(FOTO) Ai nevoie de o mică vacanță! 9 orașe europene perfecte pentru a fi vizitate în luna iunie

14 Mai 2021, 06:00
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
14 Mai 2021, 06:00 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

Iunie este o lună minunată. La ănceputul verii soarele nu este atât de fierbinte, iar parcurile și grădinile sunt verzi și pline de viață. Luna iunie este perfectă pentru a descoperi noi orașe și pentru plimbări. Orașele europene îmbrățișează vara cu terase de cafenea primitoare, curți de restaurante și parcuri deschise pentru picnicuri. Ca să nu mai vorbim de orașele de coastă care oferă plajele lor ispititoare, care, într-o zi bună, pot fi savurate deja în iunie.

1. Oslo, Norvegia

Oslo este de obicei trecut cu vederea atunci când vine vorba de city break-uri în Europa. Totuși, Oslo are o istorie superbă și relativ neobișnuită, arhitectura orașului este modernă. De asemenea, orașul în sine este plin de cultură, muzee, artă, restaurante și locuri minunate de relaxare.  Există și micile plaje sau cabane de ponton de scăldat pe care le veți vedea într-o croazieră portuară, cu oameni care înoată și fac plajă și, în general, se bucură de viață.

Sfat: Bucurați-vă de băuturi în aer liber și fructe de mare superb proaspete în numeroasele restaurante de-a lungul portului de agrement Aker Brygge.

2. Vaduz, Liechtenstein

Liechtenstein nu este doar una dintre cele mai mici țări din lume, ci și una dintre puținele țări fără ieșire la mare, adică este înconjurată de alte țări fără ieșire la mare, în acest caz, Elveția și Austria. Și asta înseamnă că are o zonă rurală superbă, cu munți și văi verzi, plus râul Rin. Dar de ce este iunie o idee atât de bună în mica capitală Vaduz? Deoarece vacanța de vară a școlilor nu a început încă și veți avea peisajul aproape pentru voi. Drumețiile și ciclismul sunt minunate în zonă, iar Vaduz este o bază perfectă pentru excursii.

Sfat: Dincolo de râul Rin este un pod acoperit din lemn, cu aspect antic, în mijlocul căruia puteți sta cu un picior în Liechtenstein și celălalt în Elveția. Nu este ceva ce poți face în fiecare țară.

3. Aix-En-Provence, Franța

Nu există mai multe regiuni atmosferice în lume decât Provence în sudul Franței. Casele portocalii arse, toate cu obloane pitorești, terasele cafenelei, piețele care vând nu numai produse proaspete, ci acele accesorii atât de franțuzești de care ai nevoie în casă, de la coșuri de cumpărături țesute până la mâncăruri drăguțe și unele inspirate din St Tropez rochii și blaturi plutitoare. Și, în iunie, mai ales la începutul lunii iunie, orașul nu a fost încă depășit de francezii care s-au despărțit pentru vacanțele de vară și au părăsit orașele spre Provence. Și, aveți doar mai puțin de o oră de mers cu mașina prin unele dintre cele mai încântătoare peisaje pline de lavandă înainte de a vă putea relaxa pe o coastă mediteraneană.

Sfat: Aix este orașul Cezanne, iar istoria sa personală, inspirația și arta sa sunt peste tot. Puteți urmări plăcile aurii de pe trotuar sau vă puteți alătura unui tur Cezanne. Sau, dacă ești chiar tu un artist în devenire, de ce să nu te înscrii la un curs de pictură?

4. Bristol, Marea Britanie

Bristol este un oraș tânăr și vibrant și găzduiește probabil cel mai faimos artist de stradă din lume: Banksy. Cu toate acestea, fără să se bazeze pe laurii lui Banksy, Bristol a hrănit artiști de ani de zile și încurajează picturile murale să fie puse pe clădiri sau pe ziduri inestetice, adăugând vibrațiI artistice. Și, în fiecare an, în iunie, Festivalul Upfest are loc de-a lungul North Street, unde aproape fiecare casă este acoperită de artă. Se adună artiști din întreaga lume, se amenajează tarabe cu artă și meșteșuguri, mâncare de stradă și muzică, iar atmosfera este fantastică.

Sfat: Vizitați restaurantul Tapas cu stea Michelin. Paco Tapas servește tapas superbe, care nu costă lumea, și vă puteți așeza pe terasă cu vedere la un mic port de agrement cu clădiri de culoare pastel.

