Investitorul criptografic Su Zhu spune că este optimist în privința investițiilor în Dogecoin

26 Aug. 2021, 16:38
 // Categoria: Bănci şi Finanţe // Autor:  Dumitrita Culiuc
26 Aug. 2021, 16:38 // Bănci şi Finanţe //  Dumitrita Culiuc

Investitorul criptografic Su Zhu este optimist în privința investițiilor în Dogecoin, deoarece accesibilitatea, prețul convenabil și recunoașterea numelui îi atrage pe investitorii de zi cu zi, a spus el într-un episod al podcastului său Uncommon Core, lansat miercuri.

Șeful Three Arrows Capital, un fond de acoperire criptografic, a spus că punctele forte ale dogecoinului sunt că oricine poate deține unități întregi, poate fi ușor transferat, iar natura sa de meme îl face accesibil oricui.

„Memurile sale sunt simple”, a spus el. “Omul care bea bere poate să o înțeleagă, fata care postează selfie-uri o poate înțelege și își poate pune banii în ea și poate depăși pe toată lumea”, a spus el.

„Dacă te uiți doar pe rețelele de socializare, pe TikTok, Instagram – doge este singura monedă care este promovată de o femeie sau alta chiar dacă nu este plătită pentru a face acest lucru, ci doar pentru că îi place moneda”, Zhu spus. El a adăugat că acest aspect comunitar, alături de creșterea organică a monedei, sunt motive cheie ale optimismului său.

El a arătat câștigurile lui Robinhood în al doilea trimestru ca dovadă a popularității Doge. Aplicația de tranzacționare cu amănuntul a raportat că 62% din veniturile sale de cripto-tranzacționare au fost legate de dogecoin, iar 41% din veniturile sale globale provin din tranzacții criptografice.

Dogecoin, care a fost creat ca o glumă, a crescut cu peste 15.000% în luna mai, deoarece moneda a fost publicată pe rețelele de socializare de către amatorii de crypto printre care se numără Elon Musk și Mark Cuban. În prezent, este cea de-a șaptea cea mai mare criptomonedă prin capitalizare de piață, potrivit datelor Coingecko. În timp ce prețul său a scăzut cu 62% față de cel mai mare nivel din toate timpurile, este în continuare în creștere cu 8.293% în ultimul an.

La începutul acestei luni, Fundația Dogecoin a relansat pentru a dezvolta moneda și comunitatea în continuare. Printre consilierii consiliului se numără cofondatorul ethereum, Vitalik Buterin și un reprezentant al lui Elon Musk, Jared Burchill. Musk a fost un susținător activ și de lungă durată al dogecoinului, descriind-o drept „criptomoneda oamenilor” pe Twitter.

Creșterea prețului pentru această criptomonedă a adus activul digital de la o glumă, la o monedă digitală serioasă în care se merită de investit.

 

 

Realitatea Live

23 Sept. 2021, 14:25
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
23 Sept. 2021, 14:25 // Actual //  Lupu Eduard

Echipa de experți a Fondului Monetar Internațional (FMI) condusă de dl Ruben Atoyan va începe discuțiile cu autoritățile Republicii Moldova la 27 septembrie 2021.

Misiunea FMI va purta discuții în cadrul consultărilor pentru anul 2021 prevăzute de Articolul IV al Statutului FMI[1], precum și pe marginea solicitării autorităților vis-à-vis de un nou program, axat pe un set de politici care să pună bazele restabilirii după pandemia de COVID-19 și promovării reformelor ce țin de buna guvernanță și a reformelor instituționale.

Ultimul program al Republicii Moldova cu FMI a fost discutat de Guvernul Chicu, dar așa și nu a ajuns să fie semnat după ce în decembrie 2020 și-a dat demisia.

În luna Aprilie 2020 Consiliul de directori al FMI a aprobat un credit de urgență pentru RM în sumă de cca 235 mil. USD, care a fost acordat pentru suport bugetar în condițiile prognozelor de contractare economică. Guvernul s-a adresat FMI în luna Martie pentru a susține Moldova în depășirea urmărilor crizei economice generate de pandemie.

Cota  Republicii Moldova la FMI constituie 172,5 milioane de Drepturi Speciale de Tragere (DST) (circa 246 milioane dolari S.U.A.), sumă echivalentă cu 0,04 procente din suma totală a cotelor. Puterea de vot a Republicii Moldova  în cadrul FMI este de 1973 voturi, ceea ce constituie 0,08 procente din numărul total de voturi.

Moldova a devenit membru al FMI la 12 august, 1992

 
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală