Investitorul criptografic Su Zhu spune că este optimist în privința investițiilor în Dogecoin

26 Aug. 2021, 16:38
 // Categoria: Bănci şi Finanţe // Autor:  MD Bani
26 Aug. 2021, 16:38 // Bănci şi Finanţe //  MD Bani

Investitorul criptografic Su Zhu este optimist în privința investițiilor în Dogecoin, deoarece accesibilitatea, prețul convenabil și recunoașterea numelui îi atrage pe investitorii de zi cu zi, a spus el într-un episod al podcastului său Uncommon Core, lansat miercuri.

Șeful Three Arrows Capital, un fond de acoperire criptografic, a spus că punctele forte ale dogecoinului sunt că oricine poate deține unități întregi, poate fi ușor transferat, iar natura sa de meme îl face accesibil oricui.

„Memurile sale sunt simple”, a spus el. „Omul care bea bere poate să o înțeleagă, fata care postează selfie-uri o poate înțelege și își poate pune banii în ea și poate depăși pe toată lumea”, a spus el.

„Dacă te uiți doar pe rețelele de socializare, pe TikTok, Instagram – doge este singura monedă care este promovată de o femeie sau alta chiar dacă nu este plătită pentru a face acest lucru, ci doar pentru că îi place moneda”, Zhu spus. El a adăugat că acest aspect comunitar, alături de creșterea organică a monedei, sunt motive cheie ale optimismului său.

El a arătat câștigurile lui Robinhood în al doilea trimestru ca dovadă a popularității Doge. Aplicația de tranzacționare cu amănuntul a raportat că 62% din veniturile sale de cripto-tranzacționare au fost legate de dogecoin, iar 41% din veniturile sale globale provin din tranzacții criptografice.

Dogecoin, care a fost creat ca o glumă, a crescut cu peste 15.000% în luna mai, deoarece moneda a fost publicată pe rețelele de socializare de către amatorii de crypto printre care se numără Elon Musk și Mark Cuban. În prezent, este cea de-a șaptea cea mai mare criptomonedă prin capitalizare de piață, potrivit datelor Coingecko. În timp ce prețul său a scăzut cu 62% față de cel mai mare nivel din toate timpurile, este în continuare în creștere cu 8.293% în ultimul an.

La începutul acestei luni, Fundația Dogecoin a relansat pentru a dezvolta moneda și comunitatea în continuare. Printre consilierii consiliului se numără cofondatorul ethereum, Vitalik Buterin și un reprezentant al lui Elon Musk, Jared Burchill. Musk a fost un susținător activ și de lungă durată al dogecoinului, descriind-o drept „criptomoneda oamenilor” pe Twitter.

Creșterea prețului pentru această criptomonedă a adus activul digital de la o glumă, la o monedă digitală serioasă în care se merită de investit.

 

 

Realitatea Live

27 Mai 2024, 11:58
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
27 Mai 2024, 11:58 // Actual //  Lupu Eduard

În luna aprilie 2024, piața imobiliară din Chișinău a continuat să fie dinamică, cu variații semnificative ale prețurilor locuințelor în funcție de sector și tipul de apartament. Datele recente indică tendințe specifice în prețurile apartamentelor atât pe piața secundară, cât și în noile construcții, oferind o imagine detaliată a peisajului imobiliar al capitalei Republicii Moldova.

Pe piața secundară, prețurile apartamentelor cu o cameră variază considerabil, potrivit datelor Bursei Imobiliare Lara. În sectorul Botanica, prețul pe metru pătrat este de 1008 euro, în timp ce în sectorul Centru acesta atinge 1063 euro. Sectorul Rîșcani înregistrează un preț de 999 euro per metru pătrat, iar în Buiucani și Ciocana prețurile sunt de 946 și, respectiv, 962 euro per metru pătrat. Sectorul Centru rămâne cel mai scump, reflectând atractivitatea centralității și accesul facil la facilități urbane. La polul opus, sectorul Buiucani oferă cele mai accesibile opțiuni pentru această categorie de locuințe.

Apartamentele cu două camere prezintă prețuri care variază între 866 și 947 euro per metru pătrat, în funcție de sector. Aceste locuințe reprezintă o opțiune echilibrată pentru familii și tineri profesioniști, prețurile fiind relativ omogene între sectoare. În schimb, apartamentele cu trei și patru camere sunt cele mai accesibile, cu prețuri variind între 639 și 813 euro per metru pătrat. Aceste apartamente par să aibă o cerere mai redusă comparativ cu locuințele mai mici, ceea ce le face o alegere atractivă pentru familiile numeroase.

Prețurile apartamentelor în blocuri noi sunt mai mari, variind între 934 și 1233 euro per metru pătrat, în funcție de sector. Această diferență semnificativă de preț subliniază avantajele percepute ale locuințelor noi, cum ar fi tehnologiile de construcție moderne, eficiența energetică și facilitățile suplimentare oferite de dezvoltatori.

În luna aprilie 2024, creditele imobiliare acordate au atins suma de 554,1 milioane de lei, marcând o creștere de 17,6% comparativ cu aceeași perioadă a anului precedent. Acest avans indică o creștere a interesului pentru achiziția de locuințe, susținută de condițiile favorabile de creditare. Rata medie la creditele imobiliare acordate în moneda națională a scăzut ușor cu 0,12 puncte procentuale, ajungând la 7,62%. Această scădere, deși modestă, contribuie la reducerea costului total al împrumuturilor, făcând achiziția de imobiliare mai accesibilă pentru un segment mai larg de cumpărători.

Piața imobiliară din Chișinău în aprilie 2024 prezintă o diversitate de prețuri în funcție de sector și tipul de locuință. Sectorul Centru se remarcă prin prețurile cele mai ridicate pentru apartamentele cu o cameră, în timp ce apartamentele cu trei și patru camere rămân cele mai accesibile. Locuințele noi sunt în general mai scumpe, reflectând calitatea și facilitățile superioare. Creșterea semnificativă a creditelor imobiliare și scăderea ratelor dobânzilor sugerează un mediu favorabil pentru achiziția de locuințe, ceea ce ar putea stimula în continuare activitatea pe piața imobiliară. Pe termen mediu, aceste tendințe indică o piață robustă, cu potențial de creștere continuă, în special dacă condițiile economice rămân stabile și atractive pentru investiții imobiliare.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău