5 orașe din India pe care trebuie să le vizitezi. Include-le în lista ta de destinații

28 Apr. 2021, 06:00
 // Categoria: Au Bani // Autor:  MD Bani
28 Apr. 2021, 06:00 // Au Bani //  MD Bani

India este una dintre cele mai vizitate țări din lume, aproximativ 14,6 milioane de turiști vizitează țara într-un an, execptând perioada pandemiei. După ce călătoriile vor fi permise, neapărat sî incluzi India în lista de detinații. Iată care sunt cele 5 orașe pe care trebuie să le vizitezi.

1. New Delhi

New Delhi este capitala Indiei și este un oraș vast și plin de viață, cu o populație de peste 26 de milioane de oameni care trăiesc doar în zona sa metropolitană. Este imposibil să vedeți întregul oraș în doar câteva zile, așa că, dacă aveți timp limitat, este bine să alegeți câteva obiective cheie pe care doriți să le vizitați și apoi să planificați un itinerar în jurul lor pentru a vă asigura că nu le veți rata.

Unul dintre cele mai faimoase locuri din New Delhi este Fortul Roșu (Red Fort).  Vă sugerăm să îl vizitați spre seară, deoarece priveliștea pe care o aveți în exterior la apus este pur și simplu nemaipomenită. Pe măsură ce soarele coboară încet, razele sale lovesc piatra roșie a fortului pentru a crea un efect vizual frumos. Un al doilea loc obligatoriu este Jama Masjid, una dintre cele mai mari moschei din India. Clădirea este înconjurată de un bazar indian folcloric care merită explorat pentru o experiență complet captivantă a culorilor, sunetelor și parfumurilor Indiei.

2. Kolkata

Cunoscută și sub numele de Calcutta, Kolkata este capitala statului Bengalului de Vest. Cu o populație de peste patru milioane de oameni, este al treilea oraș ca mărime din India și unul dintre cele mai bogate.

În Kolkata, puteți găsi ceea ce mulți oameni numesc „adevărata India” și este un oraș deosebit de apreciat datorită clădirilor fascinante. Cei mai mulți vizitatori adoră explorarea zonei din jurul parcului Maidan, care găzduiește iconicul Fort William, Shaheed Minar și Victoria Memorial Hall. Neapărat să vizitați cartierul Chowringhee și Muzeul Național – locul perfect pentru a afla despre istoria și cultura Indiei.

3. Mumbai

Mumbai este al doilea oraș ca mărime din India și cu o populație de peste 12 milioane de oameni care trăiesc într-o zonă de numai 600 de kilometri pătrați, este, de asemenea, cel mai dens oraș din lume (21.000 / km2). Mumbai este, de asemenea, capitala financiară a țării și este un frumos amestec de culturi și culori diverse, cu restaurante rafinate, hoteluri fantastice, uimitoare clădiri gotice occidentale și faimosul arc-monument Gateway of India.

4. Amritsar

Cunoscut și sub numele de „Bijuteria Punjabului”, Amritsar este al doilea oraș ca mărime din Punjab și găzduiește uimitorul Templu de Aur, o clădire veche de 400 de ani, care este principala destinație de pelerinaj pentru milioane de sikhi care călătoresc în India și din alte părți ale lumii. Interesant este că un al doilea templu care este foarte asemănător cu acesta este situat și în oraș, dar Templul Durgiana sau Durgiana Mandir, așa cum se știe, este un templu hindus.

5. Agra

Nu departe de New Delhi, Agra este unul dintre cele mai frumoase orașe din India și fosta capitală a Imperiului Moghul. Situat în Uttar Pradesh, găzduiește faimosul Taj Mahal, un mausoleu musulman. Amplasat pe malul râului iconic Yamuna, micul oraș Fatephuri Sikiri – care este inclus în Patrimoniul Mondial UNESCO. Aici veția avea parte de fotografii spectaculoase și de o experiență de neuitat.

 

Realitatea Live

25 Apr. 2024, 15:15
 // Categoria: Bănci şi Finanţe // Autor:  Lupu Eduard
25 Apr. 2024, 15:15 // Bănci şi Finanţe //  Lupu Eduard

Transferurile instant zilnice ale moldovenilor se ridică la 2,6 milioane de lei, constată guvernatoarea BNM, Anca Dragu, care a participat astăzi la lansarea Campaniei Naționale Fără Cash.

„Împreună lucrăm la acest concept de acces mai ușor la plăți și la servicii bancare și, în general, la dezvoltarea țării și crearea unor perspective mai simple de facilitare a businessului și a tranzacțiilor pentru toți cetățenii Moldovei”, a subliniat Anca Dragu.

Guvernatoarea BNM a făcut referire la cele mai recente proiecte ale Băncii Naționale, care deja se bucură de succes. În context, a fost menționată înaintarea cererii de aderare a Republicii Moldovei la Zona Unică în Plăți în Euro (SEPA), care este în proces de examinare, dar și lansarea, în luna martie, a Sistemului de Plăți Instant MIA.

„Până ieri, avem înregistrate 124 118 de plăți și 115 milioane de lei transferați – câte 2900 de plăți și 2,65 mil de lei transferați pe zi. Sunt cifre care arată că MIA este un succes pentru sistemul nostru bancar. Aducem cetățenilor Republicii Moldova posibilitatea plăților sigure, rapide și cu costuri din ce în ce mai reduse. Avem comisioane de zero lei pentru plățile instant de până la cinci mii de lei. Plățile au devenit foarte accesibile” a spus Anca Dragu.

Anul trecut, numărul cardurilor în circulație a depășit numărul populației din Republica Moldova, constituind cifra de 3 292 564. Totodată, pe parcursul anilor 2019-2023 numărul și valoarea plaților fără numerar au crescut în fiecare an în medie cu 40,4% și respectiv 37,9%.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău