(FOTO) Gențile Hermes sunt atât de scumpe încât puțini și le pot permite. Ajung la 500.000 $ – mai mult decât o casă

06 Iul. 2021, 16:40
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
06 Iul. 2021, 16:40 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

Gențile Hermès Birkin sunt unele dintre cele mai scumpe genți din lume, prețul lor variind de la 9.000 de dolari până la jumătate de milion de dolari. Aceste accesorii întruchipează luxul absolut.

Unii consideră că gențile de la Hermes sunt o investiție mai bună decât aurul sau bursa. De asemenea, cea mai scumpă geantă din lume este o geantă Hermès Himalaya Birkin care s-a vândut cu 500.000 de milioane de dolari.

De ce sunt atât de scumpe gențile Birkin?

Hermès produce gențile în Franța folosind materiale premium precum pielea de vițel, pielea de aligator și chiar pielea de struț. Fiecare geantă este realizată în întregime manual.

Deși Birkins sunt una dintre cele mai exclusiviste și mai căutate genți de astăzi, de fapt nu erau atât de populare atunci când au fost lansate pentru prima dată. Abia în anii 90, Birkin a devenit una dintre gențile „It” ale epocii.
Acum sunt simbolul luxului suprem. Victoria Beckham ar avea o colecție de peste 100 de Birkins, estimată la peste 2 milioane de dolari SUA, iar despre antreprenoarea din Singapore, Jamie Chua se spune că ar avea cea mai mare colecție Birkin din lume, cu peste 200 de pungi.


Gențile de la Hermes sunt atât de scumpe încât nu oricine și le poate permite. Cândva era o listă de așteptare, iar acum poți doarsă speri că ești o persoană importantă sau că ești dispus să plătești suficient pentru a primi o geantă de la acest brand. Și dacă primești una nu te aștepta să alegi culoarea sau dimensiunea.

Hermès pune, de asemenea, limite la câte genti Birkin poate cumpăra un client pe an. Această dedicație pentru păstrarea exclusivității genții a dat cu siguranță roade.
Un studiu din 2017 a arătat că valoarea pungilor Hermès Birkin a crescut cu 500% în ultimii 35 de ani, o creștere de 14% pe an.

„Valoarea ridicată cu amănuntul și valoarea de revânzare se datorează faptului că acestea sunt piese de artă”, spune Mason Howell, consultant în genți și accesorii la Sotheby’s și fost manager senior de evaluare a genelor și modelor la The RealReal. „Acești meșteșugari se antrenează ani și ani pentru a face una dintre aceste genți și pot chiar să se antreneze cu 10 ani înainte chiar dacă li se permite să facă un Birkin.”

Desigur, un alt motiv pentru prețul ridicat al genții este disponibilitatea limitată. Numărul total de pungi Birkin pe care Hermès le produce în fiecare an este un secret bine păzit, dar se estimează că pot exista aproximativ 200.000 în circulație. Iar pentru piața de revânzare de lux, pungile Birkin sunt o marfă fierbinte. Retailerul online Privé Porter folosește Instagram și WhatsApp pentru a vinde gențile online, iar revânzătorul de lux RealReal are la dispoziție sute de Birkins la un moment dat, dintre care multe au un preț mult peste costul de vânzare cu amănuntul inițial.

Unul dintre cele mai râvnite modele provine din colecția Hermès Himalaya, care vine în trei dimensiuni. Adesea denumită sfântul graal al genților de mână, geanta albă Himalaya Birkin prezintă articole din aur alb de 18 carate și mai mult de 200 de diamante. Modelul de 35 cm în special este foarte rar și s-a vândut la prețuri record an de an. Cel mai recent, în 2019, s-a vândut cu peste jumătate de milion de dolari. Consultantul profesionist de pariuri sportive David Oancea, cunoscut și sub numele de Vegas Dave, a făcut achiziția record.

Oancea a spus despre achiziția sa: „Motivul pentru care am cumpărat geanta Birkin este că îmi place să bat recorduri. Am doborât toate recordurile de pariuri sportive, am vrut să bat recordul cel mai scump. Mă gândesc să ridic ștacheta.”

Geanta Himalaya Birkin este realizată și cu piele de crocodil alb sau albin, ceea ce este extrem de rar. Pielea costisitoare este vopsită cu grijă pentru a imita aspectul înzăpezit al munților Himalaya.

Este o investiție bună

„Geanta Birkin păstrează și uneori își depășește valoarea”, spune Howell. „Chiar depinde de piele, de culoare, de mărimea genții. Există atât de mulți factori care intră în stabilirea prețurilor unui Birkin încât poate varia cu adevărat.
„Cu toate acestea, dacă cumpărați un Birkin, să zicem în 2004, și poate că vânzarea cu amănuntul la acel moment era de 5.000 USD, cel mai probabil îl veți putea vinde, chiar dacă l-ați purtat de atâtea ori, pentru 5.000 USD, 6.000 USD. ”

Chiar dacă revânzătorii precum The RealReal și Privé Porter au pus la dispoziție mai multe Birkins ca niciodată, prețurile nu au scăzut.

„Dacă mergeți la Hermès, este posibil să nu obțineți întotdeauna culoarea sau dimensiunea exactă pe care o doriți”, continuă Howell. „[La TheRealReal], avem aproape fiecare opțiune și, dacă asta înseamnă că trebuie să plătiți o primă mică, oamenii și clienții noștri sunt dispuși să facă acest lucru. Chiar dacă a existat o astfel de saturație a acestor pungi, nici o pungă nu este aceeași.
„Deci, să spunem un Etain Birkin 35 cu hardware auriu, avem doar unul chiar acum și, dacă este vândut, este posibil să nu obținem altul pentru o vreme, așa că cineva caută asta și ar fi dispus să plătească un extra poate 10.000 de dolari SUA pentru a obține acea geantă cât mai curând posibil și toate aceste genți sunt realizate manual cu meșteșuguri artizanale. Nici una nu este la fel, nici măcar o cusătură. ”

Cum să identifici un fals

Deci, dacă aveți 10.000 de dolari SUA în plus, ar putea fi util să-l investiți într-un Birkin. Asigurați-vă că nu vă înșelați pentru un fals. De la Canal Street din New York City până la site-uri web precum eBay, piața contrafăcută este plină de knock-off-uri de lux, iar Birkins nu fac excepție. În 2012, Hermès a dat în judecată mai multe site-uri web pentru vânzarea de produse false și a câștigat daune de 100 milioane USD.
Calitatea pungilor contrafăcute s-a îmbunătățit considerabil de-a lungul anilor, ceea ce face dificil să se spună dacă o pungă este reală sau falsă. Cu toate acestea, există câteva trucuri pentru a observa un fals Birkin.

„Mânerul nu trebuie să fie niciodată prea lung”, explică Howell. „Dacă arată prea mult, mai mult decât geanta, atunci este cel mai probabil contrafăcut. Hardware-ul nu trebuie să fie prea strălucitor sau să iasă afară, iar picioarele nu trebuie să se înșurubeze niciodată. Sunt ciocănite ”.

Și dacă prețul pare prea bun pentru a fi adevărat, probabil că este. În timp ce multe alte stiluri de genți au apărut și au dispărut, se pare că Birkin este aici pentru a rămâne.

În ciuda popularității sale, geanta nu are sigle proeminente și este recunoscută doar de persoanele care știu deja ce este. În Birkin, Hermès a creat ceva care se simte inaccesibil, cu excepția cazului în care este extrem de exclusivist. În ceea ce privește dacă Birkin va fi întotdeauna atât de scump, doar timpul ne va spune.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de Hermès (@hermes)

Realitatea Live

30 Iul. 2021, 18:07
 // Categoria: Actual // Autor:  Dumitrita Culiuc
30 Iul. 2021, 18:07 // Actual //  Dumitrita Culiuc

Fostul șef al Inspectoratului General al Poliției și ministru al Apărării, Alexandru Pînzari, vine cu o primă reacție după ce Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale a confirmat reținerea acestuia. Conform ultimelor informații, Pînzari a fost reținut pentru 72 de ore.

Ofițerii nu trebuie jăliți, dar protejați. Și totuși, ar fi bine sa nu se grăbească nimeni și să mă ardă pe rug, sau să dea note activității mele. Există instituții de drept în acest Stat, care trebuie să-și facă treaba și să nu admită erori în astfel de acțiuni. Știam care sunt “bunele intenții” ale unor persoane interesate de acest caz și tocmai de asta, nu sunt surprins de nimic. Un lucru vreau să vă zic acum, eu răspund de fiecare acțiune a mea și sunt responsabil doar de ceea ce am făcut, nu de ceea ce “li se pare unora”. Astfel, pe cazul dat, legislația nu am încălcat, iar tot ceea ce trebuie să comunic celor care gestionează cazul voi comunica și voi fi maxim transparent și deschis, se arată într-un mesaj publicat de Alexandru Pînzari pe pagina sa de Facebook, car ar fi fost transmis prin intermediul familiei.

Reținerea lui Pînzari are loc în dosarul ce vizează activitatea angajaților fostei Direcții nr.5 din cadrul INI al IGP al MAI, anunță PG.

„Astfel, în dimineața zilei de 30 iulie 2021, au fost efectuate percheziții în automobilul și domiciliul unui alt figurant pe dosar, care ocupa, la momentul comiterii faptelor infracționale, funcții de conducere în cadrul IGP al MAI. În rezultatul perchezițiilor, au fost ridicate dispozitive electronice și înscrisuri. Ulterior, figurantul a fost reținut și la moment, procurorii se află în fază de audiere propriu-zisă a bănuitului”, se arată în comunicatul PG.

Procurorii, în următoarele 48 sau, după caz, 72 de ore, urmează să se determine asupra calității procesuale ulterioare a persoanei în cauză, precum și asupra măsurii preventive.

„Pe dosar sunt preconizate și alte acțiuni de urmărire penală. Pe parcurs, odată cu avansarea investigațiilor, procuratura va reveni cu noi detalii”, mai anunță PG.

PCCOCS amintește că dosarul este cercetat prin prisma comiterii următoarelor infracțiuni: „abuz de serviciu”, „delapidarea averii statului”, „trecerea ilegală a frontierei de stat”, „divulgarea secretului de stat” și „fals în acte publice”.

 
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală