(FOTO) A fost lansată o maşină mai scumpă decât Bugatti Chiron şi mai puternică decât Rimac Nevera. Arată FENOMENAL

03 Nov. 2021, 10:20
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
03 Nov. 2021, 10:20 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

O mică companie auto din Grecia a lansat o maşină mai scumpă decât Bugatti Chiron şi mai puternică decât Rimac Nevera. Este vorba de Spyros Panopoulos Automotive, un hipercar, pe care-l promiseseră de ceva timp încoace, dar despre care încă nu se ştia mare lucru la nivel de tehnologie sau performanţe exacte. Iar performanţele anunţate de greci azi sunt într-atât de fascinante, încât par aproape prea cosmice pentru a fi adevărate, scrie piataauto.md.

Noul automobil poartă marca Spyros, iar modelul e numit Chaos, el lansându-ne în două interpretări — Earth Version şi Zero Gravity. Ambele au design identic, însă diferă materialele folosite în construcţia caroseriei şi puterea sistemului de propulsie.

Automobilul are caracteristici impunătoare. Potrivit producătorilor greci, automobilul are un timp de acceleraţie de la 0 la 100 km/h de numai 1.55 secunde pentru cea mai rapidă versiune! Versiunea mai lentă va accelera în 1.9 secunde.

Partea fascinantă e că modelul grecilor nu e electric, şi nici măcar hibrid. E doar un motor V10 biturbo la mijloc, cooptat cu o construcţie uşoară din materiale rare. Motorul V10 are 4.0 litri cilindree, şi dezvoltă, în versiunea „mai slabă”, 2,049 CP, devenind astfel mai puternnic şi decât Bugatti Chiron. Mai mult ca atât, versiunea mai puternică are 3,065 CP, oferind, astfel, de două ori mai multă putere dintr-o cilindree de două ori mai mică decât Bugatti Chiron. Şi, în fine, viteza maximă anunţată de supercar-ul grecesc e de 500 km/h în ambele versiuni.

Aproape 80 la sută din piesele maşinii sunt printate 3D, însă sunt folosite materiale din aeronautică şi cosmonautică, precum titanul şi aliaje de magneziu. Chiar şi piesele de motor, inclusiv cele aflate în mişcare, sunt create din aliaje speciale, anume acest fapt permiţând dezvoltarea unei asemenea puteri imense. Până şi turbinele sunt făcute din titan şi fibră de carbon. Iar aceste materiale sunt peste tot atât în structura maşinii, cât şi în panouri exterioare de caroserie sau componente de interior.

Compania din Grecia anunţă că va produce doar 20 de asemenea automobile şi toate vor fi vândute exclusiv prin renumita casă de licitaţii RM Sotheby’s. Au fost anunţate şi preţurile de start: 5.5 milioane de euro pentru versiunea de 2,049 CP, iar dacă asta-ţi pare mult, atunci află că versiunea de 3,065 CP va porni la licitaţie de la un preţ de 12.4 milioane de euro!

01 Dec. 2021, 16:45
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
01 Dec. 2021, 16:45 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

Hai să celebrăm Ziua Națională a României cu o reuniune caldă! HiSky oferă reduceri de -10 euro la TOATE zborurile. Tot ce trebuie să faci, e să introduci promocode-ul „1DECEMBRIE” atunci când faci rezervarea, iar discountul va apărea automat la finalul acesteia.

După cum știi deja, operăm zboruri de linie din Cluj (spre Dublin, Chișinău și Lisabona), din Satu Mare (spre Paris), din Iași (spre Dublin), din Chișinău (spre Cluj, Dublin, Frankfurt, Moscova, Paris și Milano) iar luna aceasta începem cursele din Târgu Mureș (spre Milano, Londra și Paris) și din Baia Mare (spre Milano și Londra).

„Ziua Națională a României este o sărbătoare specială și în această zi toți cei plecați peste hotare își reamintesc cu dor de identitate și rădăcini. Noi am vrut să dăm o continuitate acestor sentimente de mândrie națională și am decis să oferim românilor de pretutindeni un motiv în plus pentru a reveni acasă. Aici, cu siguranță îi așteaptă oameni dragi”, a declarat Iulian Scorpan cu ocazia campaniei dedicată Zilei Naționale a României.

Oferta este valabilă pentru biletele cumpărate în perioada 1-5 decembrie.

Toate biletele sunt disponibile pe www.hisky.aero și la agențiile partenere.

HiSky este o companie aeriană certificată în România și R.Moldova. Operează zboruri de linie și zboruri charter de pe 7 aeroporturi internațioanale (Chișinău, Cluj, Iași, Satu Mare, Baia Mare, Targu Mures, si Oradea), spre 15 destinații importante din Europa, Asia și Africa. HiSky are o flotă compusă din două Airbus A320 (YR-BEE, YR-SKY) cu 180 de locuri și un Airbus A319 (ER-SKY) cu 144 de locuri. Vârsta medie a celor trei aeronave HiSky este de 11 ani. Serviciile sau orice alte informații despre HiSky pot fi consultate pe site-ul www.hisky.aero.

P.

 
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei