași (spre Dublin), din Chișinău (spre Cluj, Dublin, Frankfurt, Moscova, Paris și Milano) iar luna aceasta începem cursele din Târgu Mureș (spre Milano, Londra și Paris) și din Baia Mare (spre Milano și Londra).

„Ziua Națională a României este o sărbătoare specială și în această zi toți cei plecați peste hotare își reamintesc cu dor de identitate și rădăcini. Noi am vrut să dăm o continuitate acestor sentimente de mândrie națională și am decis să oferim românilor de pretutindeni un motiv în plus pentru a reveni acasă. Aici, cu siguranță îi așteaptă oameni dragi”, a declarat Iulian Scorpan cu ocazia campaniei dedicată Zilei Naționale a României.

Oferta este valabilă pentru biletele cumpărate în perioada 1-5 decembrie.

Toate biletele sunt disponibile pe www.hisky.aero și la agențiile partenere.

HiSky este o companie aeriană certificată în România și R.Moldova. Operează zboruri de linie și zboruri charter de pe 7 aeroporturi internațioanale (Chișinău, Cluj, Iași, Satu Mare, Baia Mare, Targu Mures, si Oradea), spre 15 destinații importante din Europa, Asia și Africa. HiSky are o flotă compusă din două Airbus A320 (YR-BEE, YR-SKY) cu 180 de locuri și un Airbus A319 (ER-SKY) cu 144 de locuri. Vârsta medie a celor trei aeronave HiSky este de 11 ani. Serviciile sau orice alte informații despre HiSky pot fi consultate pe site-ul www.hisky.aero.

P.

 
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei