FOTO Aceste locuri uimitoare valorează o mie de selfie-uri: Restaurant din România, în TOP cele mai fotogenice din lume

26 Aug. 2021, 17:34
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
26 Aug. 2021, 17:34 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

Un restaurant din România s-a clasat anul acesta pe locul al treilea în lume într-un top TripAdvisor al localurilor interesante, care îi fac pe turiști să le fotografieze.

Este vorba despre localul D.O.R. din Tohanul Nou (Zărnești), județul Brașov.  Acesta se află pe locul al treilea la categoria Picture-Perfect Restaurants din cadrul „2021 Travelers’ Choice Awards”, un ghid realizat de platforma online de turism TripAdvisor pe baza voturilor date de turiștii care au vizitat locația respectivă.

Acest clasament, introdus în 2021 de platforma internațională, premiază  localurile care au un „factor wow” puternic, nu doar pentru mâncare, ci și pentru ambianță.

„Aceste locuri uimitoare valorează o mie de selfie-uri” – spune TripAdvisor.

Primul loc în preferințele vizitatorilor este ocupat de restaurantul „Koral”, din Nusa Dua, Indonezia, iar locul al doilea, de „Le Grill”, din Praga.

Locul 1: Koral

Locul 1: Koral

Locul 2: Le Grill

Locul 2: Le Grill

Clasat pe locul al treilea, conform voturilor primite de la fani, restaurantul DOR de la Tohanul Nou își uimește oaspeții prin ambianța dominată de copacul în mărime naturală amplasat fix în mijlocul localului.

Copacul atrage cel mai mult obiectivele aparatelor foto, dar designul încăperii încântă și cu ferestrele mari, gândite să asigure o comunicare cu natura din jurul restaurantului.

„Trebuia să găsesc un element care ne leagă de mâncare și de natură în același timp, iar acesta a fost copacul. Semnificația lui vine din trecut, când în zona Branului se făcea multă agricultură, iar țăranii se așezau să mănânce la umbra unui copac“, povestește designerul. Trunchiul și crengile copacului sunt naturale, doar frunzele fiind artificiale” – a explicat designerul George Orzan, conform unui comunicat transmis StartupCafe.ro.

Restaurantul DOR a fost fondat de Dorin Olteanu (25 de ani), care provine dintr-o familie de antreprenori HoReCa.

„DOR a fost gândit încă de la început ca <<altceva>>, atât din punct de vedere culinar, cât și arhitectural. Și, având în vedere vestea primită de la TripAdvisor, se pare că ne-a și ieșit. Ne onorează și ne bucură foarte tare această recunoaștere și le mulțumim tuturor oaspeților noștri pentru susținere și apreciere!”, a spus el.

Localul a fost deschis în anul 2018, printr-o investiție de 500.000 de euro, conform BizBrașov.

Realitatea Live

22 Sept. 2021, 15:08
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Lupu Eduard
22 Sept. 2021, 15:08 // Bani și Afaceri //  Lupu Eduard

În luna august leul moldovenesc avea tendința să se deprecieze. Astfel că la începutul lunii un euro a ajuns să coste 21,28 lei, însă ca urmare a intervențiilor BNM pe piața valutară la sfârșit de lună un euro costa deja 20,78 lei.

Pentru a menține echilibrul pe piața valutară BNM a intervenit pe piața interbancară locală, atât prin procurare, cât și vânzare de valută, în funcție de condițiile pieței.  Astfel, pe ansamblul lunii, BNM a vândut în volum net 8,2 milioane USD.

În luna august, leul moldovenesc a devenit mai tare, cu 1,6% în raport cu dolarul SUA, până la 17,7357 USD/MDL comparativ cu 18,0233 USD/MDL în luna iulie. Potrivit valorilor de la finele lunii august, leul s-a apreciat cu 1,3%4 în raport cu dolarul SUA.

În luna august 2021, gradul de acoperire a cererii nete de valută din partea agenților economici prin oferta netă de valută de la persoanele fizice a constituit 79,8%, comparativ cu 97,9% în luna iulie.

În raport cu luna precedentă, oferta netă de valută de la persoanele fizice a scăzut cu 16,3 milioane USD (-6,6%), iar cererea netă de valută din partea agenților economici a crescut cu 37,0 milioane USD (14,7%).

În structura ofertei nete de valută de la persoanele fizice, ponderea majoritară i-a revenit în continuare monedei unice europene (77,1%).

 
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală