Curs valutar
 • EUR
  21.5330
  -0.469%
 • USD
  17.7606
  -0.1672%
 • RUB
  0.2392
  -0.5435%
 • RON
  4.3713
  -0.4507%
 • UAH
  0.6423
  -0.1246%

Vrei s-o vizitezi? Extravaganță și opulență la superlativ în vila lui Mohamed Hadid (FOTOGRAFII)

05 Mai 2021, 07:46
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Otilia Cotruța
05 Mai 2021, 07:46 // Au Bani //  Otilia Cotruța

Nu este un secret că destinul a fost mai mult decât generos cu surorile Gigi și Bella Hadid, modele internaționale ce au reprezentat senzația ultimilor ani, au câștigat inimi și atenția presei de pretutindeni și au lăsat în urmă amintiri pentru eternitate. Ceea ce nu foarte mulți știu este însă faptul că generozitatea sorții nu a constat doar în frumusețea naturală fermecătoare cu care au fost înzestrate, siluete ce au cucerit podiumuri și campanii internaționale de top și un talent înnăscut de a interacționa cu aparatele de fotografiat și camerele de filmat, ci și în originile extraordinare, tinerele provenind dintr-o familie cu o putere financiară impresionantă.

Născut în Israel și stabilit în Los Angeles, California, Mohamed Hadid, tatăl lui Gigi și al Bellei Hadid, este un dezvoltator de imobiliare de lux în cartierul Bel Air și în Beverly Hills, care se bucură de un imens succes. Unul dintre cele mai notabile proiecte ale sale este reprezentat de vila Le Belvédère din Bel Air, pe care dezvoltatorul a vândut-o în anul 2010 pentru suma de 50 milioane de dolari. Cumpărătorii nu s-au mutat niciodată în noua casă, întrucât Mohamed Hadid a închiriat-o de la noii proprietari și a continuat să locuiască în extravagantul palat Le Belvédère. Acum, proprietatea este scoasă la vânzare pentru uluitoarea sumă de 85 milioane de dolari. Domeniul, listat de Joyce Rey de la Coldwell Banker Previews International și Stacy Gottula de la The Agency, se întinde pe o suprafață de peste 8.900 metri pătrați și găzduiește un adevărat palat cu trei etaje, ce cuprinde nu mai puțin de zece dormitoare.

Dincolo de măreția vilei și de întinderea impresionantă pe care o ocupă, atmosfera din casă este una cu adevărat primitoare. Unul din factorii ce au contribuit la acest aspect, pe lângă designul interior impecabil, culorile calde și aerul regal al decorațiunilor, au fost, cu siguranță, cele 19 șemineuri ce aduc lumină și căldură încăperilor, atât fizic, cât și vizual.

Opulenta vilă este în mod evident destinată celebrărilor și reuniunilor, dispunând în acest sens de trei sufragerii spațioase, precum și de o sală de dans ce poate găzdui până la 250 de persoane. În același scop, acela de a oferi condiții optime pentru organizarea de petreceri, dar și pentru a garanta pur și simplu un stil de viață fără cusur, casa prezintă și un sector destinat personalului, care include două dormitoare impozante. Una dintre cele mai plăcute surprize – și probabil încăperea care cucerește încă de la prima privire – este însă baia, un colț de paradis dedicat relaxării supreme, menit să ofere momente de răsfăț absolut, de reculegere și de reverie. Vila cuprinde în total 15 băi, între care și un hammam (baie turcească). Printre tentațiile oferite de Le Belvédère se numără, de asemenea, un cinematograf cu 60 de locuri și un decor mai mult decât impresionant.

În exterior, proprietatea încântă printr-un peisaj spectaculos, creat de piscina de tip infinity, un lac cu lebede și opt grădini de trandafiri.

Realitatea LivePrimul concert de muzică jazz, în cadrul programului muzical săptămânal „Jazz în parc”, la Teatrul de Vară
Ședința Cabinetului de Miniștri, prezidată de premierul interimar Aureliu Ciocoi
Declarații de presă după întrevederea președintelui Maia Sandu cu ministrul britanic pentru Vecinătatea Europeană, Wendy Morton
Grupul parlamentar ”PRO MOLDOVA” susține o conferință de presă
Prezentarea Ghidului pentru furnizorii de servicii media privind Codul Serviciilor Media Audiovizuale
Ședința Consiliului Audiovizualului, din 12 mai 2021
Ședința Comisiei Electorale Centrale, din 12 mai 2021
Deputatul ACUM PLATFORMA DA, Arina Spătaru, susține o conferință privind proiectul de lege privind întreținerea și protecția animalelor de companie
Conferință de presă cu privire la aderarea Partidului Popular Românesc (PPR) la proiectul Alianța pentru Unirea Românilor (AUR)
12 Mai 2021, 19:00
 // Categoria: Bănci şi Finanţe // Autor:  Dumitrita Culiuc
12 Mai 2021, 19:00 // Bănci şi Finanţe //  Dumitrita Culiuc

Părinții reprezintă primii profesori ai copiilor. Atunci când oferi copiilor sfaturi despre școală, viață și carieră, trebuie să le oferi și reguli financiare. Iată câteva reguli simple despre bani pe care orice mamă trebuie să i le spună fiicei sale.

1. Învaț-o valoarea banilor

Odată ce fetele vor cunoaște valoarea banilor, ele sunt pregătite pentru obiceiuri financiare sănătoase mai târziu în viață. Este bine ca fiica ta să învețe să-ți gestioneze proprii bani și cum să-i obțină. Acum există mai multe aplicații care îi ajută pe copii să învețe despre gestionarea banilor.

2. Învaț-o să fie independentă financiar

Realitatea este că 56% dintre femeile căsătorite se bazează pe soții și partenerii lor pentru a lua decizii financiare majore, ceea ce le poate răni financiar pe termen lung. Independența financiară nu  apare la vârsta adultă, independța financiară este un comportament învățat.

Cum învățăm fetele adolescente și pre-adolescente să-și prețuiască independența financiară?

 • Dacă sunteți o mamă sau o rudă a unei fete tinere, asigurați-vă că ea vă vede să luați un rol activ în finanțele familiei alături de bărbații din gospodăria dvs;
 • Vorbește deschis despre bani, astfel încât ea să facă același lucru cu prietenii și partenerul ei în viitor;
 • Dacă o înveți să înțeleagă finanțele personale și să ia propriile decizii, ea își va păstra independența și încrederea la maturitate.

3. Încurajeaz-o să studieze științele exacte și economia

Fetele depășesc performanța băieților la școală, dar nu au fost încurajate din punct de vedere istoric să urmeze o carieră în matematică și știință ca adulți. Există multe motive pentru acest lucru, inclusiv discriminarea de gen în domeniile științei, tehnologiei, ingineriei și matematicii (STEM), lipsa mentorilor de sex feminin și a modelelor de rol în aceste domenii și o cultură misogină care descrie matematica și știința ca expertize inerent masculine.

Mulți experți în educație consideră că cheia recrutării și reținerii femeilor și a altor grupuri subreprezentate în STEM este de a le oferi aplicații practice, reale, pentru abilități de matematică și știință, în timp ce sunt încă fete. Ce este mai practic decât banii? Știu din experiența mea personală că atragerea de fete adolescente și pre-adolescente cu adevărat entuziasmate de economisire, bugetare și investiții poate crește, de asemenea, implicarea lor în cursurile de matematică și economie.

4. Stârnește-i interesul pentru o carieră în servicii financiare

Serviciile financiare sunt de mult timp un domeniu dominat de bărbați, dar nu trebuie să rămână așa! Fiica ta pre-adolescentă ar putea deveni o persoană de știință de date fintech, un comerciant, un bancher de investiții, un analist financiar, sau un economist. Este esențial să plantați semințele de interes acum, astfel încât ea să ea să aleagă o carieră în economie mai târziu.

O metodă prin care puteți trezi interesul fetelor pentru investiții ar fi să alegeți o companie care îi place fiicei dvs și să-i explicați că ar putea deține acea companie cumpărând o parte din acțiuni. Ea va rămâne fascinată de modul în care prețurile acțiunilor se schimbă constant pe parcursul zilei.

5. Învaț-o să economisească de la o vârstă fragedă

Încă de la o vârstă fragedă fetele trebuie învățate să economisească. Când vor ajunge la vârsta adultă, chiar dacă se vor confrunta cu ideea că bărbații au salarii mai mari decât femeile, ea va ști cum să economisească și nu va intra în datorii.

 


 
Israelul, atacat cu rachete lansate din Fâşia Gaza
Israelul, atacat cu rachete lansate din Fâşia Gaza
Locuitorii Capitalei se vaccinează împotriva COVID-19
Locuitorii Capitalei se vaccinează împotriva COVID-19
Nordul statului american Texas, lovit de tornade
Nordul statului american Texas, lovit de tornade
Sărbătoare la Milano! Fanii lui Inter nu au mai ţinut cont de pandemie
Sărbătoare la Milano! Fanii lui Inter nu au mai ţinut cont de pandemie
Forfotă la Piața Centrală, în ajunul sărbătorilor pascale
Forfotă la Piața Centrală, în ajunul sărbătorilor pascale
Decorațiunile de Paște au ajuns în Scuarul Catedralei
Decorațiunile de Paște au ajuns în Scuarul Catedralei
SUA au lansat cu succes un nou satelit spion – NROL-82
SUA au lansat cu succes un nou satelit spion – NROL-82
Spania: Replică din ciocolată a tabloului „Guernica”, de Pablo Picasso
Spania: Replică din ciocolată a tabloului „Guernica”, de Pablo Picasso
Havuzul din Grădina Publică „Ștefan cel Mare”, în reparație
Havuzul din Grădina Publică „Ștefan cel Mare”, în reparație