5. Reykjavik, Islanda

Reykjavik este poarta de acces către restul insulei și, în ciuda numelui Islanda, această țară accidentată este de fapt destul de frumoasă. Nu numai din cauza zilelor lungi, ci și pentru că peisajul rural normal acoperit de zăpadă sau oarecum sumbru este acoperit de verde și totuși ghețarii sunt încă acolo, astfel încât să obțineți cele mai bune din ambele lumi. În loc de aurora boreală (un fenomen de iarnă), veți avea șansa să vedeți soarele de la miezul nopții. După câteva zile în Reykjavik, închiriați o mașină și porniți-vă cu mașina în jurul insulei. Nu trebuie să vă faceți griji cu privire la zăpadă și gheață, nici la mulțimile obișnuite. Islanda în iunie este doar relaxată, puțin mai caldă decât de obicei și minunată de explorat.

Sfat: Islanda găzduiește cea mai mare colonie de puffini din lume, iar singura dată pentru a vedea aceste păsări drăguțe este între mai și august.

6. Basel, Elveția

Basel este considerat a fi sinonim cu arta, ca și în Art Basel, un târg de artă acum la nivel mondial. Târgul se desfășoară, în mod normal, în iunie. Dar nu uitați de Basel în sine: plimbările de-a lungul Rinului sau istoria minunată și lăsați un oarecare entuziasm de artă pentru numeroasele galerii și muzee de artă superbe. Apoi există, desigur, orașul vechi pitoresc cu piața minunată chiar în fața unei primării foarte roșii.

Sfat: Încercați să vă scăldați în râul Rin alături de ceilalate persoane care fac asta pe tot parcursul anului. În luna iunie apa va fi răcoritoare, comparativ cu alte perioade când este foarte rece.

7. Bilbao, Spania

Bilbao poate deveni destul de fierbinte vara, dar în iunie, ai acel sentiment estival și poți să stai afară și să porți haine ușoare, fără ca căldura să fie încă apăsătoare. Aici veți putea vizita mai multe obiective turistice.

Sfat: Dacă aveți nevoie de o pauză pe plajă de la vizitarea obiectivelor turistice ale orașului, luați linia de metrou 1 până la Plentzia, mergeți prin orașul mic și mergeți la plaja Sopelana, unde puteți petrece toată ziua înotând în mare înainte de a sări pe metroul care circulă frecvent în oraș. Durează aproximativ 40 de minute în fiecare sens și vă va costa doar un euro sau doi.

8. Lacul Como, Italia

Lacul Como este o evadare perfectă pentru perioada de vară, cu munții acoperiți de zăpadă ca fundal și țărmuri marginite de palmieri și stațiuni superbe din jurul lacului.  În iunie este suficient de cald pentru a vă scălda și a vă bucura de plajă  încă suficient de răcoros pentru a a vizita obiectivele turistice.

9. Skagen, Danemarca

Skagen este cel mai nordic oraș din Danemarca. Pe plaja Sønderstrand din Skagen, lângă Vippefyret, în fiecare 23 iunie sunt aprinse focuri imense, adesea cu figuri din lemn care înfățișează vrăjitoare arse. Toate tradițiile datează din vremurile păgâne.

În Skagen în sine, puteți explora magazine care vând modă tipic scandinavă-chic și design interior și puteți merge pe nesfârșite dune pentru a descoperi arta, bisericile și muzeele ascunse în ele.

Sfat: Skagen se află pe Skagerrak, o strâmtoare care separă Danemarca de Norvegia și Suedia și care este cel mai bine explorată cu barca. Există croaziere minunate de zi care vă vor oferi vederi minunate asupra acestei regiuni destul de neexplorate a Europei.

 

Realitatea LiveȘedința Comisiei Electorale Centrale, din 14 iunie 2021
Secțiile de vot în diasporă: Curtea de Apel a reluat procesul de judecată
Ședința Consiliului de Integritate, din 14 iunie 2021
Un nou protest în fața Guvernului de la Chișinău
Centrul pentru Jurnalism Independent lansează primul raport de monitorizare a presei audiovizuale în campania electorală
O nouă ședință la Curtea de Apel Chișinău cu privire la numărul secțiilor de votare deschise în străinătate
Protest organizat de Alianța pentru Unirea Românilor la Ministerul Afacerilor Interne
Ședința operativă a serviciilor Primăriei Chișinău, din 14 iunie 2021
Evenimentul de comemorare a 80 de ani de la primul val de deportări (13 iunie 1941)
14 Iun. 2021, 17:10
 // Categoria: Oameni şi Idei // Autor:  Dumitrita Culiuc
14 Iun. 2021, 17:10 // Oameni şi Idei //  Dumitrita Culiuc

Victor Buzatu, un tânăr din raionul Ialoveni a început o afacere cu prepelițe încă în perioada studiilor de master. A lansat afacerea împreună cu alți 2 colegi din dorința de a face cât mai repede bani, însă după o perioadă a rămas singur, scrie AgroTV.

„A început demult, din 2014, atunci când eram studenți la master. Împreună cu doi colegi, am pornit afacerea, era un moment când ne-am regăsit la master cu mult timp liber și ne gândeam cu ce să ne ocupăm. A apărut această idee, după care a urmat o perioadă de analiză, două-trei săptămâni. Atunci eram mai tineri, ne doream cât mai repede să facem bani și aceasta era activitatea care ne promitea în cel mai scurt timp să ne întoarcem investițiile, respectiv, am decis să creștem prepelițe,”  afirmă Victor Buzatu, antreprenor.

Victor Buzatu a lansat afacerea împreună cu alți doi colegi, însă cei doi au renunțat și Victor a rămas singur. Acum este ajutat de familie.

„Atunci când noi am început, ele promiteau să-și întoarcă investiția în cel mai scurt timp, pentru că ele cresc relativ repede, în 45 de zile noi avem păsările mature pe care le putem sacrifica. Un alt avantaj este și spațiu mic pentru creșterea lor. Într-o încăpere de 40 m, se poate de crescut o mie de prepelițe, inclusiv loc pentru păsări mature și tineret.”

Victor Buzatu vinde carne și ouă de prepeliță, iar sezonier vinde și păsări și pui vii.

„Noi valorificăm din ele în primul rând carnea proaspătă și ouăle pentru consum. Sezonier vindem pasărea vie sau puii mici, de obicei primăvara persoanele care au gospodării pot crește și prepelițe, dar anul împrejur noi valorificăm carnea și ouăle lor.”

Antreprenorul menționează că ouăle de prepeliță au o valoarea nutrițională ridicată, în special dacă sunt consumate crude.

„Produsul acesta, pe care noi îl considerăm oușoarele de aur, recomandăm să fie consumate în stare crudă, așa poate să ne ofere toate calitățile pe care le posedă. Odată ce noi deja le preparăm, se pierde puțin din ceea ce au în interior.”

Potrivit lui Victor, creșterea de prepelițe este o afacere profitabilă, dar trebuie planificată foarte bine. De asemenea, crescătorul de prepelițe a fost afectat și de pandemia de Coronavirus.

„Da, în general este o afacere profitabilă, doar că pandemia ne-a afectat și pe noi foarte mult, pentru că activitatea noastră este una sezonieră. În primul rând, noi simțim posturile religioase. Atunci când e post, cererea la produsele noastre scade esențial, mai ales în Postul Mare și cel de Crăciun. Pe lângă asta, este o afacere care se bazează pe nunți și cumetrii, sezonul ceremoniilor,” menționează Victor Buzatu, antreprenor.

Victor Buzatu vinde carnea de prepeliță cu 130 de lei kilogramul, iar ouăle se vând cu un leu bucata.


 
Ultimele aplauze pentru interpretul Iurie Sadovnic
Ultimele aplauze pentru interpretul Iurie Sadovnic
Exerciții demonstrative de luptă corp la corp, la Armata Națională
Exerciții demonstrative de luptă corp la corp, la Armata Națională
Patru turnuri de răcire din Marea Britanie, puse la pământ
Patru turnuri de răcire din Marea Britanie, puse la pământ
Veneția: proteste față de revenirea vaselor de croazieră în lagună
Veneția: proteste față de revenirea vaselor de croazieră în lagună
Protestul Die-in/Умирание, la Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului
Protestul Die-in/Умирание, la Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului
Concurs de desene, lansat de Ministerul Justiției
Concurs de desene, lansat de Ministerul Justiției
Activități pentru copii, la Școala Securității a IGSU
Activități pentru copii, la Școala Securității a IGSU
Maratonul de vaccinare pe roți continuă în Chișinău
Maratonul de vaccinare pe roți continuă în Chișinău
Rezidenții Goma revin acasă după erupția vulcanului Congo
Rezidenții Goma revin acasă după erupția vulcanului Congo