(FOTO) Cum s-a desfășurat Târgul producătorilor autohtoni din parcul Alunelul? Urmează și altele

07 Iun. 2021, 13:20
 // Categoria: Actual // Autor:  Dumitrita Culiuc
07 Iun. 2021, 13:20 // Actual //  Dumitrita Culiuc

În perioada 5-6 iunie curent, în parcul Alunelul din sectorul Buiucani al Capitalei a avut loc târgul producătorilor autohtoni „Cămara Fest!.

La eveniment au participat circa 40 de producători. Potrivit primarului, astfel de târguri sezoniere urmează să fie organizate în toate sectoarele capitalei.

Cei prezenți la târgul producătorilor authtoni au profitat de zilele însorite și s-au delectat cu fructe și legume autohtone. De asemenea, iubitorii de flori și olărit au avut ce admira și cumpăra.

De la târg nu au lipsit căpșunele, florile, merele, carne, dar și alte produse artizanale.

 

Realitatea Live21 Iun. 2021, 16:41
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
21 Iun. 2021, 16:41 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

O replică a picturii de renume mondial „Mona Lisa” a lui Leonardo da Vinci s-a vândut vineri unui colecționar european pentru aproximativ 3,4 milioane de dolari la Casa de licitații Christie’s.

Copia, cunoscută sub numele de „Hekking Mona Lisa”, se aștepta să se vândă cu o sumă de 200.000 până la 300.000 de euro într-o licitație online. S-a vândut de aproximativ 10 ori mai mult.

„Aceasta este o nebunie, acesta este un record absolut pentru o replică „Mona Lisa”, a declarat un purtător de cuvânt al lui Christie pentru Reuters.

Numită după proprietarul său anterior, Raymond Hekking, se credea că replica a fost pictată la începutul secolului al XVII-lea de un pictor italian.

Hekking a spus că deține adevărata „Mona Lisa”, potrivit casei de licitații. El a spus că un aspect similar a fost returnat la Muzeul Luvru după ce tabloul adevărat a fost furat în 1914.

„Arta provoacă, fascinează, uneori obsedează”, a spus Pierre Etienne, director internațional de picturi Old Master la casa de licitații.

„Această lucrare și istoria sa ilustrează fascinația pe care Mona Lisa și aura lui Leonardo da Vinci le-au păstrat întotdeauna”, a spus casa de licitații.