(FOTO) 1.200 euro pentru o noapte de vis! Cum arată cel mai scump apartament din cel mai nou hotel de lux din București

26 Aug. 2021, 17:51
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
26 Aug. 2021, 17:51 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

Vechea clădire a băncii Marmorosch – Blank din Centrul Istoric al Capitalei, devenită cel mai nou hotel de lux din București, după o investiție de 42 de milioane de euro, are un apartament prezidențial care poate fi închiriat cu 1.200 de euro pe noapte, iar seiful fostei bănci, păstrat în întregime, a fost transformat în bar, scrie Startupcafe.ro.

Hotelul de 5 stele Marmorosch Bucharest are un total de 217 camere, care amintesc de perioada interbelică, cu tavane înalte și ferestre mari și o capacitate totală de aproape 200 de persoane.

Încă de la intrare, clădirea impresionează prin scara monumentală din marmură, conservată în întregime, precum și prin parter, care a fost transformat în recepție și restaurant.

La etajul 1 al clădirii emblematice se află apartamentul prezidențial, unul dintre cele mai mari din clădire, cu o suprafață e 170 de metri pătrați. Apartamentul de lux, care poate fi închiriat cu 1.200 de euro, a fost biroul lui Mauriciu Blank, administratorul băncii Marmorosch – Blank și al lui Jacob Marmorosch, fondatorul vechii bănci.

Lângă această încăpere se află și o cameră de consiliu, care a fost restaurată, precum și o cameră de secretariat, care a fost transformată în baie. În biroul de consiliu există o ușă „secretă”, care a fost de asemenea păstrată, și care în trecut ducea către ghișeele băncii.

Lambriurile camerelor au fost și ele conservate, în timp ce ușile duble au suferit câteva schimbări, o parte din ele fiind refăcute pentru instalarea sistemelor de acces.

Primul etaj are 5 camere, care se aseamănă cu apartamentul prezidențial, dar au suprafețe mai mici.

Vechiul sediu al Marmorosch – Blank, o clădire cu o istorie bogată, de peste 100 de ani, îmbină acum arhitectura modernă cu designul secolului al XIX-lea și reprezintă, astfel, La Belle Époque.

„S-a lucrat non-stop aici, și la interior și la exterior, de către o echipă de restauratori care au în portofoliu multe clădiri, imi amintesc acum de Tribunal, Tribunalul București […] și diverse alte clădiri și care au performat foarte bine, sunt pasionați de ceea ce fac și chiar au făcut la superlativ totul”, spune autorul principal al proiectului, arhitectul Adrian Soare, despre restauratorii clădirii.

Infobox: Proprietarii clădirii Marmorosch – Blank în 173 de ani: 

  • 1848 – înființată de Iacob Marmorosch;
  • 1905 – banca a fost transformată în societate pe acțiuni;
  • 1915 – 1923 – sediul băncii Marmorosch – Blank a fost consturit după planurile arhitectului Petre Antonescu;
  • 1930 – intră în faliment, ca urmare a crizei economice mondiale;
  • 1948 – banca a fost lichidată, odată cu preluarea puterii de către regimul comunist;
  • 2004 – BRD a cumpărat clădirea de la RAAPPS cu aproape 740 mii de euro;
  • 2007 – BRD vinde clădirea Marmorosch – Blank firmei Doamnei Imobiliare SRL cu 10,5 milioane de euro. Firma Doamnei Imobiliare SRL, deținută de alți asociați și de firma Băneasa Developments, prin care omul de afaceri Puiu Popoviciu a dezvoltat complexul comercial Băneasa, potrivit profit.ro;
  • 2018 – Apex Alliance a cumpărat clădirea fostei bănci Marmorosch Blank.

Construită între anii 1915 și 1923, fosta bancă a fost transformată în hotel în aproape 3 ani, lucrările de restraurare începând în 2018. Palatul Marmorosch – Blank, situat pe strada Doamnei nr. 2-4, a fost creat după planurile arhitectului Petre Antonescu, structura clădirii fiind realizată de inginerul Anghel Saligny, iar la interior regăsim picturi murale de Cecilia Cuțescu-Storck.

 

Realitatea Live

04 Dec. 2023, 17:15
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
04 Dec. 2023, 17:15 // Actual //  Lupu Eduard

Circa 300 de mii de moldoveni cu cetățenie română riscă să rămână fără cartea de identitate urmare a noilor modificări la legislație intrate în vigoare peste Prut, potrivit anunțului Just Consult.

„Cetățenii Republicii Moldova care dețin cetățenie română și au carte de identitate românească se confruntă cu acțiuni abuzive ale autorităților române. După verificarea la adresa de domiciliu, autoritățile rețin actul de identitate pentru a fi anulat. Aceste acțiuni au ca rezultat limitarea drepturilor acestor cetățeni, inclusiv dreptul la un act de identitate românesc și dreptul la libera circulație”, susține Just Consult.

De la 10 iunie 2023, au intrat în vigoare noi reguli pentru românii care locuiesc la o altă adresă decât cea din buletin. Potrivit noii legi, persoanele care locuiesc la o altă adresă decât cea din cartea de identitate sunt obligate în termen de 15 zile să își facă mutația.

„Persoanele care, din diferite motive, locuiesc la alte adrese decât cea din buletin de identitate sunt obligate să solicite la serviciul public comunitar de evidență a persoanelor schimbarea domiciliului sau înscrierea mențiunii privind stabilirea reședinței în termen de 15 zile de la mutare și să ceară înscrierea în cartea de imobil”, se arată în lege. Nerespectarea acestor reguli atrage amenzi cuprinse între 75 și 150 de lei românești.

Mulţi moldoveni de peste Prut îşi fac buletine de România pentru a putea munci în Uniunea Europeană, iar proprietarii de locuinţe fac din asta o afacere.

Pentru mii de persoane din Republica Moldova, câteva localităţi de peste Prut sunt „acasă” doar în acte. Aceştia îşi fac buletine de România pentru a putea munci în Uniunea Europeană.

De exemplu, în trei comune din judeţul Iaşi, există cel puţin câte o casă cu locuitori fantomă. Unii dintre ei nici nu au trecut măcar să vadă cum arată casa în care locuiesc oficial. Totodată, la Galați, există o casă cu 3000 de rezidenți.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău