Cel mai mare producător de materiale de construcție adus la sapă de lemn! Riscă să-și sisteze activitatea

05 Aug. 2022, 10:48
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
05 Aug. 2022, 10:48 // Actual //  Lupu Eduard

Săptămâna curentă Macon, producătorul de materiale de construcții, cel mai probabil, își va anunța sistarea activității. Această companie a fost distrusă prin concurența neloială a fabricii cărămidă din Tiraspol și prin impotența autorităților abilitate de la Chișinău, susține fostul deputat Alexandru Slusari într-o postare pe Facebook.

Potrivit lui, vor rămâne fără lucru peste 350 de angajați. Administrația companiei a bătut pe la toate ușile și a explicat că nu poate concura cu fabrica din Transnistria, care achită un tarif de zeci de ori mai mic pentru gaz și energia electrică și nu cheltuie nimic pentru problemele de mediu.

Fostul de deputat se adresează ministrului Economiei, Sergiu Gaibu pe care îl întreabă cine se va face vinovat de falimentul companiei. Ministrului Mediului, Iuliana Cantaragiu o întreabă de câte ori a mers în stânga Nistrului pentru a vedea problemele de mediu, iar pe Dorin Recean, consilierului de la președinție cum promovează interesele anumitor agenți economici.

Potrivit raportului financiar al companiei, în anul 2021 a înregistrat un profit de 4 mil. de lei față de pierderile de 8,4 mil. de lei în anul 2020.

În anul 2017 Combinatul de Materiale de Construcții din Chișinău Macon a decis să își vândă cota sa din capitalul unei companii din Rusia.

Administrația întreprinderii anunța că Adunarea Generală Extraordinară a Acționarilor a Macon a decis, pe 29 septembrie 2017, aprobarea tranzacției cu conflict de interese prin care cota de 35,35% din capitalul firmei Alviko din Rusia, este vândută companiei Kalujskoie Napravlenie din Rusia. Ultima deținea 64,65% din capitalul Alviko.

Potrivit deciziei acționarilor, prețul pachetului nu poate fi mai mic de 3,2 milioane de euro (circa 67 milioane lei).

Pentru mai multă diversitate și comoditate, urmărește contul nostru de INSTAGRAM!

 

Realitatea Live

10 Aug. 2022, 17:33
 // Categoria: Oameni şi Idei // Autor:  Dumitrita Culiuc
10 Aug. 2022, 17:33 // Oameni şi Idei //  Dumitrita Culiuc

XY Partners anunță despre deschiderea aplicărilor pentru cea de a cincea ediție a Programului dedicat startup-urilor, XY Accelerator. Programului se va desfășura în perioada 12 septembrie – 13 decembrie 2022 și are drept scop instruirea antreprenorilor și dezvoltarea afacerilor. Astfel, proaspeții antreprenori care vor să-și dezvolte ideile de afaceri și fondatori de startup-uri au timp să aplice până la 21 august.

Iată câteva beneficii pe care le poți obține dacă aplici la program:

  • Participare la ateliere tematice pentru antreprenori și acces nelimitat la 12 cursuri despre antreprenoriat în cadrul Academiei Online.
  • Acces la o rețea extinsă de persoane care gestionează cele mai de succes companii din R. Moldova.
  • Abordare individuală a afacerii tale, suport operațional și acces gratuit la instrumente digitale necesare.
  • Mentorat din partea specialiștilor locali și internaționali.

Companiile selectate în cadrul programului vor avea posibilitatea să-și prezinte ideile și afacerea în fața investitorilor privați din cadrul comunității Business Angels Moldova (BAM), precum și a investitorilor internaționali. Eventual, cei care vor reuși să convingă investitorii ar putea obține finanțare pentru dezvoltarea ulterioară a afacerilor. 

În cadrul primelor patru ediții ale programului, companiile Teleportravel, Floral Soul, KIDDO și Unde.io au obținut investiții financiare, mentorat din partea specialiștilor locali din diverse domenii și acces la sesiuni cu experți internaționali.

Vrei să participi la cea de a cincea ediție a Programului XY Accelerator? Aplică aici

Acest program este realizat de XY Partners în cadrul EU4Moldova: Start City Cahul,  proiect finanțat de Uniunea Europeană în parteneriat cu Suedia. 

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău