(FOTO) Gențile Hermes sunt atât de scumpe încât puțini și le pot permite. Ajung la 500.000 $ – mai mult decât o casă

06 Iul. 2021, 16:40
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
06 Iul. 2021, 16:40 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

Gențile Hermès Birkin sunt unele dintre cele mai scumpe genți din lume, prețul lor variind de la 9.000 de dolari până la jumătate de milion de dolari. Aceste accesorii întruchipează luxul absolut.

Unii consideră că gențile de la Hermes sunt o investiție mai bună decât aurul sau bursa. De asemenea, cea mai scumpă geantă din lume este o geantă Hermès Himalaya Birkin care s-a vândut cu 500.000 de milioane de dolari.

De ce sunt atât de scumpe gențile Birkin?

Hermès produce gențile în Franța folosind materiale premium precum pielea de vițel, pielea de aligator și chiar pielea de struț. Fiecare geantă este realizată în întregime manual.

Deși Birkins sunt una dintre cele mai exclusiviste și mai căutate genți de astăzi, de fapt nu erau atât de populare atunci când au fost lansate pentru prima dată. Abia în anii 90, Birkin a devenit una dintre gențile „It” ale epocii.
Acum sunt simbolul luxului suprem. Victoria Beckham ar avea o colecție de peste 100 de Birkins, estimată la peste 2 milioane de dolari SUA, iar despre antreprenoarea din Singapore, Jamie Chua se spune că ar avea cea mai mare colecție Birkin din lume, cu peste 200 de pungi.


Gențile de la Hermes sunt atât de scumpe încât nu oricine și le poate permite. Cândva era o listă de așteptare, iar acum poți doarsă speri că ești o persoană importantă sau că ești dispus să plătești suficient pentru a primi o geantă de la acest brand. Și dacă primești una nu te aștepta să alegi culoarea sau dimensiunea.

Hermès pune, de asemenea, limite la câte genti Birkin poate cumpăra un client pe an. Această dedicație pentru păstrarea exclusivității genții a dat cu siguranță roade.
Un studiu din 2017 a arătat că valoarea pungilor Hermès Birkin a crescut cu 500% în ultimii 35 de ani, o creștere de 14% pe an.

„Valoarea ridicată cu amănuntul și valoarea de revânzare se datorează faptului că acestea sunt piese de artă”, spune Mason Howell, consultant în genți și accesorii la Sotheby’s și fost manager senior de evaluare a genelor și modelor la The RealReal. „Acești meșteșugari se antrenează ani și ani pentru a face una dintre aceste genți și pot chiar să se antreneze cu 10 ani înainte chiar dacă li se permite să facă un Birkin.”

Desigur, un alt motiv pentru prețul ridicat al genții este disponibilitatea limitată. Numărul total de pungi Birkin pe care Hermès le produce în fiecare an este un secret bine păzit, dar se estimează că pot exista aproximativ 200.000 în circulație. Iar pentru piața de revânzare de lux, pungile Birkin sunt o marfă fierbinte. Retailerul online Privé Porter folosește Instagram și WhatsApp pentru a vinde gențile online, iar revânzătorul de lux RealReal are la dispoziție sute de Birkins la un moment dat, dintre care multe au un preț mult peste costul de vânzare cu amănuntul inițial.

Unul dintre cele mai râvnite modele provine din colecția Hermès Himalaya, care vine în trei dimensiuni. Adesea denumită sfântul graal al genților de mână, geanta albă Himalaya Birkin prezintă articole din aur alb de 18 carate și mai mult de 200 de diamante. Modelul de 35 cm în special este foarte rar și s-a vândut la prețuri record an de an. Cel mai recent, în 2019, s-a vândut cu peste jumătate de milion de dolari. Consultantul profesionist de pariuri sportive David Oancea, cunoscut și sub numele de Vegas Dave, a făcut achiziția record.

Oancea a spus despre achiziția sa: „Motivul pentru care am cumpărat geanta Birkin este că îmi place să bat recorduri. Am doborât toate recordurile de pariuri sportive, am vrut să bat recordul cel mai scump. Mă gândesc să ridic ștacheta.”

Geanta Himalaya Birkin este realizată și cu piele de crocodil alb sau albin, ceea ce este extrem de rar. Pielea costisitoare este vopsită cu grijă pentru a imita aspectul înzăpezit al munților Himalaya.

Este o investiție bună

„Geanta Birkin păstrează și uneori își depășește valoarea”, spune Howell. „Chiar depinde de piele, de culoare, de mărimea genții. Există atât de mulți factori care intră în stabilirea prețurilor unui Birkin încât poate varia cu adevărat.
„Cu toate acestea, dacă cumpărați un Birkin, să zicem în 2004, și poate că vânzarea cu amănuntul la acel moment era de 5.000 USD, cel mai probabil îl veți putea vinde, chiar dacă l-ați purtat de atâtea ori, pentru 5.000 USD, 6.000 USD. ”

Chiar dacă revânzătorii precum The RealReal și Privé Porter au pus la dispoziție mai multe Birkins ca niciodată, prețurile nu au scăzut.

„Dacă mergeți la Hermès, este posibil să nu obțineți întotdeauna culoarea sau dimensiunea exactă pe care o doriți”, continuă Howell. „[La TheRealReal], avem aproape fiecare opțiune și, dacă asta înseamnă că trebuie să plătiți o primă mică, oamenii și clienții noștri sunt dispuși să facă acest lucru. Chiar dacă a existat o astfel de saturație a acestor pungi, nici o pungă nu este aceeași.
„Deci, să spunem un Etain Birkin 35 cu hardware auriu, avem doar unul chiar acum și, dacă este vândut, este posibil să nu obținem altul pentru o vreme, așa că cineva caută asta și ar fi dispus să plătească un extra poate 10.000 de dolari SUA pentru a obține acea geantă cât mai curând posibil și toate aceste genți sunt realizate manual cu meșteșuguri artizanale. Nici una nu este la fel, nici măcar o cusătură. ”

Cum să identifici un fals

Deci, dacă aveți 10.000 de dolari SUA în plus, ar putea fi util să-l investiți într-un Birkin. Asigurați-vă că nu vă înșelați pentru un fals. De la Canal Street din New York City până la site-uri web precum eBay, piața contrafăcută este plină de knock-off-uri de lux, iar Birkins nu fac excepție. În 2012, Hermès a dat în judecată mai multe site-uri web pentru vânzarea de produse false și a câștigat daune de 100 milioane USD.
Calitatea pungilor contrafăcute s-a îmbunătățit considerabil de-a lungul anilor, ceea ce face dificil să se spună dacă o pungă este reală sau falsă. Cu toate acestea, există câteva trucuri pentru a observa un fals Birkin.

„Mânerul nu trebuie să fie niciodată prea lung”, explică Howell. „Dacă arată prea mult, mai mult decât geanta, atunci este cel mai probabil contrafăcut. Hardware-ul nu trebuie să fie prea strălucitor sau să iasă afară, iar picioarele nu trebuie să se înșurubeze niciodată. Sunt ciocănite ”.

Și dacă prețul pare prea bun pentru a fi adevărat, probabil că este. În timp ce multe alte stiluri de genți au apărut și au dispărut, se pare că Birkin este aici pentru a rămâne.

În ciuda popularității sale, geanta nu are sigle proeminente și este recunoscută doar de persoanele care știu deja ce este. În Birkin, Hermès a creat ceva care se simte inaccesibil, cu excepția cazului în care este extrem de exclusivist. În ceea ce privește dacă Birkin va fi întotdeauna atât de scump, doar timpul ne va spune.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de Hermès (@hermes)

Realitatea Live

01 Oct. 2023, 12:40
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
01 Oct. 2023, 12:40 // Actual //  Lupu Eduard

Conform datelor recente publicate de Banca Națională a Republicii Moldova, persoanelor fizice din țară li s-au transferat mijloace bănești în valoare de 463,62 milioane USD în al treilea trimestru al anului curent, prin intermediul băncilor licențiate și sistemelor de remitere de bani. Această sumă reflectă o scădere cu 3,9% în comparație cu trimestrul II al anului 2022.

Dintre aceste transferuri, 357,72 milioane USD au fost realizate prin intermediul sistemelor de remitere de bani, bazate pe date brute. În ceea ce privește originea geografică a transferurilor, cele din țările Uniunii Europene au înregistrat o creștere de 13,3%, reprezentând 54,4% din total. În schimb, transferurile din țările Comunității Statelor Independente (CSI) au scăzut cu 43,4%, revenindu-le o pondere de 13,5%. Transferurile din alte țări au constituit 32,1% din total, înregistrând o ușoară scădere de 0,5%.

În ceea ce privește proveniența transferurilor, Germania (cei mai mulți moldoveni preferă să muncească în Germania urmare a câștigurilor mai mari față de alte state) a ocupat prima poziție cu o pondere de 14,1%, în valoare de 65,60 milioane USD, reflectând o creștere de 17,7% față de trimestrul II al anului 2022. Transferurile din Israel au totalizat 64,59 milioane USD, menținându-se la un nivel aproape similar cu aceeași perioadă a anului precedent. În schimb, transferurile din Rusia au înregistrat o scădere semnificativă de 44,6%, totalizând 59,53 milioane USD, iar cele din Franța au crescut cu 13,4%, atingând suma de 43,8 milioane USD.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău