Investitorul criptografic Su Zhu spune că este optimist în privința investițiilor în Dogecoin

26 Aug. 2021, 16:38
 // Categoria: Bănci şi Finanţe // Autor:  MD Bani
26 Aug. 2021, 16:38 // Bănci şi Finanţe //  MD Bani

Investitorul criptografic Su Zhu este optimist în privința investițiilor în Dogecoin, deoarece accesibilitatea, prețul convenabil și recunoașterea numelui îi atrage pe investitorii de zi cu zi, a spus el într-un episod al podcastului său Uncommon Core, lansat miercuri.

Șeful Three Arrows Capital, un fond de acoperire criptografic, a spus că punctele forte ale dogecoinului sunt că oricine poate deține unități întregi, poate fi ușor transferat, iar natura sa de meme îl face accesibil oricui.

„Memurile sale sunt simple”, a spus el. „Omul care bea bere poate să o înțeleagă, fata care postează selfie-uri o poate înțelege și își poate pune banii în ea și poate depăși pe toată lumea”, a spus el.

„Dacă te uiți doar pe rețelele de socializare, pe TikTok, Instagram – doge este singura monedă care este promovată de o femeie sau alta chiar dacă nu este plătită pentru a face acest lucru, ci doar pentru că îi place moneda”, Zhu spus. El a adăugat că acest aspect comunitar, alături de creșterea organică a monedei, sunt motive cheie ale optimismului său.

El a arătat câștigurile lui Robinhood în al doilea trimestru ca dovadă a popularității Doge. Aplicația de tranzacționare cu amănuntul a raportat că 62% din veniturile sale de cripto-tranzacționare au fost legate de dogecoin, iar 41% din veniturile sale globale provin din tranzacții criptografice.

Dogecoin, care a fost creat ca o glumă, a crescut cu peste 15.000% în luna mai, deoarece moneda a fost publicată pe rețelele de socializare de către amatorii de crypto printre care se numără Elon Musk și Mark Cuban. În prezent, este cea de-a șaptea cea mai mare criptomonedă prin capitalizare de piață, potrivit datelor Coingecko. În timp ce prețul său a scăzut cu 62% față de cel mai mare nivel din toate timpurile, este în continuare în creștere cu 8.293% în ultimul an.

La începutul acestei luni, Fundația Dogecoin a relansat pentru a dezvolta moneda și comunitatea în continuare. Printre consilierii consiliului se numără cofondatorul ethereum, Vitalik Buterin și un reprezentant al lui Elon Musk, Jared Burchill. Musk a fost un susținător activ și de lungă durată al dogecoinului, descriind-o drept „criptomoneda oamenilor” pe Twitter.

Creșterea prețului pentru această criptomonedă a adus activul digital de la o glumă, la o monedă digitală serioasă în care se merită de investit.

 

 

Realitatea Live

10 Dec. 2024, 13:42
 // Categoria: Bănci şi Finanţe // Autor:  Ursu Victor
10 Dec. 2024, 13:42 // Bănci şi Finanţe //  Ursu Victor

O nouă Bursa de Valori va fi înființată Chișinău. Această investiție strategică vine din partea Bursei de Valori București, care va contribui la crearea unei burse moderne, adaptate necesităților economiei noastre, a annțat ministrul Economiei, Dumitru Alaiba, într-o postare pe Facebook.

„Vom avea o bursă de valori care să servească și să susțină necesitățile economiei noastre. Statul va fi acționar cu o participație, iar acest lucru ne va permite să influențăm direcția de dezvoltare a Bursei și să menținem angajamentul ferm de a dezvolta piața de capital din Moldova”, a subliniat ministrul Alaiba.

Potrivit lui Alaiba, o bursă de valori oferă posibilitatea de a investi în instrumente financiare, ceea ce va contribui la creșterea economiilor și la dezvoltarea fondurilor de pensii și asigurări private. Totodată, companiile locale vor avea acces mai ușor la capital din România și din alte colțuri ale lumii, datorită tehnologiilor avansate de tranzacționare.

Printre beneficiile principale ale acestui proiect se numără se numără posibilitatea ca toți cetățenii să investească în instrumente financiare ce vor sprijini fondurile de pensii și asigurările private, accesul mai rapid al companiilor locale la capital românesc și internațional, atragerea investitorilor instituționali globali, care vor contribui la integrarea companiilor noastre în lanțurile valorice globale, conectarea pieței Moldovei la piețele europene și accelerarea dezvoltării pieței noastre de capital și parteneriatul cu Bursa de Valori București, care aduce expertiză și credibilitate internațională.

Piața de capital din Moldova este subdezvoltată și nu contribuie suficient la finanțarea, gestionarea riscurilor și nevoile investiționale ale economiei. În listing-ul bursier sunt 18 companii, dintre care 11 sunt bănci care sunt obligate prin lege să se listeze la bursă.

Piața de capital dar și Bursa de Valori din Republica Moldova au apărut organizat. După ce țara noastră va a obținut independența și a decis că va avea o economie de piață, au fost adoptate o serie de legi, prin care cea mai mare parte a proprietății publice a trecut în proprietate privată. Astfel, în 1991 a fost adoptată Legea cu privire la privatizare, în 1992 – cea cu privire la societățile pe acțiuni, în 1993 – Legea cu privire la Hârtiile de valoare și Bursele de Valori iar în 1994-1995 a decurs procesul de privatizarea în masă.

Conform legii privatizării, Republica Moldova a ales următoarea cale de privatizare a patrimoniului public: reorganizarea întreprinderilor de stat în societăți pe acțiuni, emiterea de către acestea a acțiunilor pe care să le vândă la licitație, iar oamenii, prin intermediul fondurilor fiduciare sau a asociațiilor de cetățeni, să procure aceste acțiuni contra bonuri patrimoniale. În acest mod au fost privatizate circa 1.400 de societăți pe acțiuni iar când a început să funcționeze bursa, la 26 iunie 1995 mai existau pe lângă acestea 43 fonduri de investiții, 10 companii fiduciare și peste trei milioane de acționari.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 

 
Ajun de Boboteaza, la Catedrală
Ajun de Boboteaza, la Catedrală
Capitala, în febra sărbătorilor
Capitala, în febra sărbătorilor
Repetiții pentru parada din 27 august
Repetiții pentru parada din 27 august
Ploaia din 9 august a făcut ravagii în Capitală
Ploaia din 9 august a făcut ravagii în Capitală
Recolta de porumb a fost compromisă în proporții de 80%
Recolta de porumb a fost compromisă în proporții de 80%
2 august 2022 – Trafic infernal în Capitală
2 august 2022 – Trafic infernal în Capitală