(FOTO) Impresionant: Un sat din Japonia transformă câmpurile de orez în opere de artă gigantice

05 Aug. 2022, 10:15
 // Categoria: Actual // Autor:  Dumitrita Culiuc
05 Aug. 2022, 10:15 // Actual //  Dumitrita Culiuc

Este un ritual creativ și destul de surprinzător care are loc în fiecare an în satul Inakadate situat în nordul Japoniei. Orașul, care are doar 7.000 de locuitori, se bucură de o anumită reputație internațională dintr-un motiv foarte precis. Cauza ? Un eveniment numit Tambo art și care constă în realizarea de artă cu câmpuri de orez.

Anul 2022 reprezintă un omagiu adus două monumente feminine de artă: „Mona Lisa” pictată de Leonardo da Vinci în 1503 și „Lakeside” pictată de artistul japonez Seiki Kuroda în 1897.

Ambele lucrări au fost reprezentate folosind diferite soiuri de orez care, pe măsură ce înfloresc, produc aceste culori diferite. O misiune care, după cum vă puteți imagina, a necesitat săptămâni de studiu și reflecție. Doar imaginați-vă diferitele semințe care vor face culorile, dar și jocurile create pentru a oferi replica exactă a operei.

Nu este pentru prima dată când satul Inakadate a recreat Mona Lisa în câmpurile de orez. Într-o ediție anterioară care datează din 2003, pictura lui Leonardo da Vinci i-a inspirat și pe artiști, dar veți observa singur că tehnica folosită a făcut ca rezultatul să fie mai realist 20 de ani mai târziu.

Foto: Operele de artă redate în 2003

Realitatea Live

10 Aug. 2022, 17:33
 // Categoria: Oameni şi Idei // Autor:  Dumitrita Culiuc
10 Aug. 2022, 17:33 // Oameni şi Idei //  Dumitrita Culiuc

XY Partners anunță despre deschiderea aplicărilor pentru cea de a cincea ediție a Programului dedicat startup-urilor, XY Accelerator. Programului se va desfășura în perioada 12 septembrie – 13 decembrie 2022 și are drept scop instruirea antreprenorilor și dezvoltarea afacerilor. Astfel, proaspeții antreprenori care vor să-și dezvolte ideile de afaceri și fondatori de startup-uri au timp să aplice până la 21 august.

Iată câteva beneficii pe care le poți obține dacă aplici la program:

  • Participare la ateliere tematice pentru antreprenori și acces nelimitat la 12 cursuri despre antreprenoriat în cadrul Academiei Online.
  • Acces la o rețea extinsă de persoane care gestionează cele mai de succes companii din R. Moldova.
  • Abordare individuală a afacerii tale, suport operațional și acces gratuit la instrumente digitale necesare.
  • Mentorat din partea specialiștilor locali și internaționali.

Companiile selectate în cadrul programului vor avea posibilitatea să-și prezinte ideile și afacerea în fața investitorilor privați din cadrul comunității Business Angels Moldova (BAM), precum și a investitorilor internaționali. Eventual, cei care vor reuși să convingă investitorii ar putea obține finanțare pentru dezvoltarea ulterioară a afacerilor. 

În cadrul primelor patru ediții ale programului, companiile Teleportravel, Floral Soul, KIDDO și Unde.io au obținut investiții financiare, mentorat din partea specialiștilor locali din diverse domenii și acces la sesiuni cu experți internaționali.

Vrei să participi la cea de a cincea ediție a Programului XY Accelerator? Aplică aici

Acest program este realizat de XY Partners în cadrul EU4Moldova: Start City Cahul,  proiect finanțat de Uniunea Europeană în parteneriat cu Suedia. 

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău