FOTO Aceste locuri uimitoare valorează o mie de selfie-uri: Restaurant din România, în TOP cele mai fotogenice din lume

26 Aug. 2021, 17:34
 // Categoria: Au Bani // Autor:  MD Bani
26 Aug. 2021, 17:34 // Au Bani //  MD Bani

Un restaurant din România s-a clasat anul acesta pe locul al treilea în lume într-un top TripAdvisor al localurilor interesante, care îi fac pe turiști să le fotografieze.

Este vorba despre localul D.O.R. din Tohanul Nou (Zărnești), județul Brașov.  Acesta se află pe locul al treilea la categoria Picture-Perfect Restaurants din cadrul „2021 Travelers’ Choice Awards”, un ghid realizat de platforma online de turism TripAdvisor pe baza voturilor date de turiștii care au vizitat locația respectivă.

Acest clasament, introdus în 2021 de platforma internațională, premiază  localurile care au un „factor wow” puternic, nu doar pentru mâncare, ci și pentru ambianță.

„Aceste locuri uimitoare valorează o mie de selfie-uri” – spune TripAdvisor.

Primul loc în preferințele vizitatorilor este ocupat de restaurantul „Koral”, din Nusa Dua, Indonezia, iar locul al doilea, de „Le Grill”, din Praga.

Locul 1: Koral

Locul 1: Koral

Locul 2: Le Grill

Locul 2: Le Grill

Clasat pe locul al treilea, conform voturilor primite de la fani, restaurantul DOR de la Tohanul Nou își uimește oaspeții prin ambianța dominată de copacul în mărime naturală amplasat fix în mijlocul localului.

Copacul atrage cel mai mult obiectivele aparatelor foto, dar designul încăperii încântă și cu ferestrele mari, gândite să asigure o comunicare cu natura din jurul restaurantului.

„Trebuia să găsesc un element care ne leagă de mâncare și de natură în același timp, iar acesta a fost copacul. Semnificația lui vine din trecut, când în zona Branului se făcea multă agricultură, iar țăranii se așezau să mănânce la umbra unui copac“, povestește designerul. Trunchiul și crengile copacului sunt naturale, doar frunzele fiind artificiale” – a explicat designerul George Orzan, conform unui comunicat transmis StartupCafe.ro.

Restaurantul DOR a fost fondat de Dorin Olteanu (25 de ani), care provine dintr-o familie de antreprenori HoReCa.

„DOR a fost gândit încă de la început ca <<altceva>>, atât din punct de vedere culinar, cât și arhitectural. Și, având în vedere vestea primită de la TripAdvisor, se pare că ne-a și ieșit. Ne onorează și ne bucură foarte tare această recunoaștere și le mulțumim tuturor oaspeților noștri pentru susținere și apreciere!”, a spus el.

Localul a fost deschis în anul 2018, printr-o investiție de 500.000 de euro, conform BizBrașov.

Realitatea Live

25 Mai 2024, 07:00
 // Categoria: Bănci şi Finanţe // Autor:  Lupu Eduard
25 Mai 2024, 07:00 // Bănci şi Finanţe //  Lupu Eduard

Citigroup, HSBC şi Barclays le vor cere angajaţilor să revină la birou 5 zile pe săptămână, pe măsură ce noile reglementări din domeniul financiar îngreunează lucratul remote, scrie Bloomberg.

Aceste bănci sunt cunoscute ca fiind cele mai flexibile în privinţa muncii de la distanţă, însă Financial Industry Regulatory Authority (FINRA), principalul organ de supraveghere al industriei, vrea să reinstaureze anumite reguli utilizate de pandemie.

Este vorba de nişte reglementări cu privire la supravegherea angajaţilor şi inspecţii la locul de muncă. Regulile au fost relaxate la începutul pandemiei pentru a putea oferi flexibilitate angajaţilor din industria financiară, însă acum FINRA vrea ridicarea acestor excepţii.

Mişcarea îî va afecta cel mai mult pe angajaţii Barclays, unde câteva mii de lucrători din investment banking vor trebui să se întoarcă la birou sau să călătorească pentru a se întâlni cu clienţii. Totodată, aproximativ 600 de angajaţi ai Citigroup şi 530 ai HSBC vor fi nevoiţi să revină la serviciu fizic.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău