(FOTO) Gențile Hermes sunt atât de scumpe încât puțini și le pot permite. Ajung la 500.000 $ – mai mult decât o casă

06 Iul. 2021, 16:40
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
06 Iul. 2021, 16:40 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

Gențile Hermès Birkin sunt unele dintre cele mai scumpe genți din lume, prețul lor variind de la 9.000 de dolari până la jumătate de milion de dolari. Aceste accesorii întruchipează luxul absolut.

Unii consideră că gențile de la Hermes sunt o investiție mai bună decât aurul sau bursa. De asemenea, cea mai scumpă geantă din lume este o geantă Hermès Himalaya Birkin care s-a vândut cu 500.000 de milioane de dolari.

De ce sunt atât de scumpe gențile Birkin?

Hermès produce gențile în Franța folosind materiale premium precum pielea de vițel, pielea de aligator și chiar pielea de struț. Fiecare geantă este realizată în întregime manual.

Deși Birkins sunt una dintre cele mai exclusiviste și mai căutate genți de astăzi, de fapt nu erau atât de populare atunci când au fost lansate pentru prima dată. Abia în anii 90, Birkin a devenit una dintre gențile „It” ale epocii.
Acum sunt simbolul luxului suprem. Victoria Beckham ar avea o colecție de peste 100 de Birkins, estimată la peste 2 milioane de dolari SUA, iar despre antreprenoarea din Singapore, Jamie Chua se spune că ar avea cea mai mare colecție Birkin din lume, cu peste 200 de pungi.


Gențile de la Hermes sunt atât de scumpe încât nu oricine și le poate permite. Cândva era o listă de așteptare, iar acum poți doarsă speri că ești o persoană importantă sau că ești dispus să plătești suficient pentru a primi o geantă de la acest brand. Și dacă primești una nu te aștepta să alegi culoarea sau dimensiunea.

Hermès pune, de asemenea, limite la câte genti Birkin poate cumpăra un client pe an. Această dedicație pentru păstrarea exclusivității genții a dat cu siguranță roade.
Un studiu din 2017 a arătat că valoarea pungilor Hermès Birkin a crescut cu 500% în ultimii 35 de ani, o creștere de 14% pe an.

„Valoarea ridicată cu amănuntul și valoarea de revânzare se datorează faptului că acestea sunt piese de artă”, spune Mason Howell, consultant în genți și accesorii la Sotheby’s și fost manager senior de evaluare a genelor și modelor la The RealReal. „Acești meșteșugari se antrenează ani și ani pentru a face una dintre aceste genți și pot chiar să se antreneze cu 10 ani înainte chiar dacă li se permite să facă un Birkin.”

Desigur, un alt motiv pentru prețul ridicat al genții este disponibilitatea limitată. Numărul total de pungi Birkin pe care Hermès le produce în fiecare an este un secret bine păzit, dar se estimează că pot exista aproximativ 200.000 în circulație. Iar pentru piața de revânzare de lux, pungile Birkin sunt o marfă fierbinte. Retailerul online Privé Porter folosește Instagram și WhatsApp pentru a vinde gențile online, iar revânzătorul de lux RealReal are la dispoziție sute de Birkins la un moment dat, dintre care multe au un preț mult peste costul de vânzare cu amănuntul inițial.

Unul dintre cele mai râvnite modele provine din colecția Hermès Himalaya, care vine în trei dimensiuni. Adesea denumită sfântul graal al genților de mână, geanta albă Himalaya Birkin prezintă articole din aur alb de 18 carate și mai mult de 200 de diamante. Modelul de 35 cm în special este foarte rar și s-a vândut la prețuri record an de an. Cel mai recent, în 2019, s-a vândut cu peste jumătate de milion de dolari. Consultantul profesionist de pariuri sportive David Oancea, cunoscut și sub numele de Vegas Dave, a făcut achiziția record.

Oancea a spus despre achiziția sa: „Motivul pentru care am cumpărat geanta Birkin este că îmi place să bat recorduri. Am doborât toate recordurile de pariuri sportive, am vrut să bat recordul cel mai scump. Mă gândesc să ridic ștacheta.”

Geanta Himalaya Birkin este realizată și cu piele de crocodil alb sau albin, ceea ce este extrem de rar. Pielea costisitoare este vopsită cu grijă pentru a imita aspectul înzăpezit al munților Himalaya.

Este o investiție bună

„Geanta Birkin păstrează și uneori își depășește valoarea”, spune Howell. „Chiar depinde de piele, de culoare, de mărimea genții. Există atât de mulți factori care intră în stabilirea prețurilor unui Birkin încât poate varia cu adevărat.
„Cu toate acestea, dacă cumpărați un Birkin, să zicem în 2004, și poate că vânzarea cu amănuntul la acel moment era de 5.000 USD, cel mai probabil îl veți putea vinde, chiar dacă l-ați purtat de atâtea ori, pentru 5.000 USD, 6.000 USD. ”

Chiar dacă revânzătorii precum The RealReal și Privé Porter au pus la dispoziție mai multe Birkins ca niciodată, prețurile nu au scăzut.

„Dacă mergeți la Hermès, este posibil să nu obțineți întotdeauna culoarea sau dimensiunea exactă pe care o doriți”, continuă Howell. „[La TheRealReal], avem aproape fiecare opțiune și, dacă asta înseamnă că trebuie să plătiți o primă mică, oamenii și clienții noștri sunt dispuși să facă acest lucru. Chiar dacă a existat o astfel de saturație a acestor pungi, nici o pungă nu este aceeași.
„Deci, să spunem un Etain Birkin 35 cu hardware auriu, avem doar unul chiar acum și, dacă este vândut, este posibil să nu obținem altul pentru o vreme, așa că cineva caută asta și ar fi dispus să plătească un extra poate 10.000 de dolari SUA pentru a obține acea geantă cât mai curând posibil și toate aceste genți sunt realizate manual cu meșteșuguri artizanale. Nici una nu este la fel, nici măcar o cusătură. ”

Cum să identifici un fals

Deci, dacă aveți 10.000 de dolari SUA în plus, ar putea fi util să-l investiți într-un Birkin. Asigurați-vă că nu vă înșelați pentru un fals. De la Canal Street din New York City până la site-uri web precum eBay, piața contrafăcută este plină de knock-off-uri de lux, iar Birkins nu fac excepție. În 2012, Hermès a dat în judecată mai multe site-uri web pentru vânzarea de produse false și a câștigat daune de 100 milioane USD.
Calitatea pungilor contrafăcute s-a îmbunătățit considerabil de-a lungul anilor, ceea ce face dificil să se spună dacă o pungă este reală sau falsă. Cu toate acestea, există câteva trucuri pentru a observa un fals Birkin.

„Mânerul nu trebuie să fie niciodată prea lung”, explică Howell. „Dacă arată prea mult, mai mult decât geanta, atunci este cel mai probabil contrafăcut. Hardware-ul nu trebuie să fie prea strălucitor sau să iasă afară, iar picioarele nu trebuie să se înșurubeze niciodată. Sunt ciocănite ”.

Și dacă prețul pare prea bun pentru a fi adevărat, probabil că este. În timp ce multe alte stiluri de genți au apărut și au dispărut, se pare că Birkin este aici pentru a rămâne.

În ciuda popularității sale, geanta nu are sigle proeminente și este recunoscută doar de persoanele care știu deja ce este. În Birkin, Hermès a creat ceva care se simte inaccesibil, cu excepția cazului în care este extrem de exclusivist. În ceea ce privește dacă Birkin va fi întotdeauna atât de scump, doar timpul ne va spune.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de Hermès (@hermes)

Realitatea Live

02 Oct. 2022, 05:20
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
02 Oct. 2022, 05:20 // Actual //  Lupu Eduard

Daunele economice cauzate de oprirea fluxurilor de gaze ruseşti se adună rapid în Europa şi riscă să eclipseze în cele din urmă impactul crizei financiare globale din 2009, scrie Bloomberg.

Bazându-se pe un model al pieţei şi economiei energetice europene, Bloomberg Economics proiectează o contracţie de 1% a produsului intern brut, scăderea începând cu al patrulea trimestru. Dacă lunile următoare vor găzdui o iarnă aspră, iar cei 27 de membri ai Uniunii Europene nu reuşesc să împartă eficient rezervele limitate de combustibil, contracţia ar putea ajunge până la 5%.

Criza este aproape la fel de severă ca recesiunea din 2009. Şi chiar dacă această soartă încă poate fi evitată, economia zonei euro este încă pe cale să-şi petreacă anul 2023 suferind a treia cea mai mare contracţie de la al Doilea Război Mondial, Germania fiind printre cele mai afectate state de pe continent.

„Europa se îndreaptă foarte clar către o recesiune destul de profundă”, a declarat Maurice Obstfeld, un fost economist-şef la FMI, care este acum membru senior la Institutul Peterson pentru Economie Internaţională din Washington.

Perspectivele sumbre împing guvernele, la şapte luni de la izbucnirea războiului în Ucraina, să pompeze miliarde de euro în gospodăriile afectate, în acelaşi timp în care sunt nevoite să intervină financiar pentru a salva companiile lovite de criză, impunând, totodată, o serie de restricţii energetice pentru a amortiza şocurile economice. Şi acele eforturi de salvare ar putea să nu fie încă insuficiente.

Contribuind la presiunea asupra companiilor şi consumatorilor, Banca Centrală Europeană strânge, de asemenea, economia, deoarece noua sa concentrare asupra inflaţiei în creştere determină cea mai rapidă creştere a ratelor dobânzilor din istoria sa. Preşedintele BCE, Christine Lagarde, a declarat luni că se aşteaptă ca factorii de decizie să ridice costurile împrumuturilor la următoarele reuniuni. Comercianţii sunt de părere că Banca Centrală va impune o creştere de 75 de puncte de bază la următoarea reuniune de politică monetară din 27 octombrie.

„Perspectivele se întunecă”, a spus Lagarde parlamentarilor UE la Bruxelles. „Ne aşteptăm ca activitatea să încetinească considerabil în trimestrele următoare.”
Cu toate acestea, oficialii europeni continuă să facă eforturi substanţiale pentru a evita coşmarul economic de la orizont. Potrivit Bloomberg NEF, eforturile Europei de a cumpăra gaz natural lichefiat ar putea compensa lipsa gazelor ruseşti pentru iarna de anul acesta.

Regiunea ar putea importa cu aproape 40% mai mult GNL în iarna viitoare decât în anul precedent, în timp ce vara viitoare ar putea creşte achiziţiile cu aproximativ 14% pentru a reconstrui stocurile pierdute, a spus BNEF într-un raport publicat marţi. Pe lângă distrugerea cererii din cauza preţurilor mai mari la energie, aceste transporturi sunt suficiente pentru a acoperi oprirea completă a livrărilor ruseşti de la 1 octombrie, se arată în comunicat.

Pentru a obţine combustibil suplimentar, cumpărătorii europeni vor trebui să cumpere cu 90% mai mult GNL decât au asigurat prin contracte pe termen lung, sporind şi mai mult concurenţa cu Asia. Acest lucru va sprijini preţurile globale ale gazelor care au crescut de când Europa a încercat să-şi reducă dependenţa de Rusia, după ce marele furnizor a invadat Ucraina la sfârşitul lunii februarie.

Totuşi, instabilitatea preţurilor la gaze continuă să fie o realitate semnificativ periculoasă. Gazele naturale europene au avansat după patru zile de pierderi, deoarece problemele raportate la conducta Nord Stream, închisă în prezent, au sporit incertitudinea cu privire la viitoarea aprovizionare rusească.

Contractele futures de referinţă au crescut cu până la 6,4%, după ce au scăzut la un minim de două luni la începutul acestei săptămâni. Luni seara, Nord Stream a raportat o cădere de presiune pe ambele şiruri ale conductei şi a declarat că investighează incidentul. Deşi închiderea legăturii nu are niciun impact asupra proviziilor, problema în cauză creşte periculos nervozitatea pe piaţă.

Nord Stream, conducta care circulă sub Marea Baltică, a livrat anul trecut aproape 40% din gazul Rusiei către Europa. Dar Gazprom PJSC a redus fluxurile pe acea rută în mai multe etape începând din iunie, invocând o serie de probleme tehnice, înainte de a opri complet livrările. Nord Stream 2, care trece aproape de prima conductă, a fost construită şi umplută cu gaz anul trecut, dar nu a livrat niciodată combustibil în Europa, pe fondul distanţei dintre Kremlin şi Occident.

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău