Forumul bogaților de la Davos, în scandal: O fostă angajată a dat în judecată organizaţia pentru discriminare rasială

09 Iul. 2024, 21:59
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Lupu Eduard
09 Iul. 2024, 21:59 // Bani și Afaceri //  Lupu Eduard

O fostă angajată a Forumului Economic Mondial a dat în judecată organizaţia elveţiană non-profit, care organizează în fiecare an celebra conferinţa de la Davos, şi pe preşedintele său, Klaus Schwab, pentru discriminare, scrie Financial Times.

Topaz Smith, o fostă angajată şi femeie de culoare, a susţinut că, în timpul celor aproape doi ani petrecuţi la forum, i s-au refuzat oportunităţi profesionale din cauza rasei şi a sexului său.

Forumul este acuzat în cadrul unui proces intentat luni la New York  de „o abordare nechibzuită a legilor anti-discriminare, promovând o atmosferă ostilă femeilor şi angajaţilor de culoare”.

Smith a susţinut că un manager i-a spus să se gândească la şeful ei, ca la „stăpânul” ei.

Topaz Smith a mai declarat că oportunităţile de a se adresa publicului la conferinţa de la Davos erau rezervate de obicei angajaţilor albi.

Smith a susţinut că a fost concediată în februarie ca represalii pentru că a rămas însărcinată, susţinând că forumul a înlocuit-o în timpul concediului de maternitate cu o „angajată albă, care nu era gravidă”.

„Forumul şi dl Schwab ar trebui să înţeleagă că o astfel de discriminare este în mod categoric ilegală în Statele Unite” a declarat Valdi Licul avocatul lui Topaz Smith.

Nu este prima dată când Forumul Economic Mondial este acuzat de astfel de practici.

Klaus Schwab, care a fondat forumul, a declarat în mai că se va retrage din funcţia de preşedinte executiv al organizaţiei şi va prelua un nou mandat de preşedinte al consiliului de administraţie al WEF.

Luna trecută, un articol din The Wall Street Journal detalia numeroase acuzaţii de hărţuire şi discriminare a angajaţilor şi susţinea că Schwab ar fi făcut avansuri sexuale sau comentarii nepotrivite unor angajate ale forumului.

Articolul sublinia că tinerele angajate ale forumului erau adesea subiectul unor avansuri nedorite la conferinţa de la Davos şi că organizaţia non-profit nu a făcut mare lucru pentru a controla acest gen de comportament.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Realitatea Live

21 Iul. 2024, 17:13
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
21 Iul. 2024, 17:13 // Actual //  Lupu Eduard

Administraţia Naţională (AN) Apele Române a anunţat vineri că România a solicitat majorarea debitului de apă eliberată din barajul Stânca-Costeşti, de la 38 mc/s la circa 60 mc/s, pentru o perioadă de 7 zile.

”În urma solicitării părţii române, grupul operativ tehnic de la acumularea Stânca-Costeşti a aprobat şi executat majorarea debitului evacuat din acumulare, de la 38 mc/s la circa 60 mc/s pentru o perioadă de 7 zile. Partea română şi cea din Republica Moldova vor monitoriza situaţia debitelor afluente (care intră în acumulare) în vederea pregătirii manevrelor ulterioare,” a transmis ANM Apele Române, potrivit news.ro.

Instituţia a precizat că reparaţia conductei prizei de rezervă de la barajul Stânca-Costeşti a fost finalizată, asigurând astfel resursele de apă necesare atât pentru alimentarea cu apă a judeţului Botoşani, cât şi pentru irigaţiile deservite de această sursă.

Din cauza secetei severe, mai multe zone din România se confruntă cu probleme în furnizarea apei, în peste 290 de localităţi fiind impuse restricţii. Majorarea debitului de apă evacuată din barajul Stânca-Costeşti este o măsură esenţială pentru a face faţă acestei situaţii critice şi pentru a asigura necesarul de apă pentru populaţie şi agricultură.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău