(FOTO) Dakar: Primul Porsche 911 de teren. Cât costă noul model

18 Nov. 2022, 10:47
 // Categoria: Au Bani // Autor:  MD Bani
18 Nov. 2022, 10:47 // Au Bani //  MD Bani

Porsche a folosit Salonul Auto de la Los Angeles pentru a prezenta un model care ar fi, probabil, mai familiar cu nordul Africii. Se numește Dakar, are 473 de cai putere de la motorul de pe 911 Carrera GTS ținuți în frâu de o cutie PDK cu opt rapoarte și a fost testat 483.000 de kilometri în condiții dintre cele mai dificile, pe macadam, nisip și zăpadă. Porsche nu va produce prea multe exemplare.

Porsche anunță, cu fast, că 911 Dakar este „prima mașină sport în două portiere cu credențiale serioase pe teren accidentat,” dar cum de este posibil așa ceva? Un Porsche de teren, în sine, nu ne surprinde. Dar aici vorbim despre altceva, despre un model construit de Porsche și oferit către clienți, nu de vreun tuner.

Multiplul campion mondial de raliuri Walter Roehrl a testat și el 911 Dakar – doar a mers la raliuri cu 911 în anii ’70-’80’-’90

Motorul este un boxer de trei litri, același de pe Carrera GTS, care dezvoltă 473 de cai putere, aceștia ajungând la cele patru roți printr-o cutie PDK cu opt rapoarte. Porsche nu va oferi 911 Dakar și cu o cutie manuală, dar a spus că accelerația de la 0 la 100 km/h va dura doar 3,4 secunde pe asfalt. Pe macadam, vei avea ceva mai mult de așteptat și-ți va trebui ceva mai multă îndemânare.

Potrivit informațiilor, vor fi produse doar 2.500 de exemplare cu un preț de pornire de aproape 200.000 de euro – adică cu aproape 80.000 de euro mai mult decât un 911 obișnuit în versiunea de echipare de bază.

Realitatea Live

03 Dec. 2024, 15:53
 // Categoria: Actual // Autor:  Ursu Victor
03 Dec. 2024, 15:53 // Actual //  Ursu Victor

Sergiu Tofilat, membru al Consiliului de Observatori de la Moldovagaz, și-a exprimat dezamăgirea față de ședința publică organizată pentru a analiza impactul majorării tarifelor la gazele naturale asupra consumatorilor și economiei naționale. Într-o postare pe rețelele sociale, Tofilat a calificat discuțiile drept „sterile”, susținând că acestea au fost organizate „mai mult de ochii lumii”, fără rezultate concrete.

„Am venit cu două pagini de întrebări, dar am reușit să adresez doar două dintre ele, fără a primi răspunsuri clare. Problemele nu au dispărut nicăieri”, a declarat Tofilat.

Acesta a subliniat necesitatea unui format profesionist al discuțiilor, fără camere de luat vederi și fără populism, concentrat pe probleme concrete. Totodată, Tofilat a propus ca la finalul acestor consultări să fie formulată o listă de recomandări clare, care să stabilească măsuri concrete pentru evitarea repetării crizei.

„Dacă totul se limitează la ‘a găsi vinovatul’, fără a lua măsuri, la iarna viitoare ne vom pomeni fix în aceeași situație și vom căuta alți vinovați”, a avertizat Tofilat.

La sfârșitul ședinței au fost formulate mai multe recomandări pentru Energocom, Ministerul Energiei, Moldovagaz și ANRE. Instituțiile urmează să prezinte măsurile luate în 60 de zile.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Ajun de Boboteaza, la Catedrală
Ajun de Boboteaza, la Catedrală
Capitala, în febra sărbătorilor
Capitala, în febra sărbătorilor
Repetiții pentru parada din 27 august
Repetiții pentru parada din 27 august
Ploaia din 9 august a făcut ravagii în Capitală
Ploaia din 9 august a făcut ravagii în Capitală
Recolta de porumb a fost compromisă în proporții de 80%
Recolta de porumb a fost compromisă în proporții de 80%
2 august 2022 – Trafic infernal în Capitală
2 august 2022 – Trafic infernal în Capitală